Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Město Tábor odkleplo dotaci. Stadion v Kvapilově ulici bude mít východní krytou tribunu

 
úterý, 30. ledna 2018, 21:54

Schválení pětimilionové dotace na další výstavbu stadionu na „Kvapilce“ je dobrou zprávou pro fanoušky táborského fotbalu. Druholigové FC MAS Táborsko pokračuje v náročné přípravě. Ve středu se vydá k další prověrce do Prahy, na hřišti Tempa se utká s Viktorií Žižkov (11).

Svěřence trenéra Romana Nádvorníka čeká ve středu již páté přípravné utkání. Po úvodním střetnutí se Spartou a tří zápasů zimní Tipsport ligy bude jejich soupeřem žižkovská Viktorka. V zimě zkoušelo Táborsko několik nových hráčů, řada z nich už je zpátky ve svých klubech. „Z posil zůstávají v kádru Linhart, Šandera, Vandas, Stevanovič a Dudl,“ prozradil Karel Ilčík, jeden z asistentů trenéra a známý glosátor.

Táborští zastupitelé se nezachovali k fotbalovému klubu FC MAS Táborsko macešsky a na včerejším veřejném zasedání schválili dotaci 5 milionů korun na druhou etapu výstavby kryté tribuny na východní straně stadionu v Kvapilově ulici. V první etapě nahradila umělohmotný povrch přírodní tráva.

„Chtěli bychom začít s její stavbou už v březnu, abychom ji měli k dispozici na podzimní část sezóny,“ potěšilo Karla Ilčíka, že stadion v blízkosti centra města poroste do krásy. „Musíme ještě přesunout střídačky na druhou stranu a přemístit časomíru, protože jsme zdemontovali staré osvětlovací stožáry,“ uvedl Ilčík k dalším úpravám při modernizaci stadionu.

Beseda s Hřebíkem

Výbor táborské pobočky Fan Club Sparty Praha pořádá pro fotbalové fanoušky setkání s dlouholetým a úspěšným trenérem pražské Sparty Jaroslavem Hřebíkem. V současnosti pracuje ve Spartě jako ředitel úseku mládeže.

„Těšíme se na zajímavou besedu, kde bychom se měli dozvědět vše o práci s mládeží v tomto populárním klubu i názory na současnou situaci zejména v oblasti posilování A-mužstva Sparty hráči ze zahraničí a obsazení funkce hlavního trenéra Stramaccioniho z Itálie,“ říká Karel Ilčík, který je také jednatelem Fan Clubu Sparty, pobočky Tábor.

Beseda, kterou bude moderovat ředitel sportovní redakce TV Nova Dušan Mendel (mj. trenér Chotovin), proběhne ve středu 7. února 2018 od 18 hodin v restauraci U Žida v Táboře na Blanickém předměstí, kde má pobočka sídlo.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama