Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vítězná tečka za podzimem nepřišla

 
neděle, 26. listopadu 2017, 20:13

Starší dorost se s úvodní polovinou ČLD loučil v domácím prostředí. V utkání dohrávaného 1. kola soutěže hostili Písečtí tým Benešova, který se sice nacházel ve spodních patrech tabulky, ale domácí trenéři očekávali těžký duel. A potvrdilo se. Soupeř bojovným výkonem žlutomodré přetlačil a nedovolil jim protáhnout vítěznou sérii na pět zápasů.

Mladíci od Otavy si od začátku střetnutí museli zvykat na boj o každý balón ve středu hřiště. Hra plná osobních soubojů jim však příliš nevyhovovala a Benešovští tak mohli hrozit. Během první půle se dostali do dvou situací, po kterých se radovali z gólu. Ta první přišla v 17. minutě. Míč se nekontrolovaně pohyboval v okolí velkého vápna domácích, až se do něj opřel Jakub Baštýř. Písecká obrana nestačila reagovat a šanci neměl ani gólman Váverka - 0:1.

Druhá komplikace přišla po půlhodině hry. Hosté dostali možnost zahrávat volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti a naskytnutou příležitost využili. Autorem přesné trefy byl Petr Hampl - 0:2. Také žlutomodří měli své šance, jenže Adam Kasík tentokrát mířidla neseřídil a hlavička Filipa Blažka postrádala razanci.

Po přestávce se domácí výkon výrazně zvedl. Přišli i vyložené příležitosti, písecké devatenáctce však nebylo přáno - gólové kopačky zůstali v šatně. Jiskřičku naděje vykřesal až na zadní tyči číhající Daniel Petřík, který v 83. minutě poslal hlavou do sítě rohový kop Jana Sigmunda - 1:2. Další gól už ale nepadl a Písek tak v podzimní derniéře s Benešovem prohrál.

Trenér FC Písek U 19 Rostislav Grossmann: „Prováhali, nebo spíše prospali jsme první poločas. Byli jsme všude až druzí a nešli jsme do soubojů. Soupeř toho využil a šel do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli jsme se hodně zlepšili a soupeře jsme přitlačili, jenže vyrovnat se nám nepodařilo. Měli jsme spoustu dobrých příležitostí, ale vstřelili jsme jenom jeden gól, což je málo.“


FC Písek - SK Benešov 1:2 (0:2)

Branky: 83. Petřík - 17. Baštýř, 30. Hampl. Rozhodčí: Makovička - Toucha, Rinth. Diváků: 50.

Písek: Váverka - Němeček, Říha, Kulík, Jiskra (88. Dan) - Petřík, Viták, Blažek, Hrala, Sigmund - Kasík.

Benešov: Urban - Fišer, Vondrák, Dumský, Rataj, Popelka (88. Mejdrech), Lupač, Hampl, Průcha (61. Štrajt), Srb, Baštýř (75. Sklenička).

Napsal(a) (pbr)