Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První body v Tipsport lize. Táborsko si poradilo s Olympií

 
úterý, 16. ledna 2018, 15:02

Táborsko porazilo ve druhém střetnutí zimní Tipsport ligy 2018 na Vyšehradě druholigového rivala Olympii Praha 2:1. Za Jihočechy skórovali Navrátil a testovaný Srb Stevanović, nováček FNL stačil v závěru jen snížit Custorem.

S Olympií Praha už mají Táborští odehrané oba mistrovské zápasy (2:2 a 0:1) letošní sezony druhé ligy a do třetice konečně uspěli. V průměrné první půli měl mírně navrch soupeř, jehož od zimy trénuje Izraelec Motti Ivanir a majitelem klubu je řecký podnikatel Angelos Goulis, ale Tomovu branku výrazněji neohrozil.

Tři minuty před přestávkou vyskočil na trestný kop nejvýše obránce Jakub Navrátil a hlavou do protipohybu brankáře Čápa poslal svůj tým do vedení.

Olympie se snažila, ale v 73. minutě se po pohledné akci Kučery s Mrsićem prosadil z vápna dorážející 19letý novic Luka Stevanovič. Vzápětí skončil těsně mimo pokus Pražanů, Jihočeši kontrovali podobnou příležitostí. Devět minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje pro Olympii střídající Custor Danzel, ale Táborsko si již náskok pohlídalo.

V prvním úterním střetnutí porazili Bohemians druholigový Varnsdorf 3:1 a s předstihem si zajistili první místo a účast v semifinále turnaje. Táborsko se v posledním střetnutí skupiny A utká v sobotu 20. ledna od 13 hod. právě s Varnsdorfem. Oba celky mají po 3 bodech.

Roman Nádvorník, trenér Táborska: „První poločas se odehrával většinou mezi šestnáctkami, bylo to vyrovnané utkání. Soupeři si nevytvořili žádnou velikou příležitost, naopak my jsme jednu z našich dokázali proměnit. Po jedné ze standardek se hlavičkou prosadil Navrátil. V přestávce jsme prostřídali a bohužel i trochu povolili. Ale i tak jsme měli asi dvě veliké příležitosti, po jedné z nich zvýšil Stevanovič. Jenže, jak jsem už řekl, naše hra už nebyla tak koncentrovaná, a Olympia toho využila ke snížení. Vítězství nás samozřejmě těší, ale na postup ze základní skupiny je to málo. Bohemka je na tom líp, máme s ní horší bilanci. Linhart sice odehrál jenom jeden poločas, ale odehrál si svoje. Vlastně jako i ostatní, kteří nastoupili. Olympia byla pochopitelně velice kvalitním protivníkem, to je pochopitelné. Myslím si, že i tak byla vidět řada chyb, které pramenily i z fáze přípravy, v níž jsme i my. Většinou nabíráme fyzičku, takže hráči občas nemají lehké nohy a chybí přesnost.“


FK Olympia Praha – FC MAS Táborsko 1:2 (0:1)

Branky: 81. Custor – 42. Navrátil, 73. Stevanović.

Olympia Praha: Čáp – Žežulka, Rothe, Verner, Ruml, Mišun, Katidis, Frizoni, Brabenec, Hejný, Amr. Na střídání: Stejskal, Káš, Stenno, Liener, Custor.

FC MAS Táborsko: Toma – Peterka, Navrátil, Písačka, Dudl – Šandera – Vandas, Kopřiva, Hůrka, Mysliveček – Linhart. Na střídání Zavadil, Kučera, Prošek, Valenta, L. Novák (NB), Mrsič, Stevanovič.


Tabulka skupiny A (Vyšehrad)

1. Bohemians Praha 2 2 0 0 5:1 6
2. FK Varnsdorf 2 1 0 1 3:3 3
3. FC MAS Táborsko 2 1 0 1 2:3 3
4. FK Olympia Praha 2 0 0 2 1:4 0
Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama