Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kladrubský: Zápas v Boleslavi nás vrátil na zem, v Riedu jsme hráli dobře

 
středa, 21. února 2018, 07:11

Fotbalisté Dynama mají za sebou velmi povedené vystoupení v Rakousku. Po špatném výkonu v Mladé Boleslavi se Jihočeši proti vedoucímu celku druhé rakouské ligy prezentovali ve velmi dobrém světle a v zápase plném pohledných akcí uhráli remízu 1:1. "Do zápasu jsme dali srdíčko, takto bychom měli hrát vždycky," pochvaloval si kapitán Jiří Kladrubský.

Na hřišti silného Riedu jste odehráli dobrý zápas a uhráli jste remízu 1:1. Jak zápas hodnotíte?
Do zápasu v Riedu jsme přistoupili tak, jak se má. Minulý víkend jsme totálně nezvládli zápas v Mladé Boleslavi a věděli jsme, že se to nesmí již opakovat. V týdnu jsme si sedli a řekli jsme si, že podobný výkon už nezopakujeme. Pokud chceme hrát první ligu, musíme do každého zápasu dát srdíčko a nemůžeme hrát tak, jak jsme hráli v Boleslavi.

Určitě jste byli také rádi, že jste si mohli podruhé v přípravě zahrát na přírodní trávě, že?
U nás v Budějovicích nejsou nyní podmínky k tomu, abychom hráli na přírodní trávě, a tak jsme samozřejmě uvítali, abychom zápas odehráli na pěkném novém stadionu v Riedu. Byla to pro nás určitě dobrá prověrka.

Kádr se během zimy opět trochu změnil. Vidíte již vy z pozice stopera sestavu, která by mohla nastoupit k prvnímu jarnímu zápasu proti Varnsdorfu?
Do začátku sezony jsou ještě dva týdny a je dobře, že nikdo nemá své místo jisté. Ani já jako kapitán nemohu říkat, že mám neotřesitelnou pozici. Tak to má být a je to dobře. Každopádně samozřejmě se ta sestava již musí krystalizovat. Trenér David Horejš nás v zápasech i při trénincích sleduje a věřím, že o sestavě bude mít před prvním zápasem jara jasno.

Na čem je potřeba ještě před startem jara zapracovat?
Nejsem trenér, abych to mohl nějak hodnotit. Ale všichni to asi vidíme, kde nás ještě trochu tlačí bota. Musíme zapracovat na finální fázi, abychom byli v útoku produktivnější. Zároveň i v defenzivě děláme občas ještě trochu chyby, ale celkově si myslím, že toho není mnoho a že do konce přípravy naší formu vyladíme tak, abychom do jarní části sezony vstoupili dobře.

Zmínil jste vysokou porážku v Mladé Boleslavi. Myslíte, že prohra 0:4 byla fackou ve správnou chvíli?
Facka to byla hlavně pro mne osobně. V zápase jsem hrál naprosto hrozně a nevím, zda já někdy takovýhle zápas občas potřebuji. Otevřelo mi to oči a vrátil jsem se zase zpět na zem.

Napsal(a) Aleš Strouha/SK Dynamo ČB | Foto Jan Škrle