Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Dačice ukončily 13zápasové čekání na výhru, Olešník uhájil třetí místo remízou v Katovicích

 
sobota, 18. listopadu 2017, 18:01

Krajské soutěže ulehají k zimnímu spánku. V sobotu se šlo na fotbal naposledy. Želeč udržela první příčku vydřeným vítězstvím nad Rudolfovem. V závěsu se jí drží J. Hradec. Čimelice i bez sedmi hráčů základní jedenáctky zdolaly Hlubokou. Poslední Dačice vyhrály po dlouhých třech měsících s Milevskem a vykřesaly jiskřičku naděje na udržení. Z trojice nováčků si nejlépe vedly Dražice, kterým patří desáté místo. Pět ze sedmi sobotních výsledků skončilo se skóre 2:1. Jaro odstartuje v polovině března 2018.

VÝSLEDKY PŘEDEHRÁVEK 16. KOLA KP


FC MAS FC Táborsko B – Sokol Sezimovo Ústí 5:0 (3:0)

Branky: 3. a 21. Štefl, 44. a 62. Kostka, 67. Mischnik. Rozhodčí: Žemlička - Přibyl, Polák. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (Podroužek, Mrúz, Nuhlíček). Diváků: 150. Předehráno v pátek 17. 11. 2017. Více zde


Sokol Želeč – SK Rudolfov 2:1 (1:1)

Branky: 1. a 75. Novotný – 28. Machovec. Rozhodčí: P. Šafránek - Kaštánek, Toucha. Delegát: Šnajder. ŽK: 4:2 (Fiala, Novotný, Bosnyak, Barteska – Prokeš, Pouzar). Diváků: 50.

Želeč: Blažek – Škrábek, Pavličko, Kosobud, Rabiňák (88. M. Šindelář) – Holub, Fiala, Bosnyak (90. Froněk), Kukučka – Barteska (86. Stránský) – Novotný. Trenér Roman Lukáč.

Rudolfov: Teringl – O. Hajný, Ryneš, Prokeš, Gerstner – Machovec, Pouzar, J. Šindelář, Kovačičín – Sládek, Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Nejlepší hráči: Novotný, Kukučka, Kosobud – Šindelář, Pouzar, Hajný

Rudolfov dohrává podzim bez několika hráčů základní sestavy. V Želči měl na lavičce jen dva dorostence. Na druhou stranu potvrdil, že při venkovních zápasech má nejlepší obranu v celé soutěži. S tím dnešním obdržel pouhých sedm gólů.

Želeč byla velkým favoritem, na domácím hřišti jako jediná nepoznala hořkost porážky (bod tu uhrál pouze Osek) a tuhle sérii plánovala prodloužit i s Rudolfovem, jemuž v prvním střetnutí sezony nadělila porážku 4:0. Ofenzivní síla, která nastřílela rovných 50 gólů, měla s rudolfovskou zadní řady velké potíže. Domácí se na vítězství se hodně nadřeli. Oba góly vsítil Radek Novotný, který je s 15 zásahy nejlepším střelcem týmu.

Sokolové se ujali vedení hned v první minutě, když po přihrávce Bosnyaka se prosadil domácí kanonýr Novotný. Hosté postupně vyrovnali hru a byli domácím po celý zápas vyrovnaným soupeřem. Ve 28. minutě se jim podařilo Machovcem vyrovnat.

Ve druhém poločase nejdříve zazvonila tyč na domácí brance, na druhé straně pomohla hostům po střele Novotného. Rozhodující okamžik přišel v 75. minutě. Domácí Fiala zatáhl míč po pravé straně, přihrávkou našel Bosnyaka, jehož střelu Teringl vyrazil před Novotného, pro kterého již nebyl problém skórovat.


TJ Nová Včelnice – TJ Osek 0:3 (0:0)

Branky: 49. O. Šlapanský (vlastní), 57. Říský, 82. Hosnedl. Rozhodčí: Sebera - Přibyl, Polák. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (Krejčí, Maroušek, Hoch). Diváků: 100.

N. Včelnice: Holický – L. Šlapanský, Vokuš, Berounský (46. Pacholík), O. Šlapanský (57. Hornát) – Petráš, Didek, Tuček, Vaš (46. Mareš) – Průša, Nebeský. Trenér Radek Vajda.

Osek: Budoš – Maroušek, Krejčí, Kroupa, Baloušek – Brabec (89. Čapek), Hoch, Benda, Hosnedl – Říský (87. Hanák), Carda (81. Hájek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Nejlepší hráči: Holický – Říský

Osek si do Nové Včelnice přijel pro nečekaně snadné tři body. Domácí nováček držel díky dobře chytajícímu Holickému do poločasu remízu, pak přišla chyba Ondřeje Šlapanského a vedoucí gól Oseku a o bodech bylo rozhodnuto.

„Ve všech směrech byl soupeř prostě lepší. Prvních patnáct minut nás vůbec nepustil za půlku a i zbytek zápasu byl jasně lepší,“ přiznal po duelu domácí trenér Vajda. Jeho tým inkasoval tvrdou ranou Říského v 57. minutě podruhé – 0:2. Posledních dvacet minut navíc Včelnice dohrávala o deseti, zraněného Vokuše už neměl kdo vystřídat.

Hra na tři obránce se domácím nevyplatila při třetí osecké brance. Rychlý brejk v 82. minutě táhl po levé straně Sebastian Hosnedl, naznačil stoperovi kličku, míč si posunul na střed a obstřelil Holického – 0:3.

„Nějaké šance jsme dnes taky měli, ale prostě nejsme schopni trefit z malého vápna bránu. Chyběla nám finální přihrávka. Dnes to na Osek v žádném případě nestačilo,“ dodal po závěrečném hvizdu Vajda, jehož tým bude v jarní části bojovat o udržení v přeboru.


SK SIKO Čimelice – TJ Hluboká nad Vltavou 2:1 (0:1)

Branky: 69. a 77. Suchan – 33. Čermín. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Reisner. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Viták, Suchan – Nitrianský, Hájek). Diváků: 50.

Čimelice: J. Zelenka – Němec, Viták, Pšenička, Nosek – Nekl, T. Zelenka (38. Froněk, 90. Převrátil), Pávec, Varhan - Suchan (84. Klimeš), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Hluboká: Vachuta – Jonáš (79. T. Adam), Turek, Antoš, Čermín (46. Valenta) – Rubick, Nitrianský, Němec (79. Křiváček), Říha – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Suchan, Hegenbart, Pávec, Varhan – nehlášeno

Úvodní tlak Čimelic byl spíš platonický, k ohrožení brankáře Vachuty se domácí dostávali jen sporadicky. Na druhé straně se po odehrané půlhodině dostal do útoku kapitán Hluboké Jan Čermín a kolem chytajícího veterána Zelenky poslal hosty do vedení – 0:1.

Čimelice ale ve druhém poločase našly sílu zápas otočit. „Až mě to samotného překvapilo. Myslel jsem si, že když Suchan v 39. minutě nedosáhl ve vápně v jasné gólovce na míč, že nám to tam padat nebude,“ narážel domácí zpravodaj Josef Ťupa na největší šanci svého týmu v první půli.

A byl to právě smutný hrdina okamžiku Miroslav Suchan, kdo dvěma brankami v 69. a 77. minutě otočil kormidlem zápasu. Oslabeným Čimelicím, které dnes hrály bez sedmi hráčů základu, pomohl nejprve srovnat dorážkou Pávcovy střely, kterou brankář Vachuta neudržel, a po Neklově centru z rohu pak nádherně trefil druhý gól – 2:1.

Druhý poločas byl jasnou záležitostí domácích, Hluboká neměla z čeho udeřit, naprázdno tak vyšli oba její kanonýři Tauber i Hájek.


SK Otava Katovice – FK Olešník 1:1 (1:1)

Branky: 1. Repa – 20. Šíma. Rozhodčí: Kotalík - Koranda, Krčín. Delegát: J. Urban. ŽK: 2:4 (Schánělec, Miklas – Votava, Dudek, Dráb, Nygmet). ČK: 1:1 (75. Horejš – 75. Nygmet). Diváků: 196.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (36. Hromíř) – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa – Požárek (89. Zoubek), Koutský (67. Blatský). Trenér Roman Malý.

Olešník: J. Studnička – Dráb, Fořter (87. M. Studnička), Nygmet, Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák – Votava, Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Repa, Požárek – Šíma, Šahajda, J. Studnička

Pouhých sedmatřicet vteřin stačilo Michalovi Repovi k tomu, aby po skrumáži před olešnickým gólmanem Studničkou dorazil míč do sítě a poslal Katovice do bleskového vedení – 1:0. Jan Studnička byl pro Olešník důležitým mužem první půle, v níž chytil dvě velké možnosti domácích.

Střela Rejška mířila nad a naopak na druhé straně udeřil z ojedinělé akce Táborského tým. Kapitán Martin Šíma dostal vysoký míč za obranu, hlavičkou si ho zpracoval do běhu, gólman Švehla proti němu chybně vyběhl a hostující záložník už neměl problém uklidit balón do prázdné brány. Ve 20. minutě to tak bylo 1:1.

„Druhý poločas, to už byl spíš boj než fotbal. A vyvrcholilo to v 75. minutě,“ shrnul dění na hřišti po obrátce předseda Katovic Tomáš Hajdušek st. Do konce duelu chyběla čtvrthodinka, když u postranní čáry neudržel nervy na uzdě po předchozím neodpískaném faulu Horejš. Katovický obránce dal hlavičku Dauletovi Nygmetovi, kazašský obránce mu to oplatil ranou pěstí a po vzájemné potyčce šly obě horké hlavy do sprch.

Poslední obrovskou možnost měl v předposlední minutě Michal Požárek, který dostal od Repy přihrávku na malé vápno, ale míč ve skluzu poslal jen do dobře postaveného Studničky. 


Centropen Dačice – FC ZVVZ Milevsko 2:1 (1:0)

Branky: 30. Jindra, 66. Hric – 50. Sedlák. Rozhodčí: Hoch - Jarolím, Tůma. Delegát: Brož. ŽK: 1:0 (Točík). Diváků: 30.

Dačice: Zejda – Mašát, Nosek, Kněžínek, Vacuška – Jindra, Točík, Křivánek (88. Máša), Celý – Hric (90. Vacek), Smejkal (53. Benda). Trenér Roman Bujdák.

Milevsko: Pavel Dvořák – Kosobud, Vakoč, Petr, Pavel Novotný (78. M. Novotný) – Paták (75. Alexa), Komárek, Marvan, Sedlák – Barda, Koutník. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Kněžínek, Zejda, Jindra – Paták

Za šedivého dne se na Městském stadionu v Dačicích odehrála předehrávka krajského přeboru, kterou sledovalo něco málo přes dvacet diváků.  Centropen vstupoval do utkání v roli posledního týmu tabulky, který body jen rozdává a už zřejmě zapomněl, jaké to je slavit výhru. Milevsko se však v posledních kolech herně trápí a tabulkou se propadá níž a níž.

Zápas byl od prvních minut vyrovnaný a na domácích šlo vidět, že by si rádi okořenili dnešní dokopnou výhrou. První branku obstaral "pouze stín svého talentu", hráč s číslem deset, Tadeáš Jindra. Po vzoru Ronaldinha chytrým obloučkem na zadní tyč překvapil brankáře a mohl se jít radovat ke kritickým fanouškům Dačic. Domácí udrželi těsný náskok do pauzy a v ochozech se začaly ozývat ódy.

Úvod druhého poločasu nabídl již ohraný scénář. Dačice asi zaspaly v šatně a po čtyřech minutách bylo vyrovnáno z kopačky Lukáše Sedláka. Milevsko se rázem stalo režírujícím celkem a mraky nad Dačicemi značily jisté problémy. Centropen se v tuto chvíli spíše bránil a hosté cítili šanci na vedoucí branku. Několikrát domácí zachránil vynikající Zejda a kapitán Vojtěch Kněžínek.

Když už se zdálo, že Milevsko udeří podruhé, přišel znenadání šok. Celý skvěle našel nabíhajícího mladíka Šimona Hrice a ten překonal brankáře Dvořáka. Rodák z Chelčic včera sledoval utkání mezi Spartou a Jihlavou a milimetrovým pasem á la Štětina našel hbitého střelce Hrice. V posledních minutách se již nic závratného nestalo a Dačice si po několika měsících mohly zařvat vítězný pokřik. „Měli jsme obrovské množství příležitostí, ale nedokážeme z nich dát gól. To nás provází delší dobu a stojí nás to spoustu bodů,“ poznamenal milevský trenér Miroslav Strnad.


FK Protivín – Jiskra Třeboň 2:1 (1:1)

Branky: 24. Zb. Vorel, 65. J. Vorel - 6. Průcha. Rozhodčí: Tupý - Herzog, Krauskopf. Delegát: Szücs. Bez karet. Diváků: 150.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Uhlík, Vojík – Chalupa (46. Ruczkowski), Kinkor, Prášil, Zb. Vorel, Růžička – J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Třeboň: Kopecký – Cimerhanzl, Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Divoký (38. Franěk), Matoušek (71. Pancíř), Kodras, Malický (66. Přibyl) – Holzepl, Průcha (90. Brousek). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: J. Vorel – Cahyna

V Protivíně se začalo svižně. Již ve 2. minutě zachraňovali hosté po Rothbauerově pokusu na brankové čáře. Na druhé straně zahrávali Třeboňští tři rohy a z toho posledního vznikl přes Hanusovou brankou velký závar. A v 6. minutě došlo na první změnu stavu. Hostující Martin Průcha zachoval chladnou hlavu a střelou k tyči poslal Jiskru do vedení. Krátce nato ještě zahrozil Holzepl.

Protivín, jenž se musel znovu vypořádat s řadou absencí zkušených hráčů, zahrozil povedenou ranou Vojíka, která skončila na břevně. Ve 24. minutě už se mohli domácí radovat. Prášilův centr poslal akrobaticky zakončující Zbyněk Vorel do sítě.

Třeboň byla po celý zápas více na míči, ale poslední vážnější možnost si vypracovala ve 36. minutě, kdy únik po levé straně zakončoval těsně vedle Divoký. Z domácí strany skončila Prášilova střela na břevně a odražený míč uklízel do bezpečí stoper Cahyna. Po závaru před třeboňskou svatyní neuspěl ani kapitán J. Vorel.

Rozhodnutí padlo na těžkém a podmáčeném terénu po hodině hry. R. Vojta poslal centr do ohně a osamocený Jaromír Vorel překonal hlavou hostujícího brankáře Kopeckého. Domácí se zatáhli do obranné ulity a pohlídali si cenné vítězství. „Dneska to kluci vyloženě ubojovali, nechali tam všechno,“ poznamenal Václav Křišťál předseda Protivína, který si udržel šesté místo i po sobotní předehrávce.


TJ Dražice – FK Jindřichův Hradec 1910 1:2 (0:1)

Branky: 76. Hojdar (pen.) - 6. Votava, 48. Toman. Rozhodčí: Peterka – Macko, Tauber. Delegát: Bumba. ŽK: 3:7. ČK: 1:0 (26. Bareš za faul). Diváků: 60.

Dražice: Baka – Valášek (58. Hojdar), Horka, Fořt, Bareš – D. Štecher, Veselý, Hořejší (84. Kos), Novotný (66. M. Stuchlík) – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

J. Hradec: Hejníček – Šenkýř, Šmíd, Beránek, Mareš – Kučera (78. Chyška), Králíček, Koutný, Votava – Toman (89. Nováček), Chalupský (90. Cypra). Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: Baka – Šenkýř, Toman

Fotbalisté Dražic nezachytili začátky obou poločasů, i když je na to trenéři upozorňovali. Hradečtí prahli po odvetě za jedinou domácí porážku (0:1) a za čtvrtým vítězstvím po sobě nakročili už po šesti minutách. V posledních době s chutí hrající Filip Votava dostal na půlce míč do běhu, využil otevřené obrany domácích, obešel stopera i brankáře a z úhlu bezpečně zavěsil do prázdné branky, kam se ještě vraceli dva domácí hráči.

Další pohroma přišla pro domácí ve 26. minutě a znovu u toho byl rychlonohý Votava. Bareš ho zastavil před šestnáctkou jen za cenu faulu a viděl trochu přísnou červenou kartu. Dražice čekalo více než hodinové oslabení. K jejich škodě opět zaspaly úvod druhé půle. Po nastřelené ruce zahrával trestný kop Martin Toman a čistým nártem nedal z 22 metrů Bakovi šanci. 

Dražice neklesly do kolen a dokázaly i v desíti statečně bojovat s favoritem až do konce. Na trávníku se přitvrdilo, sudí Peterka rozdal po přestávce devět žlutých karet. Velkou možnost měli domácí v 63. minutě. Míč směřující na Horku zahrál úmyslně rukou Šenkýř a kopal se trestný kop z hranice šestnáctky. Domácí marně reklamovali, že se tak stalo uvnitř šestnáctky. Horka pálil z ideální pozice levačkou nad. 

Penalty se domácí dočkali čtvrt hodiny před koncem. Lukáš Stuchlík vyhrál na rohu vápna souboj s dvojicí obránců, našel volného Horku, za nímž netakticky vyběhl gólman Hejníček a fauloval ho. Střídající Michal Hojdar penaltu bezpečně proměnil a vykřesal jiskřičku naděje. Domácí hrozili především ze vzduchu, vyrovnání měl na hlavě Horka, ale míč letěl vedle. „Hrálo se bojovné a vyrovnané utkání, v němž byl Hradec šťastnější. Na rozdíl od nás dokázal své šance zúročit,“ uvedl dražický zpravodaj a čerstvý šedesátník Lubomír Kolář.


Nejlepší střelci krajského přeboru: 17 - Lukáš Dudek (Olešník), 16 – Jaromír Vorel (Protivín), 15 – Radek Novotný (Želeč), 14 – Tomáš Tauber (Hluboká), Michal Brůžek (Želeč), 13 – Michal Požárek (Katovice), 11 – Vojtěch Kostka (Táborsko B), 10 - Pavel Hájek (Hluboká), 9 – Filip Votava a Martin Toman (oba J. Hradec)

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle