Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov třikrát vedl, Katovice pokaždé dotáhly

 
pondělí, 5. března 2018, 07:15

Poslední herní přípravu před ostrým jarním začátkem sehrál Jankov na umělé trávě ve Strakonicích proti Katovicím. V utkání, v němž padlo šest branek, divizní tým třikrát vedl, přesto se Katovicím podařilo skóre pokaždé dorovnat. I přes nerozhodný výsledek byl Jankov lepším týmem a před důležitým soubojem v Přešticích předvedl solidní výkon. Střelecký účet si v novém působišti otevřel osmnáctiletý Adam Kasík.

Trenéři obou celků postrádali některé hráče, nicméně hra v první půli měla spád a bylo se na co koukat. Třeba v 7.minutě zahrozil po Horejšově pasu střílející Repa, ale Pavelec si v hostující brance zapsal první úspěšný zákrok.

Aktivní vstup do zápasu stvrdili jankovští v 14.minutě, kdy po hezké spolupráci Šebelky se Sedlicem přišel prudký centr do pokutového území a Adam Kasík se z malého vápna nemýlil - 0:1. O minutu později to lišácky klasickým bodlem zkoušel z vápna Maršán, balón domácí branku zhruba o metr minul. Stejně tak dopadla Fajtlova střela o chvíli později po další povedené akci Jankova.

Domácí celek měl problémy s kvalitní hrou hostujících fotbalistů a do zakončení se téměř nedostával. Výjimkou byla 22.minuta, kdy musel Pavelec zasahovat proti pěkné a především tvrdé Schánělcově dělovce. I přesto, že to byla výjimečná situace, vyrovnání se Katovice dočkaly po půl hodině hry. Fajtl nepochopitelně daroval před vlastní šestnáctkou balón Vladimíru Uherovi a ten si s nabídnutou příležitostí zkušeně poradil - 1:1. Minela, jaká se jen tak nevidí...

Aktivita hostů pokračovala a byla odměněna pohlednou akcí zakončenou gólem. V 39.minutě Maršán získal na útočné polovině míč, Jan Šebelka si ho ukázkovou narážečkou vyměnil se Sedlicem a prostřelením Švehly vrátil Jankovu vedení - 1:2. Jenže to trvalo pouhé tři minuty, než hosté znovu lacinou ztrátou darovali další samostatný únik, tentokrát Marku Bláhovi, a bylo znovu srovnáno - 2:2.

Z počátku druhého poločasu neměla hra takové tempo a spád, jako nabídlo úvodní dějství. První zajímavý okamžik nabídla až 57.minuta, kdy technické kousky Sedlice uvnitř pokutového území zakončil pohotovou střelou nad branku Šebelka. Velice kvalitní utkání hrál v sestavě Jankova Patrik Sedlic, který v 64.minutě krásnou kolmicí vyslal do úniku Adama Kasíka a ten, sice se štěstím, ale přeci dotlačil míč do sítě - 2:3.

Dvě minuty na to pálil agilní Sedlic, proti jehož přízemní střele zakročil vystřídavší brankář Otavy Provazník. A znovu Sedlic. V 72.minutě narýsoval další skvostnou kolmici mezi beky na rozběhnutého Šebelku, ten v obrovské šanci nechal vyniknout Provazníka a z následné dorážky mířil Kasík vysoko nad. O minutu později přišla další chyba v hostující defenzivě, následovalo nejisté Komárkovo vyběhnutí a Vladimír Uher vše potrestal svým druhým, celkově třetím katovickým gólem - 3:3.

Přesto si hosté mohli vítězství odvést. V posledních pěti minutách měli tři hodně dobré šance, z nichž jedna byla tisíciprocentní. Nejprve střílel Šebelka z vápna mimo, poté nebyl uznán Kasíkův gól pro ofsajd po Sedlicově střele, a zápas ukončil neproměněnou tutovkou Šebelka po hezké akci Kočera na pravé straně. Zápas nabídl šest branek, spoustu zajímavých situací, vítěze ovšem nepoznal.

Petr Maxa, asistent SK Jankov: „Brali jsme toto utkání už jako mistrovské, i proto jsme zvolili právě Katovice, které se svým herním stylem divizním mančaftům podobají. Byť nás prověřily o něco méně než ve stejný čas před rokem, pořád to byl kvalitní soupeř. My však chceme hrát svůj herní styl, který je sice fyzicky náročný, což kluci pociťují, na druhou stranu ale přináší své ovoce. V podstatě jsme podali výkon jako nedávno s Hlubokou, a to je výkon, na kterém chceme stavět a který nám určitě i v divizi přinese úspěšné výsledky. Dnes jsme nevyhráli, přestože jsme měli jasně zvítězit, ale dopřáli jsme Katovicím takové dary v našich zadních řadách, které se jen tak nevidí. Snad jsme si to vybrali dnes a za týden v Přešticích se toho musíme za každou cenu vyvarovat a hrát jednoznačně na nulu. S ofenzivou panuje celkem spokojenost, i když je samozřejmě stále na čem pracovat. Ale ukázali jsme, že když se chce, tak hrajeme dobrý a účelný fotbal. Skvěle zahrál Patrik Sedlic, své si odvedli i oba krajní halvové. Přípravu máme za námi, za týden začínáme hned klíčovým duelem v Přešticích, tak nám držte palce.“


SK Otava Katovice – SK Jankov 3:3 (2:2)

Branky: 30. a 73. Uher, 42. Bláha - 14. a 64. Kasík, 39. Šebelka. Rozhodčí: Dunovský - Šedivý, Sadlak. Bez ŽK. Diváci: 80.

Katovice: Švehla – Rybák, Horejš, Koutský, Blatský – Miklas, Schánělec, Kagui, Repa – Uher, Bláha. Střídali: Provazník, Michálek.

SK Jankov: Pavelec – Bürger, Kroneisl, Lošek, Zajíc – Šebelka, Maršán, Fajtl, Sedlic, Beránek – Kasík. Střídali: Komárek, Jirkovský, Kočer.


 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Jan Škrle