Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Rostislav Grossmann: Jsme schopní sestavit kvalitní tým z hráčů, kteří tady jsou

 
sobota, 13. ledna 2018, 13:10

Začátek roku 2018 je v FC Písek ve znamení trenérských změn u A-týmu a důsledkem toho také u staršího dorostu. V pozici hlavního trenéra byl třetiligovému kádru v pondělí 8. ledna představen Rostislav Grossmann, který se pokusí naplnit vyřčené cíle a dotáhnout se se svými svěřenci do nejvyšších pater tabulky ČFL.

K týmu jste přišel neplánovaně na začátku roku těsně před startem přípravy. Jaká to pro vás byla situace?
Je pravda, že se to seběhlo hodně rychle. Ondra Prášil dostal nabídku z Hradce Králové, využili ji a v klubu se muselo rychle vyřešit, kdo k A-týmu nastoupí. Byl jsem vedením osloven. Přestože jsme měli velmi dobře rozjetou sezonu se starším dorostem U19, nabídku jsem přijal. V Písku se poslední dobou dělá pro fotbal velmi hodně. Rádi bychom se posunuli ještě na vyšší úroveň a já bych chtěl být u toho. Znám prostředí i kádr, protože devatenáctka a dospělí byli v úzkém kontaktu.

V prvním přípravném utkání proti prvoligovým Teplicím jste do hry zapojil také čtyři vaše bývalé svěřence ze staršího dorostu. Jak se vám jevili?
Jsme teprve na začátku přípravy, ale pro kluky z dorostu jsou takové zápasy obrovskou zkušeností. Kluci mohou vidět, co všechno jim ještě schází a že na sobě musejí strašně moc pracovat. Naznačili určité věci a relativně uspěli, ale myslím si, že si sami uvědomili, že je před nimi, k dosažení takové úrovně, jakou mají hráči Teplic, ještě dlouhá cesta.

Jak je to s plánem přípravy? Na jeho vytváření nemohl být z vaší strany prostor.
V zásadě je plán přípravy připravený. Celý blok až do prvního mistrovského zápasu byl vytvářen ještě předchozím trenérem. Jsou již nasmlouvané zápasy a není důvod do toho nějakým způsobem zasahovat. Nějaké korekce samozřejmě nastanou, protože každý trenér má svoje know-how a postupy, ale jinak je to v zásadě dané.

Budete usilovat o posílení kádru či jeho doplnění, nebo k výraznějším změnám nedojde?
Kádr je dostatečně široký a kvalitní. Máme některé hráče na zkouškách v jiných klubech (Miroslav Slepička, Muamer Avdić), máme zraněné kluky, takže se samozřejmě také poohlížíme. K doplňování bychom však přistupovali pravděpodobně tehdy, pokud by se objevil problém na konkrétním postu - tedy v případě odchodů. Myslím si, že jsme schopní sestavit kvalitní tým z hráčů, kteří tady jsou.

Do podobné situace jako áčko, se po vašem přesunu dostala také devatenáctka...
Starší dorost se sejde poprvé v pondělí a do té doby je potřeba trenérský post vyřešit. Nějaké varianty jsou. Devatenáctka na tom bude pravděpodobně stejně jako áčko. V pondělí se kluci budou nejspíše seznamovat s novým trenérem a já jim chci popřát, aby to šlapalo dál. Budu je bedlivě sledovat, protože propojení áčka s devatenáctkou je nasnadě. V kádru U19 jsou i další hráči, kteří by v A-týmu mohli dostat šanci.

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle