Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pohyblivější dorost Dynama zaslouženě zvítězil s Jankovem

 
čtvrtek, 22. února 2018, 11:15

Netradičně uprostřed týdne absolvovali fotbalisté Jankova další z řady zimních přípravných střetnutí. Na Složišti změřili ve středu v podvečer síly s devatenáctkou Dynama. V týmu trenérů Kadlece a Maxy se představila nová akvizice do útoku, jímž je Adam Kasík, naposledy hrající v Písku. Jenže ani on nezabránil třígólové porážce divizního celku.

Dynamo nasadilo kombinovanou sestavu osmnáctky a devatenáctky, nicméně na kvalitě výkonu to znát nebylo. Černobílí hráli po celé utkání velmi dobře, v pohybu a rychlosti, což Jankovu dělalo značné problémy, především v závěrečné třetině zápasu.

Celý první poločas byl vyrovnaný a velmi svižný. První příležitost si vytvořili hosté, a šance to byla obrovská. Po povedené kombinaci Kroneisla a Bürgera posadil Fajtl přesný balón na hlavu Šebelkovi, jenž v ideální pozici na malém vápně nedokázal míč lépe trefit a usměrnit ho na místo určení. I druhá gólová možnost přišla po centru ze strany, tentokrát od Zajíce, avšak hlavičkující Popelka v mnohem těžší pozici taktéž prostor branky nenašel. Vzápětí se na druhé straně předvedli mladíci Dynama, jmenovitě Cepák, jenž krásně vypálil pod břevno, neméně krásným zákrokem se blýskl Komárek v jankovské brance a míč vytáhl na rohový kop.

Po půl hodině hry to nejprve akrobaticky zkoušel Viktor Kadlec, vzápětí na druhé straně Kasík, ale recept na gólmany nenašel ani jeden z nich. To už ale neplatilo v 32.minutě, kdy hosté na vlastní polovině přišli o balón a následně byli Janem Kubatou gólově potrestáni - 1:0. Vyrovnat mohl do poločasu Roman Mužík, a to hned dvakrát. Jenže v 36.minutě po rohu Šebelky pálil pouze do připraveného Olivy, o minutu později zase skvěle zahraným přímým kopem přes zeď donutil gólmana Dynama k zákroku utkání. Pohledná i vyrovnaná první půle skončila těsným vedením domácích mladíků.

Druhé dějství začalo tak, jak skončilo to první. Petr Oliva se znovu blýskl parádním zákrokem, když musel likvidovat další přímý kop, tentokrát dobře střílejícího Jakuba Zajíce. V 64.minutě měl poměrně nadějnou možnost Beránek po akci Kočera, ale branku Dynama technickou střelou z vápna přestřelil. To už bylo v situaci, kdy domácí fotbalisté přebrali iniciativu a otěže zápasu plně do svých rukou. Hráčům Jankova docházely viditelně síly, což byla voda na mlýn pro stále živé mladíky, které v duelu vedl kouč Marcel Tomášek.

Dobrou střelou se prezentoval Vogl, Pavelec se natáhl a míč vyrazil na roh. V 70.minutě předvedli domácí hezkou jednoduchou akci středem hřiště, kterou V. Kadlec zakončil střelou těsně vedle Pavelcovy branky. V 77.minutě se už skóre měnilo. Dynamo předvedlo rychlý brejk, Rosťa Kadlec přihrál Filipu Navrátilovi a ten zvýšil na 2:0. Za další dvě minuty se dostal ke střele z vápna Rostislav Kadlec a propálil vše, co mu stálo v cestě - 3:0. V poslední minutě se ještě skvělým zákrokem předvedl Aleš Pavelec, další gól neinkasoval, i tak ovšem Dynamo po velmi dobrém výkonu zvítězilo 3:0.

Petr Maxa, asistent SK Jankov: "Dynamo předvedlo velkou kvalitu. Dokud jsme měli síly, tak jsme také nehráli špatně, měli jsme i šance, mohli jsme vstřelit klidně tři góly. Jenže zhruba od šedesáté minuty jsme vůbec nestíhali, hlavně ve středu pole jsme viditelně zaostávali, pohyb se totálně vytratil a to samozřejmě tak kvalitní soupeř dokáže potrestat. Nicméně neděláme z toho žádné výrazné závěry, stejně jako jsme je nedělali po zápase s Hlubokou, který se nám naopak podařil. Jsme v závěru náročné přípravy, dost kluků laborovalo s chřipkou, takže rychlejší úbytek sil je logický. V sobotu hrajeme další zápas a pak nás čeká finálních čtrnáct dní do startu divize."


SK Dynamo ČB U19 - SK Jankov 3:0 (1:0)

Branky: 32. Kubata, 77. Navrátil, 79. R. Kadlec. Rozhodčí: Peterka. Bez ŽK. Diváci: 30.

Dynamo: Oliva - Grygera, Collin, Cepák, Vogl - Navrátil, Kubata, Malecha, Fischer - Kadlec V., Míka. Střídali: Ardamica, Kadlec R.

SK Jankov: Komárek (46. Pavelec) - Lošek, Kroneisl, Popelka, Zajíc - Bürger, Maršán, Fajtl, Šebelka, Mužík – Kasík. Střídali: Jirkovský, Beránek, Kočer.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák