Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší žáci SK Sedlec vyhráli Mektec Cup

 
středa, 6. prosince 2017, 10:23

V neděli třetího prosince se v Kaplici uskutečnil čtvrtý ročník MEKTEC Cupu pro hráče kategorie mladší žáci. Osmička přihlášených týmů byla rozdělena dvou čtyřčlenných skupin. Všechna utkání se hrála na 2x 10 minut. Základní část určila, které celky si to rozdají v tzv. křížovém semifinále. Celky z třetích a čtvrtých míst sehrály zápasy o 5. až 8. místo. Poražení z těchto duelů pak hrály o konečné sedmé místo, vítězové o páté, poražení semifinalisté o třetí a vítězové semifinále si to rozdali o celkový triumf na turnaji. Představily se tři týmy z krajského přeboru, jeden celek z oblastní I. A třídy a čtyři zástupci hrající okresní přebory Českobudějovicka a Strakonicka.

Skupina A

Favoritem na postup z áčka byl jednoznačně Český Krumlov, též se počítalo s postupem domácí Kaplice. Slavoj vykročil za postupem rázně hned v prvním zápase, kdy dvouciferným výsledkem vyprovodil okresní Nemanice. Kaplice však hned ve svém prvním duelu narazila, když nestačila na Sedlec. Jeho hráči si pak poradili s Českým Krumlovem a semifinále měli v kapse. O druhé postupové místo si to pak ve vzájemném duelu rozdali Kapličtí s Krumlováky, kteří díky dvěma trefám Jakuba Baláže zvítězili. Nemaničtí obsadili ve skupině čtvrté místo.

Č. Krumlov - Nemanice 11:0, Baláž, Matějček, Malina 3, Temiak, Kubát,
Kaplice - Sedlec 0:4, Žáček, J. Zíka, P. Zíka, Sýkora,
Č. Krumlov - Sedlec 2:5, Matějček, Vochozka – Žáček 3, J. Zíka, Sýkora,
Kaplice - Nemanice 5:0, Procházka 2, Gahír, Šedivý, J. Kaňka,
Č. Krumlov - Kaplice 2:0, Baláž 2,
Sedlec - Nemanice 6:1, J. Zíka 5, P. Zíka – Voráč,

1. TJ Sedlec 3 0 0 15:3 9
2. FK Slavoj Č. Krumlov 2 0 1 15:5 6
3. FK Spartak Kaplice 1 0 2 5:6 3
4. SK Nemanice 0 0 3 1:22 0

Skupina B

Favority béčkové skupiny byly celky Dobré Vody a Zlivi, které ve společenstvích s Třeboní, respektive Čtyřmi Dvory hrají nejvyšší krajskou soutěž. Skupinu pak doplnily týmy hrající okresní soutěže. Zliv si v prvním duelu poradila s Kamenným Újezdem v celku přesvědčivě. Poté Dobrá Voda nestačila na Dražejov. Ukázalo se, že neměla k dispozici nejsilnější možný kádr. Zvláště když pak ve svém druhém zápase podlehla nejtěsnějším poměrem i Kameňáku. Zliv pak přehrála Dražejov a měla semifinále jisté. První místo ve skupině pak pečetila pohodovou výhrou nad Dobrou Vodou. V přímém souboji o druhé postupové místo pak Dražejov vysoko porazil Kamenný Újezd.

