Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Boj o finálovou čtyřku vrcholí

 
pátek, 12. ledna 2018, 09:55

7. kolo Vodňanské ligy přineslo hned dva překvapivé výsledky, které zdramatizovaly boj o FINAL4 i umístění v elitní čtyřce. DG303 může díky vítězství nad 5 Samycemi slavit vítězství v základní části, protože nejbližší pronásledovatelé svá utkání nezvládli; Chill podlehl Vodňanské drůbeži a FC Mexico Sokolské louce. V dalších zápasech zvítězil TK Rumpál nad Seš-lostí a Kapři dál tápou, když prohráli i s Oranjes.

STATOM základní část 2017/2018: 7. kolo


Oranjes – FC Kapr 4:3 (2:2)

Branky: Petřík 2, Madar, Brych – Konvička 2, Filip. ŽK: Žejdlík – Konvička, Brůžek Jak. Penalty: 0:1
Oranjes: Huneš-Hroneš, Zlatohlávek, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Madar, Brych
FC Kapr: Iral-Filip, Kašpar, Valta, Konvička, Brůžek Jak., Folta, Staněk, Calta

Kapři přistoupili k zápasu zodpovědně a důrazně se tlačili do zakončení. To vedlo i k vedoucí brance. Netrvalo ale dlouho a Oranjes po chybě v obraně vyrovnali. Kapři byli však i nadále aktivnější mužstvo a po několika nastřelených tyčích soupeřovi branky se jim přece jen podařilo znovu prosadit. V závěru poločasu se ale nevyvarovali další chyby na půli hřiště a 20 vteřin před pauzou tak Oranjes opět vyrovnali. Na začátku druhé půle mohl jít Kapr do vedení, ale penaltu Konvička neproměnil. Naopak se ihned na druhé straně prosadili Oranjes a ujali se vedení. Nicméně kapři rychle odpověděli. Oranjes se dnes moc do útočení nehnali a vyčkávali na protiútoky. A po jednom z nich se opět dostali do vedení, které i přes velký závěrečný tlak kaprů dokázali již udržet.

TK Rumpál – Seš-lost 8:2 (3:1)

Branky: Pravda 2, Wimberský 2, Cais 2, Kochma M., Šandera – Hrachovec P., vlastní (Kochma M.). ŽK: Kvapil, Funda, Gažík (všichni Seš-lost). ČK: Málek (2xŽK) – Moudrý (2xŽK). Penalty: 3:1
TK Rumpál: Opatovský-Pravda, Kochma M., Málek, Babka, Wimberský, Ryšánek, Šandera, Cais
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Hubáček Š., Funda, Gažík, Želízko, Hrachovec P., Moudrý, Šabršula, Polanský M.

Rumpál od začátku utkání dominoval rychlostně i technicky a mladíci se dlouho nemohli dostat do hry. V první půli byla obrana Seš-losti přeci jen ostražitější a povolila soupeři jen tři branky. Druhá půle byla trochu více vyrovnanější, ale i tak si více šancí vypracovával TK Rumpál. Přesvědčivé vítězství by již mělo stačit na účast ve FINAL4.

FC Mexico – Sokolská louka 4:5 (1:1)

Branky: Beneš 2, Žurek J. 2 – Profant 2, Malcher 2, Machnyk. Bez karet. Penalty: 2:3
FC Mexico: Turek M.-Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma O., Žurek J., Richter
Sok. louka: Babický-Faktor, Machnyk, Liška M., Profant, Novák P., Malcher

Sokolíci nastoupili do utkání bez svých opor, a proto se očekávalo od Mexica snadné vítězství. Z počátku to tak i vypadalo, ale Sokolda dobře bránila a vyčkávala na svoje šance. Mexicu se v útoku vůbec nedařilo a v některých momentech postrádalo také trochu toho štěstí. I díky tomu se odcházelo do poločasu za nerozhodného stavu. Druhá půle opět začala náporem Mexica, ale z protiútoků byla Sokolda čím dál víc nebezpečnější a několikrát toho dokázala využít a dostat se do vedení. V závěru podržel sokolíky hlavně brankář Babický a vítězství si již vzít nenechali.

5 Samyc – DG303 3:7 (0:3)

Branky: Mahák, Andres Dan., Kopecký – Kukla 2, Volmut 2, Hrachovec V., Vorel J., Bečvář. ŽK: Prenner (5 Samyc). Penalty: 1:1
5 Samyc: Plojhar-Šulc S., Roučka, Tesař J., Trněný, Mahák, Andres Dan., Prenner, Šulc J., Kopecký
DG303: Hanus-Sládek, Bakula, Hrachovec V., Srkal, Kukla, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář

Samyce chtěly navázat na vítězství z minulého kola nebo alespoň favorita potrápit. Od začátku drželi míč ve své moci hlavně borci z DG303 a Samyce se dlouho nemohly dostat do kombinace. Na jejich branku lítal jeden pokus za druhým. Do pauzy sice odcházelo dégéčko s vedením o tři branky, ale to mohlo být i daleko větší. Druhou půli začaly s větším odhodláním Samyce a podařilo se jim skórovat. DG ale stále hrálo svojí hru a dokráčelo si pro další vítězství.

Chill – Vodňanská drůbež 3:5 (2:1)

Branky: Varyš J. 2, Malík – Rokůsek 3, Varyš R., Valenta. ŽK: Benedikt L., Färber – Chalupský. Penalty: 2:3
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Rusín, Varyš J., Malík, Šteier, Färber
Vod. drůbež: Novák P.-Varyš R., Rokůsek, Valenta, Tesař V., Chalupský

Drůbež by si vítězstvím ještě mohla udržet šanci dostat se do FINAL4, ale hráčů se moc nesešlo. Před Chillem tak stál poměrně oslabený soupeř. Chill tedy začal velmi aktivně, aby drůbežáře co nejrychleji unavil a podařilo se jim vstřelit i vedoucí branku. Na tu ale našla Drůbež rychlou odpověď. Chill se ale stále tlačil před branku a ještě do pauzy vstřelil další gól. Drůbež od druhé půle spoléhala na protiútoky a ty jim perfektně vycházely. Chill měl sice vice ze hry, ale góly padaly do jejich sítě. Drůbež v závěru nápor ustála a výhrou si ještě ponechala možnost porvat se v posledních kolech o FINAL4.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Jihočeský fotbal