Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Porážka nás vrátila na zem. Je poučením pro všechny, míní Lukáč

 
středa, 14. února 2018, 11:50

Želečský půlmistr krajského přeboru pokračoval o víkendu v přípravě zápasem se Soběslaví. Na umělém trávníku ve Staré Hlíně se předpokládala vyrovnaná partie, ale místo toho se zrodila nečekaně hladká porážka Sokola 2:5, kterou korigovali Bosnyak s Fialou.

Hra Želče je založená na kvalitní defenzívě. Pět inkasovaných gólů od divizního nováčka překvapilo. „Kdy jsme naposledy dostali pět gólů, to si ani nepamatuju, snad jenom s Protivínem. Ale doplatili jsme na nepříliš dobrou tréninkovou morálku. I bez ohledu na to Soběslav hrála velice dobře, vyhrála zaslouženě a vrátila nás zase na zem. Řekl bych, že včas, je to v přípravě,“ prohlásil trenér Roman Lukáč, že jeho tým musí v zimě výrazně přidat.

Absence stopera Ondřeje Kosobuda či kapitána Jiřího Holuba se na výsledku také podepsaly. „Ale stejně, pět branek je pět branek, zvlášť když se nám na Soběslav většinou dařilo. No, je to poučení pro všechny, že bez tréninků to nejde. Dostali jsme i návod, kde a v čem se musíme zlepšit,“ zrekapituloval sobotní trápení svých svěřenců.

Pro Želeč to bylo třetí přípravné střetnutí. V předchozích hladce zdolala Humpolec (4:1) a Votice (5:3). Proti divizní Soběslavi hrála ve složení Blažek – Škrábek, Barteska, Pavličko – Bosnyak – Švec, Kukučka, Fiala, Rabiňák – Novotný, Brůžek. Jediným náhradníkem byl Froněk. V týmu krajského lídra žádná nová tvář zatím nepřibyla. „V zimě nám pomáhá Filip Bakule, ale na jaře s ním počítat nemůžeme. Jenom dostal povolení s námi trénovat,“ poznamenal Lukáč. 

Nadcházející sobotu (14) se Želeč v dalším herním testu střetne s mužstvem z nižší soutěže. „Příští zápas odehrajeme na sezimoústecké umělce s Bernarticemi,“ dodal želečský kouč k přípravě s vítězem podzimní části B skupiny I. A třídy.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle