Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní tandem Soběslav – Č. Krumlov znovu nebodoval

 
sobota, 11. listopadu 2017, 19:04

V posledních venkovních zápasech podzimní části hodlaly jak Č. Krumlov, tak Soběslav ukončit nelichotivé série bez bodového zisku. Krumlov se pozvolna propadá tabulkou, v Mariánských Lázních za silného větru a deště vyšel potřetí v řadě naprázdno, aniž by skóroval, a už je na čtrnácté příčce. Nováček Soběslav ztratil v Hořovicích slibné vedení a popáté za sebou odcházel z trávníku bez bodu.

FK Hořovicko - FK Spartak Soběslav 2:1 (0:0)

Branky: 74. Mach, 77. Klimeš – 51. Vaněk. Rozhodčí: Vnuk - Hocek, Švagr. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:4 (Hajdarevič – Podráský, Boháč, Janoušek, Hnilička). Diváků: 135.

Soběslav: Kuník – Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (68. Šmídmajer), Podráský (83. Chotovinský), Nohava, Janoušek – Dvořák, T. Mazouch. Trenér Radek Hajič.

Soběslav na důležité body z Hořovicka nedosáhla. Vedla, výborně jí navíc zachytal Kuník, ale dva slepené góly ze 74. a 77. minuty nakonec rozhodly o tom, že Jihočeši padají v tabulce za svého dnešního soupeře.

V prvním dějství sice branka nepadla, ale šance měla obě mužstva. Soběslavský Filip Vaněk mohl ve 14. minutě skórovat z přímého kopu, ale brankář Hejcman byl proti a jeho střelu vyrazil na rohový kop.

První důležitý zákrok si připsal Kuník ve 26. minutě, slibnou akci Hořovicka z levé strany vyrazil. Následný rohový kop našel jednoho z domácích hráčů úplně nehlídaného, ale Kuník opět reflexivně zasáhl. Kapitán Spartaku Jan Boháč se ve 37. minutě vydal z pozice stopera na útočný výlet, jeho střela ovšem skončila nad brankou. Tomáš Mazouch mohl krátce před poločasovým hvizdem přece jenom strhnout vedení na stranu Soběslavi, ale Žaldův centr sám před Hejcmanem tečoval jen mimo brankovou konstrukci.

Vedoucí branku si mužstvo kouče Hajiče schovalo až na 51. minutu, Filip Vaněk za to vzal z dobrých třiceti metrů a jeho přízemní střela zapadla do sítě – 0:1. Martin Dvořák mohl v 72. minutě zvýšit, ale po přihrávce od střídajícího Šmídmajera trefil jen gólmana.

A přišlo ukázkové nedáš, dostaneš. Hořovický Jan Mach se vzhlédl ve Vaňkově pumelici a v 74. minutě z podobné vzdálenosti vypálil tak, že Kuník neměl šanci zasáhnout – 1:1. Pro hosty ale bylo za pár minut ještě hůř, jejich obrana propadla a dva domácí hráči běželi sami na Kuníka. Zodpovědnost na sebe nakonec vzal Daniel Klimeš, který lobem přes soběslavského gólmana dal výsledku konečnou podobu – 2:1.


FC Viktoria Mariánské Lázně - FK Slavoj Český Krumlov 4:0 (2:0)

Branky: 31. Kavalír, 39. Lukáš, 47. Kabelák, 63. Holub. Rozhodčí: Duchoň - Krejsa, Aubrecht. Delegát: Bobek. ŽK: 3:2 (Kravar, Kavalír, Lukáš- Klivanda, Beránek). Diváků: 100.

Č. Krumlov: Hňup – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Kroupa (64. Babka), Wagner, Novák, Persán (80. Neckář) – Beránek, Klivanda (85. Svoboda). Trenér Václav Domin.

Krumlovu se v posledních utkáních nedaří. Nedokáže proměňovat příležitosti, které si jeho hráči vytvoří. Naopak chyby slavojáků dokáže soupeř potrestat. A nejinak tomu bylo i na hřišti Mariánských Lázní.

Jihočechy možná ovládla únava z daleké cesty, protože domácí přece jenom působili svěžejším dojmem. Byli hbitější a měli chuť do hry. Jejich první úspěch zaznamenal po půlhodině hry Kavalír, který dostal přihrávku za krumlovskou obranu – 1:0. Do přestávky přidal další zásah po hlavičce Lukáš – 2:0. Jakoukoliv touhu po kontaktním gólu torpédoval dvě minuty po pauze Kabelák. Hňup sice stačil první ránu vyrazit na břevno, ale na dorážku dobíhajícího Kabeláka už nestačil. Celou akci přitom jeho spoluhráči uctivě pozorovali – 3:0.

Přesto si chvílemi Jihočeši připomněli, že fotbal hrát umí. Už v první půli měli několik náznaků příležitostí, ale na důraz domácích nedokázali odpovědět stejnou mincí. Tím dostávali Západočechy do sedel jak ve svém pokutovém území, tak i v tom útočném.

To se jim vymstilo zejména ve druhém poločasu, kdy například Dudák trefil břevno, ale nikdo se nesnažil odražený balon doběhnout. Šanci měl i Wagner a Babka trefil jenom hráče stojícího u tyče. Takže poslední slovo měl domácí Holub – 4:0.

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „U nás už to je klasika, která nás pronásleduje už několik kol. Nedůraz nejenom před naší brankou, ale i před soupeřovo. Na to doplácíme inkasovanými góly, protože protivník toho využije. A při našich útočných akcích je to to samé. Nejdeme za dorážkou, abychom to dotáhli do konce. Výsledkem jsou zbytečné ztráty. Pořád se to snažíme napravit, ale víc času na to asi bude až v zimě.“

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha
 


 
Reklama