Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

SK Rudolfov má nové vedení. Plánuje zkvalitnit práci s mládeží a dobře reprezentovat v kraji

 
sobota, 24. února 2018, 13:34

Sportovní klub Rudolfov si na začátku února na řádné valné hromadě zvolil nové vedení na další tříleté období. Kvůli šíření několika nepravdivých informací vydal klub oficiální tiskovou zprávou, aby v ní uvedl vše na pravou míru.

Vážení přátelé sportu!

Sportovní klub na Rudolfově má tradici, která sahá až k roku 1932. Tehdy se zde z lásky ke sportu a radosti ze společných zážitků zrodil oddíl kopané. Po roce 1991, kdy se nemalou snahou podařilo dostat sportovní areál do majetku klubu, bylo nakročeno do nové éry sportu. Dnes máme vlastní hřiště s artézským vrtem, automatickou závlahou, ve spolupráci s městem budeme užívat nové šatny a do budoucna doufáme v oboustrannou spolupráci s radními při realizaci dalšího zázemí. Nedílnou součástí je i zájem ze strany sponzorů klubu a partnerů, se kterými tvoříme společné cíle.

V minulých měsících však prošel náš klub krizí. Starý výkonný výbor se rozhodl v činnosti dále nepokračovat a bylo na stávajících členech, aby složili vedení nové. V těžkých časech se vždy ukáže, kdo je přítel a kdo není. Proto nás potěšil zájem nejen našich členů, ale i široké sportovní veřejnosti, z nichž mnoho nabídlo svou pomoc. Objevily se ale i snahy činnost klubu ukončit, sloučit s jinými spolky a rozložit vše, na čem jsme všichni roky tvrdě pracovali.

Vývoj celé situace velkou měrou přispěl k tomu, že se podařilo zformovat pět kandidátů, kteří následně na řádné valné hromadě získali silný mandát. Účast byla rekordní, děkujeme všem, kterým osud klubu nebyl lhostejný a svým hlasováním přišli vyjádřit svůj názor a své představy o směřování klubu. Naplníme a snad i překonáme očekávání, které v nás vložili ti, co pro nás hlasovali. A těm, kteří ne, dokážeme, že dovedeme pracovat i k jejich spokojenosti. Objevila se však snaha pošpinit klub na základě pomluv a falešných obvinění.  Spory, vyvolané a živené osobní záští, jsou protikladem idejí a vizí, na jejichž základě se organizujeme. Jasně chceme dementovat zprávy, které mají za účel poškodit dobré jméno našeho sportovního klubu a které do fotbalové a sportovní veřejnosti šíří někteří bývalí, ale bohužel i současní členové klubu.  „Zaručené informace“ typu, že SK Rudolfov ukončuje po sezoně činnost, že se ruší mládež, že se budou rozprodávat hráči, areál se bude pronajímat atd., jsou holé nesmysly a nepravdy! Možná je to přání šiřitelů těchto zpráv, ale bývalý i nově zvolený výkonný výbor klubu se od takových kroků jednoznačně distancuje! Fotbalové veřejnosti, rodičům našich malých fotbalistů, sponzorům a fanouškům sdělujeme, že SK Rudolfov, pod vedením nově zvoleného výkonného výboru, bude chtít právě naopak maximálně zkvalitnit práci s mládeží a v kategorii dospělých i nadále úspěšně reprezentovat město Rudolfov na nejvyšší krajské úrovni!

Výchova mládeže je v naší vizi prvořadá. Snahou je vést děti ke sportu, zažehnout v nich lásku k pohybu, odpoutat je co nejvíce od televizí, mobilů, herních konzolí a počítačů. Pohyb je důležitou součástí života, v dnešní přetechnizované době důležitější než dřív. I přes velký nárůst dostupnosti nejrůznějších sportů je fotbal stále tím, který se chlubí nejširší členskou základnou. Fotbal je fenomén, snad proto, že je možné hrát ho v jakémkoliv věku, v jakékoliv zemi a společnosti a není k němu potřeba nic víc, než obyčejný míč. Fotbal nás prostě baví a chceme jím nejen systematicky vyplňovat dětem volný čas, ale vytvořit co nejlepší podmínky pro maximálně komplexní rozvoj našich malých fotbalistů tak, aby nás jednou mohli reprezentovat jako slušní morální lidé v dresu A týmu v krajském přeboru mužů, který je pro klub, jako je SK Rudolfov, skutečným úspěchem, na který jsme právem hrdí.

Rádi bychom poděkovali odcházejícímu výboru, jehož činnosti si nesmírně vážíme. Na hřišti trávili stejnou dobu jako trenéři a hráči, nemluvě o času, který každý den dlouhé roky věnovali tomu, aby zajistili hladký chod klubu. Nezbývá, než jim popřát mnoho štěstí a úspěchů v osobním životě, který snad bude i nadále svázaný s SK Rudolfov. Doufáme, že nám pomohou překonat počáteční obtíže, aby mohli další vývoj klubu sledovat z pomyslné střídačky s radostí a spokojeností. A my se budeme snažit, abychom jednou uslyšeli na hřišti také takový upřímný potlesk a skandování, jaký vyprovázel z valné hromady odcházejícího sekretáře Romana Hajného, největšího dříče, kterého tento klub má.

Zároveň chceme poděkovat představitelům města Rudolfov, sponzorům za dosavadní spolupráci a členům klubu za projevenou důvěru.

Za nově zvolený výkonný výbor SK Rudolfov, z.s.:

                                                                                  Petr Maroš – předseda

                                                                                  Miroslav Šedivý – místopředseda

                                                                                  Anna Matějková – sekretář

                                                                                  Martin Zach – hospodář

                                                                                  Radim Pouzar – sportovní manažer

Napsal(a) SK Rudolfov | Tisková zpráva | Foto Miloslav Kusbach