Zliv - K. Újezd 5:1, Pechek 3, Skupník, Dráb – Rendl,
D. Voda - Dražejov 0:3, Pelc, Beran, Prokopiusová,
D. Voda - K. Újezd 0:1, Novák,
Zliv - Dražejov 4:0, Pechek, Fürst, Skupník, Klimeš,
D. Voda - Zliv 0:4, Pechek, Zrun 2,
K. Újezd - Dražejov 2:8, Novák, Pfauser – Pelc, Beran 2, Toninger, Wiedeman, Sokol, Prokopiusová,

1. SK Zliv 3 0 0 13:1 9
2. TJ Dražejov 2 0 1 11:6 6
3. TJ Sokol Kamenný Újezd 1 0 2 4:13 3
4. SK Dobrá Voda 0 0 3 0:8 0

Zápasy o umístění

Boje o konečná umístění odstartovali zápasy o páté až osmé místo. Nemanice od páté minuty vedli po brance Matyáše Čermáka. Jednobrankový náskok si pak i díky výborně chytajícímu gólmanovi Kočímu udržovali až do samotného konce. V poslední vteřině se podařilo soupeři šťastnou brankou Nováka vyrovnat a v penaltovém rozstřelu měli více štěstí hráči Kamenného Újezdu.

V dalším duelu se pak Kapličtí nadřeli na hubenou výhru nad Dobrou Vodou. Po celý zápas měli převahu, ale urputně bránící soupeř držel dlouhé minuty bezbrankový stav. Šťastným střelcem se nakonec stal Jakub Janda, který Spartakovcům zajistil souboj o konečné páté místo.

Semifinále mezi Sedlecem a Dražejovem bylo jednoznačnou záležitostí favorizovaného Sedlece. Už ve čtvrté minutě svítil na ukazateli skóre stav 4:0. V první minutě druhé půle sice Dražejov snížil, ale víckrát už se střelecky prosadit nedokázal, a naopak Sedlec dalšími třemi góly pečetil postupu do finále.

Druhé semifinále mezi Českým Krumlovem a Zliví bylo daleko vyrovnanější a dramatičtější. Bezbrankový stav vydržel do čtvrté minuty, kdy poslal Slavojáky do vedení Václav Kubát. Uběhly ale jen tři minuty a bylo srovnáno, když se v koncovce prosadil kapitán Miroslav Pechek. Stejný hráč pak krátce po obrátce dokonal obrat ve vývoji skóre a rázem museli dotahovat Českokrumlovští. Jednogólové manko se jim přes veškerou snahu smazat nepodařilo. Do finále se probojovala Zliv.

Duel o konečné sedmé místo začal zhurta, když už v první minutě poslal Dobrou Vodu do vedení Adam Suchan. Byl to vůbec první střelecký úspěch Dobrovodských na turnaji. V tu chvíli asi nikdo nečekal, že v dalším průběhu už se síť ani jednou nerozvlní. Sedmé místo tedy ukořistila Dobrá Voda.

V zápase o páté místo byli favority Spartakovci. Ti si také v průběhu prvního poločasu vypracovali dvoubrankový náskok po gólech Procházky a Gahíra. Na další góly se pak čekalo až do samotného závěru střetnutí. Na 3:0 zvýšil Jakub Janda, v úplném konci korigoval na konečných 3:1 Jiří Rendl.

I střetnutí o třetí místo mělo svého favorita, kterým byli žáci českokrumlovského Slavoje. Na gól Baláže ještě stačil reagovat Pelc, ale krátce před poločasem vrátil Slavoji vedení Matějček. Když pak hned po změně stran zvýšil na 1:3 Temiak, bylo rozhodnuto. Krumlovští pak skóre vytáhli až na 1:6. V poslední minutě uzavřela na konečných 2:6 dražejovská Zuzana Prokopiusová.

Finále proti sobě svedlo v derby zápase Sedlec a Zliv. Skóre se změnilo po čtyřech minutách hry. Finálový účet otevřel sedlecký Tomáš Sýkora. Když pak v poslední minutě první půle zvýšil náskok svého týmu kapitán Jan Zíka, byl Sedlec na nejlepší cestě k celkovému triumfu. Ve druhém dějství se sice soupeř ze Zlivi snažil o zdramatizování finále, ale Sedlečtí si v celku s přehledem hlídali svůj dvoubrankový náskok. Po závěrečném klaksonu se tak mohli radovat z celkového triumfu na kaplickém MEKTEC Cupu.

