Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice nestačila na rakouský Kapelln. Oba poločasy prohrála 1:4

 
pondělí, 26. února 2018, 12:05

Další přípravné utkání sehráli Kapličtí v mrazivém počasí na hlubocké umělce proti rakouskému celku FC Kapelln, který byl v podzámčí na soustředění.

Prvních deset minut zápasu bylo vyloženě oťukávacích. První šanci si ve čtrnácté minutě připravili Kapličtí. Divoký našel na levé straně Marka, po jehož centru se do zakončení dostal ve vápně nepokrytý Micák, ale ve vyložené brankové příležitosti soupeřovu bránu přestřelil. Vzápětí mohl jít do vedení Kapelln, gól měl na noze Mikuláš Bumbera, ale vybíhajícího brankáře Kuchaře překonat nedokázal. V minutě šestnácté už se ovšem skóre měnilo. Clemens Rödl vystřelil přes bránícího Dostála a střelou do protipohybu brankáře otevřel skóre střetnutí – 1:0.

Kapličtí se snažili držet míč a kombinovat, ale často se špatnými přihrávkami připravili sami o míč, a soupeř, který hrál rychle, přímočaře do koncovky se tak dostával do šancí. Ve 22 minutě ale mohli vyrovnat Spartakovci. Trestný kop z levé strany zahrával Divoký, zakončoval k pravé tyči Janura, ale gólman Benedikt Börner byl pozorný a míč za svá záda nepropustil. Netrvalo však dlouho a Kapelln odskočil na rozdíl dvou branek. Z přímého kopu překonal Kuchaře Fabian Strobl – 2:0. O čtyři minuty navíc vedení rakouského týmu navýšil slovenský forvard ve službách Rakušanů Mikuláš Bumbera – 3:0.

Ve 36. minutě se gólu dočkali i Kapličtí, a to po rohovém kopu. Po zpětné přihrávce si našel prostor ke střele Gondek, jeho dělovka orazítkovala bližší levou tyč, Marek Urazil odražený míč dorazil do prázdné brány – 3:1. Jenomže odpověď soupeře byla prakticky okamžitá. Po rychlém kombinačním výpadu Markus Schwarz předložil míč Paulu Pfeifferovi a ten přízemní ranou překonal Kuchaře – 4:1.

V závěru poločasu mohly skórovat oba dva týmy. Nejprve zazdil vyloženou příležitost Clemens Rödl a vzápětí jej na druhé straně napodobil Patrik Micák. V nástupu do druhého poločasu byli aktivnější Kapličtí, ale Marek tvrdou ranou jen vyprášil rukavice střídajícímu brankáři Neulingerovi. Nedlouho poté po Markově centru hlavičkoval Janura nad branku. O několik minut později se podruhé v zápase mohl v koncovce prosadit Clemens Rödl, Kuchaře však překonat nedokázal.

I Spartakovci měli své příležitosti, ale s jejich proměňováním byli poněkud na štíru. V 58. minutě Micák předložil míč Urazilovi, mířil ovšem jen do Neulingera. Kapličtí otvírali hru, a to byla voda na rakouský mlýn. Soupeř rychlými výpady do otevřené obrany se lacino dostával do vyložených brankových příležitostí, a navíc v koncovce byli daleko efektivnější. Po hodině hry na konci rychlého kontru byl Mikuláš Bumbera – 5:1.

O chvíli později po dalším výpadu skóroval Michael Schubert – 6:1. Skórovat mohli znovu i spartakovci, ale ta koncovka. V 65 minutě byl sám před brankářem Micák, znovu však mířil jen nad branku. A tak znovu udeřil soupeř a opět to byly dva slepené góly z rychlých protiútoků. Mezi střelce se znovu zapsalo duo Mikuláš Bumbera a Michael Schubert – 8:1. Nakonec kapituloval i střídající gólman Philipp Neulinger, když při rozehrávce namazal míč Petru Janurovi, a ten si v takovýchto situacích umí poradit – 8:2.

Ani to ještě nemuselo být všechno, ale Rakušané promarnili přečíslení třech proti jednomu, když nastřelili jen tyč a neuspěl ani kaplický Urazil, jehož povedenou ránu vytáhl Neulinger konečky prstů rovněž na tyč. Zápas skončil přesvědčivou a zaslouženou výhrou rakouského celku. Soupeř hrál jednoduše, přímočaře a byl daleko efektivnější v koncovce než Kapličtí.


FC Kapelln – FK Spartak Kaplice 8:2 (4:1)

Branky: 28., 60., 70. Bumbera, 63., 72. Schubert, 16. Cl. Rödl, 24. Fa. Strobl, 40. Pfeiffer – 36. Urazil, 77. Janura. Rozhodčí: R. Granec. ŽK: 0:1 (Malický).

Kaplice: Kuchař – Dostál, Čutka, Malický, Gondek, Kališ, Kebl, Divoký, Micák, F. Marek, Janura. Střídali: Vaniš, Urazil.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec