Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav se prosadila druhý poločas. Bavorovice zdolala 6:2

 
sobota, 20. ledna 2018, 14:59

Na umělém trávníku ve Staré Hlíně na sebe v první letošní přípravě narazily celky divizní Soběslavi a Bavorovic, půlmistra I. A třídy.

Sněhová noční nadílka se podepsala i na stavu umělky. Začátek vyšel daleko lépe o dvě soutěže níže hrajícím Bavorovicím, které zkoušely olešnického Luboše Červenku a Tomáše Kovaříka z Dřítně. Již po třech minutách otevřel skóre Blažek. Spartakovci odpověděli ve 12. minutě vyrovnávacím gólem Tomáše Mazoucha. V polovině první půle poslal Mariner podruhé do vedení další záložník Šafránek. Po půl hodině srovnal na poločasových 2:2 útočník Dvořák.

Spartakovci nasadili do druhého dějství čtyři čerstvé hráče a měli hru ve své moci. Za osm minut zvrátil stav čerstvý Peltán, ale pak bavorovický gólman Sýkora dlouho odolával šancím soupeře. Prosadil se až v 72. minutě Vaněk, devět minut nato novic Bouchal a střelecký účet uzavřel po přestávce na kraji zálohy hrající Chotovinský. 

František Maršík, funkcionář Soběslavi: „Prvních deset minut jsme se na těžkém terénu hledali. Bylo vidět, že jsme poprvé na hřišti. Pak jsme přidali a po zbytek prvního poločasu se hrálo oboustranně vyrovnané utkání.  O poločase jsme prostřídali a měli ve druhé půli velkou převahu. Řadu šancí jsme ještě neproměnili. V naší sestavě nastoupily obě posily. Bouchal se zapsal mezi střelce, Slovák Uličný nastřelil dvakrát tyč a jeví se dobře. Příští sobotu nás čeká v další přípravě Písek.“

Karel Franěk, funkcionář Bavorovic: „Byl to náš první zápas v zimní přípravě, přesto jsme, myslím, podali kvalitní výkon. I když výsledek vypadá hodně nepříznivě. Zejména v prvním poločase jsme hráli vyrovnanou partii, ale po přestávce soupeř prostřídal a herně nás převýšil. Utkání proběhlo ve vysokém tempu a na rozdíl od nás měl protivník víc hráčů na střídání. Nám na náročném terénu pochopitelně rychleji odcházely síly a Soběslav toho dokonale využila.“


FK Spartak Soběslav – FC Mariner Bavorovice 6:2 (2:2)

Góly: 12. T. Mazouch, 35. Dvořák, 53. Peltán, 72. Vaněk, 79. Bouchal, 88. Chotovinský – 3. Blažek, 24. Šafránek. Rozhodčí: Herzog.

Soběslav: 1. poločas: Kuník – Chotovinský, Maršík, Bouchal, Vaněk – Žalda, Nohava, M. Mazouch, T. Mazouch – Dvořák, Uličný.
2. poločas: Kuník – Hromada, Boháč, Suchan, Vaněk – Peltán, Bouchal, M. Mazouch, Chotovinský – Šmídmajer, Uličný.

Bavorovice: Sýkora – Hurný, Hanousek, Rottenborn, Vacek – Štěpánek, Šafránek, Červenka, Blažek – Babka, Kovařík. Střídali Klíma, Kučera.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto FK Spartak Soběslav