Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Souček opouští Táborsko a míří do prvoligové Mladé Boleslavi

 
neděle, 28. ledna 2018, 16:13

Po roce stráveném v táborském modrobílém dresu se talentovaný obránce Daniel Souček (19 let) přesouvá do města automobilů, kde uspěl na 14denních testech. Mládežnický reprezentant je v současné době s Boleslaví na soustředění na Kypru, ale přesto si našel chvilku čas na rozhovor.

Dane, ač jsi zahájil přípravu s FCT, brzy se ocitla možnost odejít na zkoušku do Mladé Boleslavi. Jaké byly tvé pocity, když se naskytla tato nabídka?
To je pravda. V Táborsku jsem zahájil přípravu a po dvou dnech mi trenér oznámil, že přišla nabídka z Boleslavi, abych se s nimi zapojil do přípravy na 14 dní, a pak se uvidí. Přišlo to z ničeho nic, ale za nabídku jsem byl rád.

Nakonec jsi na zkoušce uspěl. Jak bys popsal těch 14 dnů a podle čeho se nakonec trenér Uhrin rozhodl, že si tě v týmu nechá.
Bylo to náročných 14 dní, ale jsem rád, že jsem se o takovou možnost popral. Co se týče rozhodnutí pana Uhrina, tak je to otázka spíš na něj. Možná tomu pomohlo i to, že mě znal ze Slavie, kde jsem pod ním začínal v dospělém fotbale. Myslím si, že se mi celkem povedly zápasy, které jsme odehráli.

Mohl bys prozradit, zda se jedná o přestup či hostování?
Mělo by se jednat o dlouhodobější hostování. Je to ve fázi, kdy se to bude teprve řešit, finální rozhodnutí bych se měl dozvědět po návratu ze soustředění na Kypru.

S jakým číslem tě v lize budeme vídat?
Pravděpodobně bych měl nosit číslo 16.

Jak se cítíš v kabině Boleslavi a jak hodnotíš místní zázemí?
V kabině se cítím výborně, možná tomu pomohlo i to, že s většinou kluků jsem se znal. Kabina v Boleslavi v zimě dost omládla, ale i starší kluci jsou super a nijak se nepovyšují.

Jak budeš vzpomínat na období strávené v Táborsku?
Na toto období budu vzpomínat jen v dobrým. Trenér Nádvorník byl první, který mi dal šanci v dospělém fotbale a jak už jsem jednou psal, měl se mnou tu trpělivost a vždy mě podržel. I trenér Koukal mi toho hodně dal, protože ve své kariéře hrál stejný post a předával mi rady. Samozřejmě nesmím zapomenout na kabinu, která mi ve všem pomáhala a myslím si, že jsem zapadl, nebyl v tom jediný problém.

Co bys vzkázal fanouškům a příznivcům FCT?
Že na ně budu vzpomínat a vždycky se rád budu vracet. Určitě na ně nezapomenu, a pokud bude čas, tak se budu snažit jezdit koukat na zápasy. Fanoušci FCT jsou zajímaví v tom, že i když se týmu nedařilo, tak nás dokázali podpořit a nikdy na nás neřvali a podobně. Dále bych chtěl poděkovat celému klubu Táborska, protože mi dali šanci, abych prorazil do první ligy.

Napsal(a) Karel Chotovinský/FCT | Foto Jan Škrle