Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko drželo krok se Spartou první poločas. Pak úřadovali Drchal s Lafatou

úterý, 9. ledna 2018, 18:06

První ze dvou úvodních zápasů zimní přípravy v Praze sehráli táborští fotbalisté v tréninkovém areálu Sparty Praha na Strahově. Jihočeši zahájili slibně, za necelou půlhodinu našli mladíčkem Vozihnojem dvě okénka ve sparťanské obraně a vypadalo to, že se schyluje k senzaci a prodloužení sparťanské krize. Jenže zakrátko Letenští srovnali a po přestávce si vzali hlavní slovo budějovičtí odchovanci Václav Drchal s kanonýrem Davidem Lafatou, kteří vytáhli skóre až na 7:2.

Oba celky se střetly i v letní přípravě, kdy se z výhry 3:1 radovali Stramaccioniho svěřenci. Táborští udeřili na Strahově už po dvou minutách, když se aktivní Mrsić zbavil na levé straně dvou sparťanů a Leoš Vozihnoj na zadní tyči střílel do prázdné branky.

Domácí si vytvořili očekávanou převahu, měli i šance, ale táborského gólmana Tomu nepřekonali. Naopak, ve 26. minutě se prezentoval další milimetrovou přihrávkou Mrsić a Vozihnoj s velkou dávkou štěstí skóroval podruhé.

Sparta se z nečekaného stavu rychle oklepala a už za šest minut snížil „šourákem“ Ben Chaim a zakrátko vypálil nechytatelně z dálky Juliš a bylo srovnáno.

O přestávce sáhl favorit k sedminásobnému střídání a to muselo na hře odrazit. Druhý poločas měl trvalou převahu, kterou tentokrát dokázal zúročit. Pozdější hrdina Václav Drchal si musel na svůj debut počkat, protože na hřiště se dostal až po zranění Ćiviće v 52. minutě.

Debut z říše snů

Sparta vyhazuje peníze za drahé posily do luftu a v dorostu jí dříme obrovský talent. Tak by se dala nazvat povedená premiéra 18letého Drchala, který v pondělí prodloužil na Letné smlouvu do roku 2020. Už v žácích Dynama ČB ukazoval svůj střelecký potencionál. V sezoně 2010/11 nasázel v kategorii mladších 36 branek! 

Za deset minut stihl Václav Drchal zaznamenat hattrick a postupně navýšit skóre na 5:2. Především jeho třetí gól ukázal jeho silnou zbraň, když z brejku předběhl oba táborské stopery a prohnal se i kolem brankáře Tomy, aby jako mazák zavěsil. A to vůbec nevěděl, zda do zápasu zasáhne…  

Poslední dva góly, které padly jako přes kopírák, zařídil dorážející David Lafata a ukázal Stramaccionimu, že ještě nepatří do „starého železa“.

Nováčci zklamali

„Po pěti trénincích jsme začali velmi špatně, udělali jsme dvě chyby a dostali jsme dva zbytečné góly, čehož se musíme vyvarovat. Na druhou stranu je dobře, že jsme dokázali vstřelit sedm gólů a doufám, že to týmu pomůže po psychické stránce i přes ty zbytečné dva góly,“ řekl novinářům asistent trenéra Sparty Radoslav Kováč.

Táborský kormidelník Roman Nádvorník mohl být spokojen jen s prvním poločasem. „Postavili jsme základní sestavu ze současných hráčů, a i když měla Sparta herní kvalitu a převahu, dokázali jsme z brejků kvalitním presinkem několikrát zahrozit. Výsledkem bylo lichotivé poločasové skóre 2:2. Po přestávce jsme prostřídali, zkoušeli jsme sedm nových hráčů a hned jsme viděli, kde mají rezervy. Ukázalo se nám to v plné nahotě. S některými se budeme muset rozloučit,“ zhodnotil první ostrý test pro Jihočeský fotbal.


AC Sparta Praha - FC MAS Táborsko 7:2 (2:2)

Branky: 32. Ben Chaim, 35. Juliš, 53., 57. a 62. Drchal, 75. a 72. Lafata - 2. a 26. Vozihnoj. Rozhodčí: Klíma - Kubr, Černý. ŽK: 1:0 (Kluhánek).

Sparta: Bičík (46. Vorel) - Karavaev, Hovorka (46. Kaya), Štetina (46. Costa), Vatajelu - Mavuba (46. Kulhánek), M. Frýdek (46. Sáček) - Plavšić (81. Dao), Néstor (81. Mustedanagić), Ben Chaim (46. Ćivić, 52. Drchal) - Juliš (46. Lafata).

Táborsko: Toma – Prošek, Navrátil, Zavadil, Jakubov – Kučera – Vozihnoj, Kopřiva, Mysliveček, Mrsić – Musiol. Střídali Písačka, Peterka, Schramhauser, Hell, Valenta, Blecha, Brejcha, Vaněk, Linhart, Vandas. Do hry nezasáhl jen náhradní brankář L. Novák.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama