Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Martin Wohlgemuth: Třetí místo je dobrou výchozí pozicí pro jaro

 
čtvrtek, 14. prosince 2017, 18:36

Fotbalisté SK Čtyři Dvory se v podzimní části I. A třídy (sk. B) prezentovali kvalitními výkony a výsledky. Pod trenérem Martinem Wohlgemuthem udělali výrazný pokrok a obsadili lichotivou třetí příčku.

Po dlouhé době měl Martin Wohlgemuth (52 let) od fotbalu přestávku. Volna si užíval s rodinou plnými doušky. Po letech profesionálního fotbalu a trénování u mládeže bylo potřeba. „Minulý rok jsem netrénoval nikde a musím říct, že poprvé jsem měl volné víkendy a léto. Mohli jsme kdykoli, kamkoli vyrazit a nepřemýšlet o tom, že mám nějaké závazky. Moc se mi to líbilo a chtěl jsem v tom pokračovat i letos,“ vypráví, že návrat k fotbalu zatím neplánoval.

Jenže člověk míní, život mění, říká se. A platilo to i v případě dalšího angažmá. „Nakonec jsem podlehl ukecávání Milana Randla a šel jsem trénovat Čtyrák, protože to mám prakticky za barákem,“ připomíná, že ze sousedního sídliště Máj to má na to čtyřdvorské coby kamenem dohodil…

SK Čtyři Dvory se v A třídě propadl do podprůměru, vloni skončil až jedenáctý, a očekávaný impuls měl přijít s novým trenérem. „Vedení nám vytvořilo v rámci možností dobré tréninkové podmínky. Před sezónou jsem myslel na to hrát někde v klidných vodách tabulky. To, že jsme po podzimní části skončili na třetím místě s tříbodovou ztrátou na první místo, mě - a myslím nejen mě - potěšilo. Je to dobrá výchozí pozice pro jarní část. Pochopitelně na konci sezóny chceme skončit co nejvýš," doufá, že ze svých výkonů nesleví ani v jarních odvetách.

O možném postupu do nejvyšší krajské soutěže se v kabině „Čtyráku“ nahlas nemluví. Kouč Wohlgemuth kvalitu přeboru zná z posledního účinkování na Hluboké. „Pokud bychom byli na postupovém místě, museli bychom vše zvážit. KP je o hodně lepší soutěž než A třída. Náš mančaft je mladý a potřebuje čas, aby se vyhrál. Zatím si myslím, že na kraj herně nemáme,“ míní Wohlgemuth, dlouholetý stoper prvoligového Dynama ČB.

Táhli za jeden provaz

Čtyřdvorští prohráli v první polovině sezony jen dvakrát. Hned na úvod doma se Ševětínem a v T. Svinech. Po porážkách vždy následovaly dvě šestizápasové série bez prohry. Na domácím hřišti hráli bez gólů jak s Lomem, tak s Bernarticemi. „Během podzimu jsme kvůli zraněním a odchodům hráli s hodně úzkým kádrem. Kluci se s tím popasovali velmi dobře, ať už hráči áčka nebo béčka. Ve většině zápasů jsme hráli jako mužstvo. Pochopitelně byly i horší zápasy, které nás vrátily na zem, protože jsme zjistili, že bez nasazení a srdíčka to nejde,“ říká starou pravdu.

Na první postupové místo ztrácí Wohlgemuthův tým pouhé tři body. Venku nasbíral úctyhodných počet bodů (18), nejvíce ze všech. „Za přístup k zápasům, ale i za tréninkovou morálku musím pochválit všechny hráče. Pochopitelně máme v mužstvu mladé, ale i zkušené hráče, kteří se snaží táhnout ostatní,“ oceňuje opory Patrika Sobolíka v brance, Raaba a Krále, kteří hráli vyšší soutěže.

Z adeptů na postup do kraje dává největší šance ambicióznímu nováčkovi z Táborska. „Pro mě je největším favoritem na postup Lom, který produkoval na podzim asi nejlepší fotbal v naší skupině. K Lomu musím přidat Chýnov a Bernartice,“ jmenuje hlavní kandidáty. „Chtěli bychom na jaře favority potrápit,“ dodává.

A co klub, který se v tabulkách župní soutěže objevil poprvé již v roce 1924, chystá v době fotbalového volna? „Zimní přestávka bude dlouhá. Nyní chodíme pouze ve středu si zahrát do tělocvičny fotbálek. Hlavní tréninková náplň vypukne ve třetím týdnu v lednu. Tréninkový plán musíme uzpůsobit Hlubocké lize, kterou budeme hrát. O posilování kádru zatím mluvit nebudu, protože je to momentálně ve fázi jednání. Každopádně nikdo neodejde,“ poznamenává, že mužstvo zůstane pohromadě.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák