Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko tahalo ve Vlašimi za kratší konec

 
sobota, 24. února 2018, 23:40

Generálka na jarní část Fotbalové národní ligy, hraná na umělé trávě ve Vlašimi, borcům z Táborska nevyšla.

Úvodní čtvrthodinka patřila hráčům Vlašimi, ale do gólové šance je obrana hostů nepustila. Potom otěže zápasu převzali hosté, ovládli střed hřiště a přišly i šance.

Tu největší po kopu z rohu neproměnil Zbyněk Musiol, který v pádu trefil těsně vedle pravé tyče. A přišlo známé nedáš dostaneš. Po chybě stopera Petra Zavadila přehodil domácí Vojtěch Hadaščok gólmana Táborska Michala Tomu a domácí vedli 1:0.

Vstup do druhého dějství patřil opět domácím. Obránce Daniel Souček zbytečně fauloval ve vápně a kopala se penalta. Domácí aktér Oskar Fotr dělovkou trefil břevno a stav se neměnil.

Hosté tahali za kratší konec a tlak borců Vlašimi narůstal. A vzápětí přišla chyba hostujícího Martina Ngimbiho (do Táborska přišel právě z Vlašimi), rychlonohý Ladislav Janda, který byl na hřišti pouhé tři minuty, obešel i gólmana Tomu a do prázdné branky se nemýlil – 2:0.

Hráči Vlašimi polevili, ovšem hostům se kontaktní gól vstřelit nepodařilo. Nejblíže k němu měl Matěj Mrsič, který pláchnul domácí obraně, přehodil gólmana Řeháka, ale míč skončil těsně nad brankou.

V závěru duelu uplatnil svoji rychlost Václav Prošek, po jehož centru hlavička Václava Dudla jen lízla horní část brankové konstrukce.

Domácí zvítězili zaslouženě, byli pohyblivější, přesnější v kombinaci a hlavně dokonale využili hrubých chyb v obraně soupeře.


Hodnocení trenéra Romana Nádvorníka


FC Sellier&Belliot Vlašim – FC MAS Táborsko 2:0 (1:0)

Branky: 36. Hadaščok, 58. Janda.

Vlašim: Řehák – Kadlec, Piško, Štochl (65. Březina), Tulio – Plachý, Skopec, Badocha (65. Cabadaj), Ivanko (55. Janda) – Frýdek (46. Fotr), Hadaščok.

Táborsko: Toma – Prošek, Navrátil, Zavadil (46. Ngimbi), Souček (61. Dudl) – Kučera – Vandas (73. Blecha), Nešický, Kopřiva (61. Šandera), Mrsič (80. Kluzák) – Musil (61. Linhart).


 
 
Napsal(a) Karel Ilčík | Foto Karolina Kabíčková (+video)