Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecký dorost porazil Kladno. Vyhrál počtvrté v řadě

 
pondělí, 20. listopadu 2017, 16:20

V dalším utkání se představili fotbalisté staršího dorostu FC Písek na půdě SK Kladno a chtěli prodloužit svoji vítěznou sérii. Po bojovném utkání si nakonec odvezli všechny body, ale domácí byli velmi nepříjemným soupeřem.

Zápas se hrál na velmi těžkém podmáčeném terénu, takže mnoho fotbalové krásy k vidění nebylo. Byl to boj o každý metr hřiště plný osobních soubojů s celou řadou nepřesností. Písek šel do vedení ve 22. minutě, když za šestnáctkou napřáhl kapitán Blažek a propálil domácího gólmana. Kladno se snažilo, mělo několik zajímavých situací před hostující brankou, kopalo řadu rohových kopů, ale obrana Písku vše stačila odvrátit.

Domácí se však dočkali brzy po změně stran. Střelu z gólové pozice v 55. minutě stačil ještě Váverka zlikvidovat, ale z následného rohu již Kladno po hlavičce Kalouska srovnalo skóre. Kladenští mladíci vycítili šanci na obrat v utkání a začali být velmi nepříjemní. Zlepšili pohyb a byli důrazní v osobních soubojích. Písek trpělivě bránil a snažil se kontrovat z rychlých brejků. V 73. minutě zahrával Petřík trestný kop, míč se odrazil od břevna a Němeček si věděl rady - 1:2.

Domácí přešli na hru se třemi útočníky a vrhli všechny síly do útoku, ale přišla 76. minuta. Sigmund vystihl špatnou domácí rozehrávku, potáhl míč po levé straně a místo střely ideálně uvolnil Kasíka - 1:3. V samotném závěru střídající Hrdlička předvedl podobnou akci. Našel centrem opět Kasíka, který vytáhl skóre až na 1:4. Závěr zápasu hosté již kontrolovali a po zásluze si připsali další vítězství.

Trenér Písku Rostislav Grossmann: „První půlka byla z naší strany plná nepřesností, nebyly jsme důrazní a chyběla větší aktivita. Ve druhém poločase jsme hru zklidnili, zpřesnili a herně jsme začínali mít navrch. Bohužel přišla vyrovnávací branka a další komplikace. Kladno bylo v této fázi zápasu velmi nepříjemné a snažilo se utkání otočit. Naštěstí jsme si pomohli standardní situací a šli opět do vedení. Domácí hru otevřeli, šli do risku a nám se podařilo po pěkných akcích z levé strany utkání rozhodnout. V neděli hostíme doma v posledním utkání Benešov a chtěli bychom se s podzimní částí a našimi fanoušky rozloučit dobrým výkonem.“


SK Kladno - FC Písek 1:4 (0:1)

Branky: 55. Kalousek - 22. Blažek, 73. Němeček, 76. a 88. Kasík. Rozhodčí: Hádek - Pejša, Mareš. Diváků: 70.

Sestava FC Písek: Váverka - Němeček, K. Kulík, Mir. Říha, Sigmund - Řežábek (79. V. Kulík), Hrala, Blažek, Dan (87. Hrdlička), Petřík - Kasík (89. Micka).

Napsal(a) FC Písek