Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlov zradil malý důraz před brankami i zranění klíčových hráčů

 
neděle, 10. prosince 2017, 11:15

V minulém ročníku skončil Krumlov po podzimu na čtrnáctém místě s hrozivým skóre 9:36 a patnácti body. Letos si o dvě příčky polepšil, ale skóre se o moc nezlepšilo. Společně s Přešticemi a Březovou inkasovali Jihočeši nejvíc gólů, celkem 31. Dali jich 17 a vybojovali 19 bodů. Jak vysvětlil trenér Václav Domin, příčin je víc. Ale když se sejdou dohromady, cesta k úspěchu je daleko obtížnější.

Krumlov okupuje po podzimní části divizní skupiny A dvanáctou příčku, což na první pohled nezní až tak špatně, ale při podrobnějším pohledu na tabulku zjistíme, že od posledního místa ho dělí jen tři body. A to už nezní tak optimisticky. Přitom začátek sezony vypadal velice nadějně. Po dvou kolech se dokonce muži trenéra Domina vyhřívali na vedoucím postu. Jenže potom jim zatrhla tipec Soběslav, přišla řada porážek a střídaly se úspěchy i neúspěchy. „Do začátku sezóny jsme vstupovali s posíleným kádrem, ale hned po dvou kolech přišlo zranění čtyř hráčů základu, a naše sestava se rozpadla. Chtěli jsme hrát ofenzívní fotbal a dostávali jsme hodně branek z rychlých kontrů,“ vysvětloval Václav Domin.

Jak už poznamenal kouč, jeho hráči ve snaze útočit, často zapomínali na zadní vrátka. Přitom jejich ataky nebyly pohříchu nepříjemně často efektivní. Když už si nějakou příležitost vypracovali, a někdy jich bylo i dost, chyběla průraznost při jejich dotažení do potřebného konce. Suma sumárum, body byly fuč, protekly mezi prsty. „Mně hlavně trápil nedůraz v soupeřově vápně, ale i v našem. Chyběl nám klasický útočník. Jako předtím byl Rosůlek, určitě chyběl i Svoboda. Byli to oba typy dravých útočníků,“ posteskl si Václav Domin.

Postupně, jak plynul čas, se někteří hráči uzdravovali, a na výkonech to bylo znát. Citelný byl bezpochyby návrat Michala Klivandy, jeho příslovečná rvavost dokáže nabudit i ostatní. „Klivanda je pro toto mužstvo velikým přínosem, jak na hřišti, tak v kabině. Je to úžasný bojovník. Tahouny ale musí být všichni, hlavně to byli ti zkušenější,“ připomněl trenér těm zběhlejším jejich povinnosti.

Také nezapomněl na největší herní a výsledkové plusy i mínusy. „Těch nepříjemných zápasů asi bylo víc, ale propadák, to byl zápas s Karlovými Vary. Ty nás na našem hřišti vyškolily šesti góly. A pro mě dobře odehraný zápas byl hned ten první v Dobříši, který jsme u nich vyhráli 2:1. No a ke spokojenosti mi chybí kvalitní útočník a tak nějak čtyřicet bodů,“ usmál se Domin.

Soutěž měla trochu jiné obsazení než v minulém ročníku, ale někteří hráči zůstávají stálicemi. „Vidíte, že podle tabulky je soutěž i tak hodně vyrovnaná, to loni nebylo. Jeden z nejlepších hráčů byl určitě zase Geňo z Karlových Varů,“ zavzpomínal Domin.

V současnosti si hráči užívají zaslouženého volna, někteří z nich se odevzdali do péče lékařů, protože fotbal často bolí. Prázdno v denním itineráři ale nemají tak docela trenéři a funkcionáři klubů. Ti už intenzivně přemýšlejí o jarní části soutěže a pokukují po okolí, kde by si ulípli nějakou posilu, která by se jim hodila do systému, a vylepšila hru jejich týmu. Za dveřmi jsou Vánoce a Krumlov by rád přivítal spoluhráče, který by jim vylepšil střeleckou bilanci. „Přípravu zahajujeme 15. ledna, bude to klasika. V Českém Krumlově, soustředění v Černé Pošumaví a turnaj na Hluboké. A plány pro jaro jsou jasné, udržet divizi,“ uzavřel letitý slavoják Václav Domin.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle