Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko podlehlo Žižkovu. Trenér Nádvorník žehral na zahozené šance

 
středa, 31. ledna 2018, 15:52

Viktorka Žižkov si do přípravného zimního plánu dala střetnutí s oběma jihočeskými zástupci ve FNL. Ve středečním utkání na umělé trávě Tempa Praha porazila Táborsko 3:1. Jihočeši nedokázali využít v první půli velké příležitosti, místo toho šli do vedení viktoriáni. Musiol krátce po přestávce vyrovnal z penalty, ale stejnou možnost zúročil i Žižkov a v závěru završil první vítězství v zimě třetím gólem.

Táborsko vstoupilo do utkání ospale a až po deseti minutách začalo vyrovnávat hru a vytvářet si slibné příležitosti. Žižkov se do té doby sice tlačil dopředu, ale Tomu vážněji neohrozil. Ve 25. minutě se vyznamenal gólman Soukup, když po nastřeleném břevnu vychytal dorážku Mrsiće. Za šest minut se znovu blýskl při pokusu Proška reflexivním zásahem.

Až v závěru poločasu začali vystrkovat růžky i Pražané. Ve 37. minutě nastřelili břevno Urbancem a zakrátko se ujali vedení zásluhou povedené rány do šibenice z kopačky Badochy.

O přestávce poslal trenér Nádvorník čtyři čerstvé hráče, poprvé si v zimě zahrál Nešický,  který byl v pátek na 8. Reprezentační plesu FCT vyhlášen nejlepším hráčem. Z angažování českobudějovického Kaduly sešlo, neboť si opět poranil koleno a celé jaro bude mimo hru.

V 51. minutě získali Jihočeši výhodu penalty za faul na Mrsiće a Musiol bezpečně vyrovnal. V 68. minutě zahodil velkou možnost Vandas, z úhlu pálil nebezpečně Prošek. To už poslal trenér Táborska na hřiště i mladíky. Toho zkušenější domácí využili a v závěru strhli vedení na vlastní stranu Podrázkého penaltou a hlavičkou Frimmla.


FK Viktoria Žižkov – FC MAS Táborsko 3:1 (1:0)

Branky: 41. Badocha, 75. Podrazký (pen.), 85. Frimmel – 51. Musiol (pen.).

Žižkov: Soukup – Dressler, Pardubský, Toml, Čmelík – Urbanec, Badocha, Pavlata, Podrazký, Volek – Frimmel. Na střídání Hrubeš, Trávníček, Kuchta.

Táborsko: Toma (67. Zadražil) – Prošek, Navrátil, Zavadil, Písačka – Šandera – Valenta, Kučera, Mysliveček, Mrsić – Linhart. V poločase střídali Musiol, Vandas, Kopřiva, Nešický, v 73. Peterka, Stevanovič, Vozihnoj (87. Schramhauser).

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař, Karolina Kabíčková (video)