Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanské lize vévodí suverénní tandem

 
středa, 20. prosince 2017, 21:33

5. kolo Vodňanské ligy zahájili vítězstvím nad Sokolskou loukou Oranjes, Chill si pak poradil s 5 Samycemi, Vodňanská drůbež ve šlágru kola podlehla nováčkovi TK Rumpál Prachatice, DG303 pokračovalo v kanonádě z minulého kola, když rozstřílelo Seš-lost a hrací den pak uzavřelo Mexico vítězstvím nad FC Kapr.

STATOM základní část 2017/2018: 5. kolo


Oranjes – Sokolská louka 6:3 (2:1)

Branky: Vondráček 3, Kouba 2, Žejdlík – Machnyk, Liška M., Schánělec. ŽK: Kouba – Liška M., Schánělec. Penalty: 2:1.
Oranjes: Huneš-Kouba, Masák, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Vondráček, Madar, Brych, Hanžl
Sok. louka: Babický-Faktor, Brůžek Jin., Machnyk, Liška M., Profant, Kapusta, Novák P., Schánělec

První zápas kola začal poměrně opatrně a moc šancí od začátku k vidění nebylo. Přesto měli mírněji navrch hráči v oranžovém a do pauzy si odnášeli i jednobrankové vedení. To ve druhé části ještě dokázali navýšit, ale nedokázali svoji hru více zklidnit, čímž nabízeli sokolíkům snadné šance, které ale trestuhodně zahazovali. Nakonec však zvítězili a uvidíme v dalších kolech, jestli ještě dostanou šanci zaútočit na FINAL4.

Chill – 5 Samyc 8:3 (4:0)

Branky: Varyš J. 3, Šteier 2, Veselý, Färber, Kinský – Šulc S., Tesař J., Andres Dan. ŽK: Plojhar (5 Samyc). ČK: Roučka (2xŽK) (5 Samyc). Penalty: 2:2.
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Rusín, Varyš J., Šteier, Färber, Kinský
5 Samyc: Plojhar-Trněný, Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan., Kopecký

Chill hned z kraje zápasu nasadil vysoké tempo a hodně se tlačil do zakončení. Samyce využívaly především rychlé protiútoky, ale ze slibných šancí nevytěžily do pauzy vůbec nic. Do druhé půle si odnášeli klidné vedení o čtyři branky fialoví a nadále byli velmi nebezpeční. Postupně ale jejich hra ztrácela na intenzitě a gólově se prosadily také Samyce. Nicméně Chill potvrdil letošní výtečnou formu a vyhlíží příští zápas proti DG303 o čelo tabulky.

Vodňanská drůbež – TK Rumpál 4:6 (3:2)

Branky: Urban, Rokůsek, Baloušek, Křenek – Tesárek 2, Boháč 2, Pravda, vlastní (Varyš R.). ŽK: Tesárek (TK Rumpál). Penalty: 1:2.
Vod. drůbež: Novák P.-Varyš R., Urban, Rokůsek, Baloušek, Valenta, Tesař V., Krejčí Jak., Chalupský, Křenek
TK Rumpál: Opatovský-Tesárek, Kochma M., Pravda, Boháč, Wimberský, Ryšánek

Utkání kola, ve kterém šlo o hodně. Drůbež se rychle ujala vedení a kontrolovala hru. Rumpál ale zlepšil rozehrávku a hra byla naopak v jejich režii. Jenže do poločasu přeci jen odcházeli více spokojeni drůbežáři. Rumpál ale ve druhé části zabral a zápas se mu podařilo otočit. V závěru byly k vidění velké šance na obou stranách, ale na konci přidal Rumpál pojistku a vítězství si již pohlídal.

Seš-lost – DG303 1:9 (1:2)

Branky: Želízko – Bečvář 3, Vorel Z. 2, Volmut 2, Rauscher, Hornát. Bez karet. Penalty: 2:2.
Seš-lost: Gažík-Kvapil, Hrachovec P., Funda, Želízko, Šabršula, Polanský M., Hubáček F.
DG303: Srkal-Sládek, Hrachovec V., Kukla, Volmut, Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z.

Zápas byl od začátku v režii favorizovaného DG303, ale mladíci hráli v první polovině vyrovnanou partii. Po změně stran už se hrálo převážně na branku Seš-losti a hráčům DG to tam začalo padat. Skóre mohlo i daleko výraznější, ale mnoho šancí dégéčko nedotáhlo do branky. Nakonec i tak vyhráli vysokým rozdílem.

FC Kapr – FC Mexico 4:8 (2:4)

Branky: Calta 2, Filip, Turek P. – Šimčík 3, Žurek R. 2, Mottl, Žurek J., Richter. ŽK: Hojdekr, Turek P. (oba FC Kapr). ČK: Folta (2xŽK, FC Kapr). Penalty: 2:2.
FC Kapr: Iral-Filip, Hojdekr, Folta, Kašpar, Staněk, Calta, Turek P., Brůžek Jak.
FC Mexico: Turek M.-Šimčík, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Kochma O., Žurek J., Beneš, Richter

Kapři se do soupeře pustili s vervou, ale Mexico hru poměrně rychle vyrovnalo. Herně to pak bylo z obou stran dost nepřesné, ale v zakončení byli v první půli lepší hráči Mexica. Druhý poločas byl ze strany kaprů zakřiknutý a více ze hry měl soupeř. I druhá část se povedla lépe Mexicu a jeho hráči už začínají pokukovat po FINAL4. Naopak Kapři se stále trápí.

Utkání řídil rozhodčí David Rothschedl.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková