Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rudolfov prožil na Složišti čtyři minuty hrůzy

 
čtvrtek, 15. února 2018, 18:49

Už jen dvě přípravná utkání schází fotbalistům SK Rudolfov do konce zimy. Ve středu se představili na Složišti proti domácím juniorům.

Zápas se měl hrát původně v sobotu, ale na žádost juniorky se přesunul na středu. „Na odložený zápas s juniorkou jsme se těšili. Třeba Radim Pouzar se vrátil na svoje dřívější působiště, byl na hřišti hodně vidět. Na druhou stranu jsme ale postrádali zraněného gólmana Teringla, nemohli hrát ani Šindelář, Gerstner nebo Baščevan,“ vyjmenoval chybějící hráče trenér Otakar Matouš. Počítat už nemohl ani se záložníkem Janem Kovačičínem, jenž se podruhé vydal do Rakouska.

Úvodní 25minutovka oboustranně rychlého a bojovného střetnutí byla vyrovnaná a nenasvědčovala tomu, že si domácí vytvoří do poločasu čtyřgólový náskok. „Jenže pak jsme si prožili čtyři hrozné minuty, ve kterých se nám hra poněkud vymkla z rukou. Začalo hustě sněžit a my jsme dostali tři rychlé góly. To by se nám stávat nemělo. Bylo to mírně deprimující a do konce poločasu jsme se z toho nevzpamatovali,“ popsal rozhodující okamžiky středeční podvečerní přípravy Matouš.

Druhý poločas měl vyrovnaný průběh. „Po přestávce jsme se ale už srovnali a byli jsme znovu běhavým domácím minimálně vyrovnaným soupeřem. Opticky jsme mohli mít i navrch. Sice jsme ještě inkasovali, ale pak dal Vejvar krásný gól. Měli jsme i další příležitosti, bohužel, z těch už nic nebylo,“ vyzdvihl mužstvo, že i za jasného stavu bojovalo až do konce.

Pouzarův návrat

V českobudějovickém Dynamu zanechal Radim Pouzar výraznou stopu. Odehrál tu podstatnou část kariéry, správcoval na Složišti a trénoval žáky. Dnes je trenérem v Regionální fotbalové akademii a ústřední postavou mateřského Rudolfova. „Já se na Složiště vždycky vracím rád, i když teď v jiném dresu,“ říká na úvod našeho povídání v březnu 35letý plejer.

Sám byl zvědav, v jakém složení juniorka vyběhne. „Její sestava mě příjemně překvapila. Nebylo to nic jen tak slepenýho, mělo to smysl a kluci se předvedli v dobrém světle. Třeba zkušené Lindáka nebo Kalouska dobře doplnili i další. Byli na tom dobře i kondičně,“ všiml si zkoušený Pouzar, který byl na valné hromadě SK Rudolfov zvolen do výkonného výboru, takže mu přibudou i funkcionářské starosti.

Třígólovou smršť dlouho nepamatuje.  „Za pár minut jsme zažili něco, co už bych nechtěl zase opakovat,“ kroutil hlavou nad třemi inkasovanými góly v rozmezí čtyř minut. „Dostali jsme gól z rohu a pak nás mladíci několikrát brejkli a zaskočili svojí přímočarostí i rychlostí. Předvedli svoji kvalitu. To jim dává do jara naději,“ neviděl situaci juniorky tak černě.

I Pouzarovi bude chybět Kovačičínova podpora ofenzivy zkraje zálohy. „Nám chybělo několik kluků, ale když se ptáte zrovna na Kovačičína, tak ten chtěl do Rakouska už v létě. To jsme ho ještě přemluvili, aby zůstal. Teď už nevydržel, co se dá dělat. Je taky pravda, jak říkáte, že klub z toho odchodu nic nemá. Ale i tak tady máme další kluky, nikdo není nenahraditelný,“ předeslal, že příležitost dostanou šikovní mladíci či vyhlédnutí hráči z nižších soutěží.

Další zápas sehraje Rudolfov až přespříští sobotu. „My si teď užijeme volna o víkendu, pak se v sobotu odpoledne postavíme zase na Složišti diviznímu Jankovu. Těšíme se. No a v generálce nás čeká Želeč, se kterou už máme v soutěži odehrané oba zápasy,“ uvedl k posledním prověrkám před vypuknutím fotbalové jara v kraji Radim Pouzar.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama