Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tábory strakonických fanoušků Sparty a Slavie vybraly na dobrou věc

 
pátek, 29. prosince 2017, 10:39

Na druhý svátek vánoční byl ve Strakonicích velký den fanouškovských odboček Slavie a Sparty Praha, kdy se již potřetí utkaly na hřišti na Křemelce ve fotbalovém zápase.

Na derby dorazily známé osobnosti. V červenobílém dresu nastoupila Strakoňačka Petra Divišová, hrající za ženský tým Slavie. Nechyběl tiskový mluvčí Slavie Praha a současně člen zdejší odbočky Michal Býček, hráč prvního mužstva mužů Josef Hušbauer, bývalý hráč Spartaku Strakonice a Sparty Praha Roman Vonášek, který s Petrou Divišovou provedli slavnostní výkop. Přijel i strakonický rodák a bývalý trenér Slavie Jindřich Dejmal.

Letos opět zvítězila Slavie, i když na následné pokutové kopy. Utkání se hrálo na 2 x 30 minut a skončilo 5:5 (4:3), pokutové kopy 3:2, branky stříleli Obereiter, Chylík, P. Hovorka, Mára, Divišová - Čapek ml. 2x, Kozlík, Remeš, Vaněk. Rozhodčí Poklop, s nímž slavisti moc spokojeni nebyli, když neodpískal pokutový kop na zákrok na Máru.

Slavia: Petrželka – P. Hovorka, Baloušek, Sýkora, Maršala, Kálal - Řehoř, Petráň, Miklas - Obereiter, Chylík, Divišová, Mára.
Sparta: Prokopec - Remeš, Krejza, Čapek ml, Vaněk - Provazník, Frček, Kozlík, Jílek, Čapek st.

Výtěžek z dobrovolného vstupného i příspěvků hráčů i organizátorů ve výši 12.500,- Kč pak od organizátorů převzal ředitel strakonické nemocnice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA. „Mač měl podle mne velmi slušnou sportovní úroveň. I když jsem srdíčkem od dětství slávista, protože jsem v dětství často jezdíval k babičce do Vršovic, tak rozhodně nejkrásnější gól dal sparťan Kozlík – to byla trefa na finále ligy mistrů! No a co se týče výtěžku z téhle povedené akce - organizátorům děkuji, celou částku použijeme při obnově přístrojového vybavení dětského oddělení, konkrétně k pořízení nového inhalátoru, požívaného k léčbě dětských astmatiků. Děkujeme!“ ocenil Fiala.

Po zápase měli slavisti posezení s občerstvením v Jiskře a sparťané v Kafíčku. Tak ať žíje 4. ročník v roce 2018, který budou zase pro změnu zajišťovat slavisté. Fotogalerie z celé akce zde.

Napsal(a) Jan Malířský, redakce | Foto Jan Škrle