Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov zklamal v Plzni. Pochvalu zasloužili jen fanoušci

 
sobota, 18. listopadu 2017, 15:54

K poslednímu letošnímu střetnutí cestoval zraněními zdecimovaný Jankov do západočeské metropole, kde se utkal s plzeňským Petřínem, předposledním týmem tabulky.

Západočeši podávají nevyzpytatelné výkony, ale přitom dokázali bodovat i s vysokými favority. To mělo být pro Jihočechy varováním, ale hned pár minut po začátku střetnutí se po nedorozumění jejich stoperů dostal do veliké příležitosti. Naštěstí pro ně se skóre neměnilo. Potom už musel poprvé ukázat svoje umění gólman Pavelec, který zneškodnil rychlý a nebezpečný kontr Škardy.

K vidění byl k vidění mezi popsanými příležitostmi průměrný fotbal, v němž se míč pohyboval povětšinou společně i s hráči mezi pokutovými územími. Další vzácnou výjimkou, která stojí za zmínku, je i pokus Bürgera. Po akci Zajíce byl sice tísněn, přesto vystřelil, leč jeho trefě se postavilo do cesty břevno.

Po přestávce Jihočeši nečekaně slevili ještě víc ze svého výkonu a dovolili potom domácím i skórovat. Jako první byl puštěn ke slovu po standardní situaci svou hlavičkou Marek Vohrna – 1:0. Jankovští hráči toho směrem dopředu nic moc nepředvedli a málem na to po chvíli doplatili. Naštěstí po samostatném úniku trefil jenom tyč. Marně se trenér Ivo Čech snažil o změnu střídáním, výsledek nebo aspoň zlepšení se nedostavily.

Naopak přišla druhá pohroma. Střídající Aleš Brudna byl na hřišti asi deset minut a hned stačil hlavičkou zajistit svému týmu dvoubrankový náskok – 2:0. Pak po chybě Beránka střílel Navrátil, ale balon stačil Kroneisl vykopnout z brankové lajny. Ale ze strany Západočechů to pořád nebylo všechno. Ani tentokrát u toho nechyběl Aleš Brudna. Opět zaútočil ze vzduchu a uzavřel skóre – 3:0.

Petr Maxa, asistent trenéra Jankova: „Proti průměrnému týmu jsme podali snad nejhorší výkon za několik let. Nevycházelo nám nic a druhý poločas byl z naší strany prostě ostudný. Zaostávali jsme ve všech činnostech a zaslouženě prohráli. Pochválit můžeme aspoň naše věrné fanoušky, kteří podali standardně nadprůměrný výkon.“


SK Petřín Plzeň - SK Jankov 3:0 (0:0)

Branky: 71. a 81. Brudna, 52. Vohrna. Rozhodčí: Jati - Nehasil, Hányš. Delegát: Míka. ŽK: 1:4 (Bednář – Bürger, Fajtl, Beránek, Šebelka). Diváků: 75.

Jankov: Pavelec – V. Jirkovský, Kroneisl, Lošek, Zajíc – Bürger (85. D. Jirkovský), Fajtl (89. Šindelář), Maršán (46. Šebelka), Beránek (71. Prediger) – Kollár, Maurer. Trenér Ivo Čech.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle