Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S Příbramí to byl duel dvou různých poločasů

 
sobota, 24. února 2018, 16:00

Těžkou, ale velmi přínosnou prověrku měli dva týdny před startem třetiligové soutěže na programu písečtí fotbalisté, kteří na domácí umělé trávě přivítali druholigovou Příbram, pro níž bylo střetnutí generálkou.

První půle byla zcela v režii hostů, kteří žlutomodré zaskočili hned v úvodu. Krátce po rozehrání se příbramští po nedůslednosti písecké obrany radovali poprvé - trefil se Jaroslav Tregler - 0:1. Ještě před jeho zásahem se zaskvěl brankář Kamil Hajdušek, který předcházející střelu vytáhl z brankové čáry, poté však už neměl nárok.

Svěřenci trenéra Josefa Csaplára pokračovali v náporu. Domácí pokutové území bylo v permanentním ohrožení, které bylo přetaveno v další úspěch po pouhých sedmi minutách hry. Na levé straně míč vybojoval Emmanuel Antwi a z úhlu propálil Hajduška - 0:2.

Přílišný respekt a nedůraz Jihočechů dokázal přerušit snad jen Václav Milec, který po odehrané půlhodině rozezvučel tyč příbramské branky. Hráči v černých dresech byli ve snaze skórovat úspěšnější. Třetí gól přidal z přímého volného kopu Peter Grajciar - 0:3.

Po změně stran ještě doznívala hostující převaha, ale v dalším průběhu zápasu se karty zcela obrátily. Po prostřídání v domácím útoku se na hřiště dostali Filip Řezáč s Martinem Heldem a začali dělat obraně Příbrami potíže. Poprvé se prosadili v 59. minutě, kdy Řezáč zprava centroval a Martin Held sám před gólmanem Švengerem - byť se štěstím - dostal míč do sítě - 1:3.

Žlutomodří ožili a přebírali otěže. Z ojedinělého útočného výpadu soupeři sice dostali v 69. minutě branku na 1:4, ale jejich hra byla stále přesvědčivější. Přehled a přesnost předvedl patnáct minut před koncem znovu Martin Held, který si všiml, že postavení gólmana Švengera vybízí k pokusu z velké dálky a nemýlil se - 2:4.

Tečku za střetnutím, jehož druhá půle musela domácí fandy bavit, udělal Filip Řezáč, který v 81. minutě dokázal zpracovat centr za obranu a nekompromisně zakončil - 3:4.

Komentář trenéra FC Písek Rostislava Grossmanna: „První poločas jsme hráli až se zbytečným respektem, ale Příbram potvrdila své ambice a hrála hodně náročný fotbal. Hodně nás presovala a byla strašně vysoko, takže my jsme měli problémy s rozehrávkou, což vyústilo v šance soupeře a branky. Myslím, že potom jsme pochopili, co chceme hrát a byli jsme aktivnější. Přidali jsme v soubojích a začali jsme si věřit. Hra se vyrovnala a druhá půle byla z naší strany velice slušná.“


FC Písek – 1.FK Příbram 3:4 (0:3)

Branky: M. Held 2, Řezáč - Tregler, Antwi, Grajciar, Schwendt.

FC Písek: Hajdušek - Zeman, Holý, Rendla, Benetka - Froněk, J. Held, Milec, Voráček - Grobár, Pinc. Střídali: Hrachovec, M. Held, Řezáč.

1.FK Příbram: Boháč (46. Švenger) - Hlúpik (46. Kilián), Tregler (46. Vávra), Soldát, Skácel - Průcha (46. Schwendt), Grajciar, Fantiš (38. Ric), Antwi (55. Jandera) - Ayong (46. Mustafić), Slepička (70. Sidibe).

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle