Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Spokojený Olešník plánuje doplnit obranu a vyhlíží návrat slavného odchovance

 
pátek, 15. prosince 2017, 12:13

V Olešníku může vládnout spokojenost. Po podzimu se usadil za suverénním tandemem na třetí pozici, kterou si zajistil závěrečnou remízou v Katovicích. Ve svých řadách má kouč Ladislav Táborský jak nejlepšího kanonýra soutěže Dudka, tak nejtrestanějšího hráče Dauleta Nygmeta, který viděl tři červené karty. Uplynulý půlrok s námi zhodnotil činovník klubu Josef Pícha.

Okupujete třetí místo za suverénní dvojicí. Jak jste spokojen s podzimní částí sezony?
Po minulé neúspěšné sezoně jsme samozřejmě s 3. místem a 29 body spokojeni.

Je něco, co vám chybí k úplné spokojenosti?
Trochu nás sráží nekoncentrovanost v začátcích utkání a také osobní nedisciplinovanost, protože být třikrát za půl sezony vyloučen, to je k zamyšlení.

Ne všechny zápasy se vám ale povedly, že?
Tak určitě, dlouhodobě se nám nedaří na Rudolfově a to se potvrdilo a také nás přehrála suverénně a zaslouženě Želeč, která si zaslouží 1. místo po podzimu.

Který zápas byl z vašeho pohledu nejlepší?
Výsledkově samozřejmě výhra 11:2 nad Dačicemi. Ale důležité utkání pro celou sezonu bylo vítězství a výkon v 1. kole nad Katovicemi. Důležitá byla také výhra 4:0 v Třeboni, která nás udržela v horních patrech tabulky a dala nám sebevědomí do dalších venkovních zápasů. Dalším důležitým okamžikem podzimu byla výhra v derby s Hlubokou.

Dudek se stal nejlepším střelcem soutěže, v záloze byli vidět Šíma s Červenkou. Byli hlavními tahouny mužstva?
Tak určitě, Dudek a jeho střelecká pohotovost je pro mužstvo důležitá, doufáme, že mu střelecká forma vydrží i do jarní části. Vedle Šímy byl ofenzivním tahounem i Pomeje, který gólové situace připravuje. Zmínit zaslouží i obránci Heller, Nýdl, Šahajda a Jirkal v brance. Ti  měli stabilní  formu po celý podzim.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
Neznámou byl tým Táborska B, který hlavně v domácích zápasech s pendly z A týmu zvedá kvalitu KP. Na druhém konci žebříčku se asi nechtěně ocitají Dačice, protože dvouciferné výsledky by se asi neměly v KP objevovat. Ale jinak je asi kvalita podobná minulým ročníkům.

Co říkáte konečné tabulce po podzimní části. Překvapilo vás něco?
Špatné výsledky Dačic a Milevska, trochu více jsem čekal od Třeboně, která před sezonou hodně posílila.

Kdo patřil, podle vás, k největším osobnostem soutěže?
K osobnostem určitě patří náš střelec Dudek, dále si dobrou formu drží a zkušenosti „prodává“ želečský Barteska a zaujal mě také přehled a jistota obránce Želče O. Kosobuda. Vysoký standart odvádí v Protivíně J. Vorel.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude vypadat?
Příprava bude probíhat v domácích podmínkách, soustředění tento rok asi nebude. K přípravným zápasům budeme jezdit na umělku do Písku, Milevska a Staré Hlíny.

Kolik sehrajete přípravných zápasů a s kým?
Vypadá to na šest utkání. Čekají nás Bernartice, Písek, Lom, Soběslav, Větřní a Týn.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
O posilách zatím jednáme. Kvůli trestu za červené karty chceme posílit obranu a možná vyjde „návrat století“ do útoku.

S jakými plány půjdete do jara?
Chceme pokračovat v naší kombinační hře a zapojit víc do hry naše náhradníky a samozřejmě „bavit“ naše náročné diváky ofenzívním fotbalem.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle