Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Běhavá příprava vyzněla pro písecké fotbalisty

neděle, 4. února 2018, 20:20

V další přípravě na jaro se na umělé trávě u Otavy, netradičně v neděli odpoledne, utkal domácí A-tým se starším dorostem Příbrami.

Běhaví Středočeši dělali v úvodních minutách žlutomodré sestavě mírné potíže a také jako první ohrozili soupeřovu branku - Příbramští zahrozili v 7. minutě z přímého volného kopu. Pak už ale převzali iniciativu svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna. Nejprve to střelou na příbramskou branku zkoušel Jakub Held, o chvíli později chyběl krok k usměrnění míče do sítě Martinu Voráčkovi a štěstí neměl ani Martin Held, který ve 24. minutě poslal míč na břevno.

Písečtí se tak dočkali až ve 27. minutě, kdy se středem hřiště rozběhl Martin Voráček a naservíroval balón zcela volnému Tomáši Froňkovi, který zakončoval do prázdné brány. Na 2:0 zvyšoval ve 41. minutě střelou z úhlu Václav Hrachovec, který překvapil nejen gólmana hostí.

Také po změně stran se hrálo především na obranné polovině Příbrami, což brzy vyústilo ve třetí gól domácí jedenáctky. Tomáš Skála doběhl míč ještě před koncovou čarou a poslal ho do šestnáctky. V pokutovém území se k balónu dostal Tomáš Froněk a nekompromisní ranou zvýšil na 3:0.

Krátce na to se však prosadili i hosté. Písecký strážce prostoru mezi třemi tyčemi Kamil Hajdušek vyběhl proti blížícímu se útočníkovi v zeleném dresu, jenže místo míče trefil soupeře a pískala se penalta, kterou hosté Jelínkem proměnili - 3:1. Přes velké množství dalších příležitostí na straně žlutomodrých byla penaltová trefa posledním úspěchem zápasu.

Komentář trenéra Písku Rostislava Grossmanna: „Prvních dvacet minut nám trvalo, než jsme se dostali do zápasu. Mladíci Příbrami jsou dobří fotbalisté a byli v dobrém pohybu. Pak jsme trochu přidali v osobních soubojích a utkání začalo mít z naší strany nějaké parametry. Ve druhé půli mě mrzelo velké množství nevyužitých šancí. Před brankou jsme situace řešili až příliš komplikovaně, jinak to byla dobrá příprava, kterou si ve středu ještě zopakujeme.“


FC Písek – 1. FK Příbram U19 3:1 (2:0)

Branky: Froněk 2, Hrachovec – Jelínek (11). Rozhodčí: Kaštánek. Diváků: 100.

FC Písek: Hajdušek – Skála, Holý, Rendla, Hrachovec – Froněk, Milec, Kočí, J. Held – Voráček – M. Held. Střídali: Váverka – Petřík, Kasík, Holub, Benetka, Zeman, Hanzlík.

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle