Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová zahrála pod psa. Od devatenáctky Plzně dostala za vyučenou

 
neděle, 21. ledna 2018, 19:20

Úvodní týden zimní přípravy zakončili fotbalisté třetiligového Sokola Čížová nedělním střetnutím s dorostem FC Viktoria Plzeň U19, který v týdnu remizoval s Domažlicemi 2:2 a nyní absolvuje soustředění v Písku.

Jihočeši sice nenastoupili na písecké umělce kompletní, ale asi nikdo nečekal, že to bude mít na výsledek až takový vliv. Západočeští dorostenci dělali domácím veliké problémy svým pohybem a defenziva Čížové hořela. Mladíci toho využili k dvoubrankovému náskoku. A to ještě Kratochvíl hostům zneškodnil pokutový kop.

Do druhého poločasu už bylo zapotřebí rozsvítit reflektory, ale nějaký čas nebylo možno sehnat někoho kompetentního, kdo by to zařídil. Snahu Čížové o vyrovnání to trochu zmrazilo, i když v teple kabiny jí byli plní. Mladí fotbalisté se potom mnohem rychleji rozehřáli a po pauze rychle přidali další dva úspěchy. A bylo po utkání. Západočeši v pohodě přidávali další góly a druhé dějství skončilo pro Jihočechy debaklem 0:6.

Příští sobotu od 17 hod. si Čížová pozvala na umělku do Písku divizní Malši Roudné.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Tohle se mi jenom těžko komentuje. Sice nám chybělo pět hráčů základní sestavy, ale tím nejde výši téhle porážky omluvit. Bojovat o místo mají i ostatní. Někdo asi pořád žije ve vánoční pohodě. Snad je to probudilo. Nám trochu škodila ta delší přestávka mezi poločasy. Ale takový průběh jsem nečekal. Bylo to pro nás tvrdé probuzení a mělo by být i trvalé. Do začátku soutěže nám ještě nějaký čas chybí, ale není ho moc. Hráči si musí uvědomit svoji zodpovědnost nejenom k fanouškům a vedení, ale hrají i o svoje jméno.“


Sokol Čížová – FC Viktoria Plzeň U19 0:8 (0:2)

Čížová: Kratochvíl – Janoch, Tomášek, Held, Chytrý – Stojka, Brabec, Zahrádka, Vávra – Nečas – Polodna. Střídali Jirouš, Bálek. Trenér Aleš Jindra.


 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle