Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nový kouč Jankova Petr Kadlec: Nejdu do neznámého prostředí

 
pondělí, 11. prosince 2017, 21:24

Vedení divizního SK Jankov nezahálelo a po dobrovolném a hlavně nečekaném odchodu trenéra Iva Čecha už sehnalo jeho nástupce. V sobotu jím byl jmenován třicetiletý Petr Kadlec. Bývalý hráč Jankova, Roudného a Olešníka naposledy působil u sedmnáctky Dynama ČB, kde byl asistentem trenéra Jaromíra Plocka. „Nad případnou nabídkou z jiného klubu bych vůbec neuvažoval,“ tvrdí, že by jinak tréninkové centrum na Složišti neopustil.

Jak dlouho jste se nad nabídkou Jankova rozmýšlel?
Vzhledem k tomu, že mě nabídka Jankova překvapila a nečekal jsem ji, tak rozhodování bylo vcelku složité a veškeré pro a proti jsem zvažoval asi osm dní.

Velkou roli asi sehrála skutečnost, že to v Jankově dobře znáte a řadu hráčů jste trénoval.
To jednoznačně a upřímně, nad případnou nabídkou z jiného klubu bych vůbec neuvažoval. Je pravda, že řadu hráčů z jankovské kabiny jsem trénoval a s řadou i hrál. Dá se říct, že znám všechny lidi, co se okolo jankovského fotbalu pohybují. Doufám a věřím v to, že tato skutečnost bude pro mě spíš přínosem, než nějakým negativem, protože nakonec ten cíl je vždycky společný.

Úspěšně jste trénoval v České lize dorostence budějovického SKP. Prozraďte nám vaši trenérskou dráhu.
Trenérskou dráhu jsem zahájil v roce 2009 u žáčků v SKP Č. Budějovice. Měl jsem tehdy vleklé problémy s třísly a jak to tak u zraněných hráčů bývá, začnou trénovat. Po operaci třísel jsem opět začal hrát, ale trénování mě natolik bavilo, že jsem se ho dodnes nevzdal a postupně převážilo nad samotným hraním. Po třech sezónách u žákovských kategorií jsem se v SKP skokem přesunul k dorostenecké kategorii U19, která tehdy jako farma Dynama hrála Českou ligu dorostu. U této kategorie jsem byl dva roky a po zrušení této soutěže v SKP jsem se přesunul do Dynama, kde jsem se tři a půl roku pohyboval u kategorií U16 a U17 v nejvyšších dorosteneckých soutěžích. Z hlediska trénování mi po lize dorostu v SKP nejvíce dala zkušenost právě v Dynamu, kde jsem měl možnost sledovat a učit se od profesionálních trenérů a zároveň se podílet na rozvoji těch nejlepších hráčů z regionu.

Dlouhou dobu jste působil u mládeže. Jak se těšíte na svoji premiéru u mužů?
Těším se velice, ale zároveň si uvědomuji, že bude pro mne složité se co nejrychleji přeorientovat z mládežnického fotbalu na ten mužský. Jak jsem již ale zmiňoval, věřím, že v tomhle mi právě pomůže známé prostředí.

Po podzimu je Jankov devátý, ale jen dva body od předposledního místa. Na jaře bude opět bojovat o udržení. Cíl je tedy jasný.
Divizní tabulka je podzimu opravdu velice vyrovnaná a rozhodovat bude každý zápas hned od prvního jarního kola. Výchozí pozice pro Jankov po podzimu není špatná a cíl je, jak se ptáte, jasný. Udržení divizní příslušnosti pro další sezónu.

Kdy se poprvé sejdete s jankovským týmem a už máte naplánovanou zimní přípravu?
Zimní přípravu včetně přípravných utkání naplánoval se svým týmem trenér Čech a my se tohoto plánu budeme držet, i když nelze vyloučit nějaké kosmetické změny, které ale spíš budou vycházet například z nepříznivých klimatických podmínek. Již v tomto měsíci budou probíhat udržovací tréninky pod vedením instruktorek ve fitnessu. Příprava bude zahájena 15. ledna 2018 v Jankově.

Už se poohlížíte po posilách na jaro?
Co se týče posil, tak od vedení mám nějaké informace, že určití hráči jsou vytipovaní a nějaká jednání probíhají. Uvidíme, co se v průběhu zimní přípravy podaří dotáhnout do konce.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto SK Dynamo ČB, archiv JF