O 5. – 8. místo
Nemanice - K. Újezd 1:2 po penaltách,
Čermák – Novák, rozh. Pen. Pfauser,
Kaplice - D. Voda 1:0, J. Janda,

Semifinále
Sedlec - Dražejov 7:1,
J. Zíka, Sýkora, Kačerová 2, Žáček – Pelc,
Č. Krumlov - Zliv 1:2, Kubát – Pechek 2,

O 7. místo
Nemanice - D. Voda 0:1,
Suchan,

O 5. místo
Kaplice - K. Újezd 3:1,
Procházka, Gahír, J. Janda – Rendl,

O 3. místo
Dražejov - Č. Krumlov 2:6,
Pelc, Prokopiusová – Kubát, Baláž 2, Temiak, Matějček,

Finále
Sedlec - Zliv 2:0,
Sýkora, J. Zíka,

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal Jan Zíka hájící barvy vítězného celku TJ Sedlec, který se trefil desetkrát. Nejlepším gólmanem pořadatelé vyhodnotili Jaroslava Jelínka, který nastupoval mezi třemi tyčemi bronzového Českého Krumlova. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na Miroslava Pechka který dotáhl svými výkony Zliv až do finále. Prokázal své nesporné fotbalové kvality a cena mu patří právem. Organizátoři vzhledem k velkému počtu fotbalistek vyhlásili i nejlepší hráčku turnaje, kterou se stala Zuzana Prokopiusová hájící barvy Dražejova. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl premiérový ročník turnaje uspořádat. Zvláště pak generálnímu sponzorovi. Ještě jednou velké DÍKY od pořadatelů. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Všechny zápasy odřídila dvojice Václav Kuchař a Jan.

Nejlepší střelci: 10 – J. Zíka (Sedlec), 8 – Pechek (Zliv), 7 – Baláž (Č. Krumlov), 5 – Sýkora, Žáček (Sedlec), Pelc (Dražejov), Matějček (Č. Krumlov)

Konečné pořadí a sestavy

1. SK Sedlec

Václav Pech, Monika Kačerová, Tomáš Sýkora, Jan Zíka, Petr Zíka, Maxim Podolka, Aleš Žáček, Šárka Zíková, Šimon Polanský,

2. SK Zliv

Jakub Skoblík, Petr Baláž, Jakub Kolář, Samuel Klimeš, Miroslav Pechek, Dominik Brabec, Ondřej Fürst, Pavel Skupník, Jakub Dráb, Sebastian Zrun,

3. FK Slavoj Český Krumlov

Jaroslav Jelínek, Václav Kubát, Petr Galko, Vladimír Vochozka, Alex Temiak, Matyáš Ciesler, Matěj Malina, Matěj Matějček, Jakub Baláž,

4. TJ Dražejov

Petr Kratochvíl, Tadeáš Pelc, Zuzana Prokopiusová, Michal Toninger, Marek Sokol, Štěpán Beran, Lukáš Wiedeman,

5. FK Spartak Kaplice

Ondřej Barták, Jan Gahír, Michal Novák, Patrik Procházka, Jakub Janda, Pavel Dreiling, Tomáš Dvořák, Pavel Pecha, Jan Kaňka, Adam Seltsam, Filip Šedivý,

6. TJ Sokol Kamenný Újezd

Vojtěch Heider, Tomáš Novák, Martin Křížek, Jakub Brouček, David Pfauser, Adam Mach, Jiří Rendl, Jonathan Chaciňski,

7. SK Dobrá Voda

Filip Záveský, Adam Beredzas, Natálie Rybáková, David Novák, Tereza Vaňatová, Simon Dubský, Dominik Bartuška, Zuzana Benešová, Adam Suchan,

8. SK Nemanice

Daniel Kočí, Matyáš Čermák, Petr Anýž, Martin Voráč, Vojtěch Oborný, Alex Brůžek, Jan Skříšovský, Martin Vařák,

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec