Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné se v desíti drželo ve Varech přes hodinu, pak už dominovali domácí

 
neděle, 12. listopadu 2017, 13:42

Na těžkém terénu hřiště ve Dvorech se malšané museli v neděli dopoledne vypořádat s brzkým vyloučením Tušera, který už ve 2. minutě musel předčasně do sprch. Lídr divize dlouho hledal recept na překonání soustředěné roudenské obrany, avšak po druhém gólu domácího Vokáče se hra Jihočechů sesypala jak domeček z karet.

Roudenské postihla v týdnu určitá zdravotní kalamita, takže do Varů odjela jenom malá družinka. Na lavičce seděli jenom Daniel Lerch, který začal teprve trénovat, Matěj Otepka a gólman Konečný. V obraně chyběl například Kössl a kvůli studijním povinnostem v ofenzivě Růžička.

Další ztráta postihla Jihočechy už po dvou minutách hry, když Tušer zahrál ve vápně rukou, byl vyloučen a z penalty se trefil Geňo. Po chvíli si mohli domácí stejnou situaci zopakovat, tentokrát po střetu, který rozhodčí posoudil jako penaltový. Brankář Hřebejk byl napodruhé úspěšný a míč vyrazil.

Ani to ale muže trenérů Otepky a Rezka nepoložilo a semkli se do jednoho obranného valu. Uzavřeli prostor před svou brankou a nedali domácím šanci, aby svoji početní převahu dokázali využít. Naopak si v závěru poločasu vzali slovo malšané a po kombinaci ve středu pole napřáhl z pětadvaceti metrů Matyáš Markytán a vyrovnal.

Hosté drželi svoji taktiku i ve druhém dějství, ale postupně jim docházely síly. Nebylo kým střídat a převaha jednoho muže v poli se přece jenom začala projevovat. Západočeši zaznamenali několik slepených gólů v rozmezí pár minut a odpor soupeře zlomili. Střelecky se zaskvěl kapitán Marian Geňo, autor čtyř gólů.

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Do Varů nás přijelo jenom pár, i když tím výsledek nechci omlouvat. Zaskočila nás hned ze začátku penalta, po které jsme byli potrestáni. Vyloučením a gólem. Jenže pak musím kluky ocenit, že to nevzdali, zvlášť když Hřebejk další nařízenou penaltu zneškodnil. Dokonce se nám podařilo ještě před koncem poločasu krásným gólem Markytána vyrovnat. Po změně stran jsme ještě chvíli drželi stav, ale domácí měli v poli přece jenom o hráče víc a navíc mohli střídat. Takže byli na rozdíl od našich kluků pořád čerství. Pak jsme už nestačili.“


FC Slavia Karlovy Vary – TJ Malše Roudné 6:1 (1:1)

Branky: 3. (pen.), 78., 85. a 88. Geňo, 68. Vokáč, 70. Psohlavec – 44. Markytán. Rozhodčí: Cihlář – Štrincl, Šmat. Delegát: Pešek. ŽK: 0:1 (Markytán). ČK: 0:1 (2. Tušer za ruku). Diváků: 85.

Roudné: Hřebejk – Svoboda, Holub, Tušer, Maršík – Píša, Vávra, O. Otepka, Samek, Bartoš – Markytán. Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle