Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Souboj nováčků patřil sezimoústeckému Sokolu, Hluboká vyhrála po třech letech v Rudolfově

 
sobota, 11. listopadu 2017, 17:51

Půltucet sobotních zápasů nabídlo předposlední podzimní vystoupení. Aleš Kutner v důležitém záchranářském střetnutí zařídil dvěma góly vítězství Sokola S. Ústí s N. Včelnicí a udržel svému týmu odstup od sestupových příček. Vítěznou domácí rozlučku nachystal fanouškům Osek, který zásluhou dvou zásahů v rozmezí jedné (!) minuty porazil Čimelice. Olešník v pohledném utkání zdolal Dudkovým hattrickem Protivín a vrátil se na třetí příčku. Katovice už do přestávky rozhodly s Dražicemi o své deváté podzimní výhře a na minimum se přiblížily medailovým pozicím.

SOBOTNÍ VÝSLEDKY 14. KOLA KP


FK Jindřichův Hradec 1910 - FC MAS Táborsko B 6:1 (4:0)

Branky: 14. Koutný, 19. a 78. Beránek (obě z pen.), 24. O. Černoch, 29. Chalupský, 70. Toman – 69. Bouchal. Rozhodčí: Vican - Reisner, Krčín. Delegát: Pečenka. ŽK: 0:3 (Škarda, Zavadil, Peterka). Diváků: 100. Více z dopoledního střetnutí zde.


SK Otava Katovice - TJ Dražice 3:1 (3:0)

Branky: 12. Požárek, 23. Hajdušek, 31. Blatský – 81. J. Štecher. Rozhodčí: Herzog - Hoch, Klátil. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Hajdušek, Rejšek - L. Stuchlík, Fořt, Valášek). Diváků: 157.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek (66. Koutský) – Miklas (85. Hromíř), Kagui, Cibulka, Repa – Požárek, Blatský (72. Zoubek). Trenér Roman Malý.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, P. Novotný, Fořt – Bareš, Hořejší, M. Stuchlík (78. Kos), Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: Švehla, Hajdušek, Schánělec – Horka, Veselý, L. Stuchlík

Katovice sehrály proti Dražicím velmi dobrou první půli, ve které si vytvořily dostatečný náskok pro zbytek duelu. Hosté po obrátce zlobili, ale po několika kvalitních zákrocích domácího brankáře Švehly dokázali snížit až v 81. minutě, a to bylo příliš pozdě.

Mužstvo trenéra Romana Malého úvodnímu dějství dominovalo a vytvářelo si vyložené šance. Díky Požárkovi ve 12. minutě využilo první z nich – domácí kanonýr se po přihrávce Repy tváří v tvář Bakovi nemýlil – 1:0.

Obránce Tomáš Hajdušek přidal ve 23. minutě druhou branku Katovic, to usměrnil k tyči hlavičkou přímý volný kop Kaguie – 2:0. Třetí gól jde s velké části za Jakubem Miklasem, který si vzal míč na polovině hřiště, proháčkoval se s ním až do vápna, kde našel Blatského a Katovice mohly jít do kabin s pohodlným náskokem 3:0.

„Hosté se v druhém poločase zvedli, byli lepší, ale nás podržel při několika šancích Švehla. Defenziva fungovala, a co prošlo, Švehla měl,“ ocenil přínos katovického brankáře předseda domácích Tomáš Hajdušek st. Švehla nestačil na jedinou střelu, a to od Jiřího Štechera v 81. minutě – 3:1. Dražice ke konci ještě mohly udeřit, ale dvě velké šance poslaly mimo tyče. Na druhé straně neproměnil v 77. minutě pokutový kop za ruku v šestnáctce Repa, skóre už se tak nezměnilo ani na jedné straně.


FK Olešník - FK Protivín 4:2 (2:1)

Branky: 6., 37. (pen.) a 68. Dudek, 48. Votava – 3. a 78. (pen.) J. Vorel. Rozhodčí: Přibyl - Kotalík, Polák. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:3 (Vařák, Nýdl, Pomeje, Fořter – Hanus, Uhlík, Zb. Vorel). Diváků: 120.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Fořter, Heller (64. Dráb), Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák – Votava (85. Chlumecký), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Mikulenka, Uhlík, Vojík – Kinkor, Z. Vorel, R. Vojta, Zach – J. Vorel, Růžička. Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Pomeje, Dudek – J. Vorel

Olešník se vzpamatoval z porážky 0:4 na Soukeníku s Táborskem B minulý týden, kde přišel i o vyloučeného Nygmeta, a díky výhře nad Protivínem právě táborskou rezervu na třetím místě tabulky přeskočil.

„Hned na startu duelu jsme udělali vzadu hrubou chybu, to víte, to bylo něco pro mě,“ narážel na nepovedený start duelu domácí trenér Táborský. Jaromír Vorel poslal Protivín rychle do vedení, běžela 3. minuta. Za Olešník ale záhy odpověděl ten nejpovolanější, kanonýr Lukáš Dudek už v 6. minutě vyrovnal na 1:1 a hrálo se od znovu.

Po vyrovnané půlhodině hry začali domácí získávat pevnější půdu pod nohama a Protivín přehrávali. Z toho pramenila i vedoucí branka Olešníku. Martin Šíma byl ve vápně podseknutý jedním z protivínských beků a znovu Dudek ve 37. minutě přidal svůj druhý zásah – 2:1.

„Ve druhém poločase nás potkal naprosto ideální start, branka na 3:1 nám hodně pomohla,“ zhodnotil Táborský nakonec vítěznou trefu Davida Votavy z 48. minuty. Lukáš Dudek poté v 68. minutě dovršil hattrick a poslal domácí mužstvo už do tříbrankového vedení. Jaromír Vorel sice z pokutového kopu snížil, ale na body to měl Protivín dnes daleko – 4:2.


TJ Osek – SK SIKO Čimelice 2:1 (2:0)

Branky: 15. Hoch, 16. Hosnedl - 62. Řezáč. Rozhodčí: Jarolím - Tupý, Dunovský. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:2 (Krejčí, Říský, Maroušek – Řezáč, Nosek). Diváků: 80.

Osek: Budoš – Maroušek, Krejčí, Kroupa, Benda – Brabec (88. Hanák), Hoch, Mráz (89. Hulínko), Hosnedl – Říský, Carda (85. Čapek). Trenér Jaroslav Voříšek.

Čimelice: J. Zelenka – Viták, Bednařík, Převrátil, Pšenička – Řezáč, Rambous, Nekl, Varhan (86. Pavlíček) – Nosek (63. Svojše), Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Nejlepší hráči: Budoš, celý tým - Rambous

Důležité vítězství vybojoval Osek nad Čimelicemi a dotáhl se na bodový počet z minulého podzimu, v němž Voříškovi svěřenci získali 17 bodů. Předposlední N. Včelnici odskočili na šest bodů. „Po debaklu na Hluboké jsme se potřebovali zvednout a bodovat,“ podotkl spokojený kouč Jaroslav Voříšek. Základ k tříbodovému zisku položili Osečtí už po první čtvrthodině, kdy si vytvořili rozhodující dvougólový náskok.

V 15. minutě čimelická obrana faulovala Cardu dva metry před šestnáctkou a trest přišel vzápětí. Míč si postavil 19letý Jan Hoch a levačkou přes zeď otevřel skóre. Neuběhla ani minuta a hosté kapitulovali podruhé. Hoch vyslal po křídle Sebastiana Hosnedla, Viták přihrávku nezachytil a osecký záložník sám před brankářem zachoval chladnou hlavu a střelou po zemi k tyči zvýšil na 2:0. „To byl hodně důležitý moment,“ zdůraznil Voříšek. Vzápětí mohl Čimelické dorazit Carda, ale osamocen na malém vápně ze vzduchu překopl.

V čimelické brance musel podruhé zaskočit na jedničku Slavíka 55letý Jaromír Zelenka. „Samozřejmě jsem hráče nabádal k větší střelecké aktivitě, ale moc už jich nebylo. V první i ve druhé půli jsme nastřelili břevno,“ popsal Voříšek, kdy nejstaršímu hráči celé soutěže bylo největší horko.

Čimelice se snažily o kontaktní gól, jímž by se znovu vrátily do zápasu. Po hodině hry se dočkaly po Varhanově pohotové střele do tyče, následné zmatky před oseckou brankou ukončil nekompromisní ranou o břevno Karel Řezáč. „V závěru nás kvalitní soupeř zatlačil, ale výborně chytající Milan Budoš, který kryl dvě velké příležitosti, a s ním celé mužstvo už cenné vítězství udrželo,“ dodal Jaroslav Voříšek.


SK Rudolfov – TJ Hluboká nad Vltavou 0:3 (0:1)

Branky: 40. a 90. Tauber, 74. Hájek. Rozhodčí: Krauskopf - Macko, Peterka. Delegát: Szücs. ŽK: 2:4 (Hrbáč, Šindelář - Hájek, Stráský, Tauber, Říha). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Hrbáč, O. Hajný, Ryneš – Prokeš, Pouzar, Šindelář, Kovačičín – Sládek, Vejvar. Trenér Otakar Matouš.

Hluboká: Vachuta – Jonáš, Turek, Legdan, Čermín – Antoš (86. Rubick), Stráský, Němec, Říha – Tauber, Hájek (81. Nitrianský). Trenér František Cipro.

Nejlepší hráči: Hrbáč – Tauber, Stráský

První poločas okresního derby nebyl až tak zajímavý, hrálo se povětšinou mezi pokutovými územími. Přesto stojí za zmínku dalekonosná Hájkova střela. A samozřejmě i jediný gól úvodní pětačtyřicetiminutovky. Po faulu poslal míč do vápna Říha a Tauber překonal Teringla hlavičkou poprvé – 0:1.

Těsně po přestávce mohlo být skóre srovnané, když si hosté málem dali vlastní gól. Situaci ale zachránil gólman Vachuta. V dalších několika minutách hráli prim oba brankáři Teringl i Vachuta, kteří dokázali zneškodnit několik pokusů.

Domácí se i na těžkém terénu snažili vyrovnat, vytvořili si mírný tlak, ale nebylo jim přáno. Naopak chybovali v defenzivě a dovolili čtyřem soupeřům, aby postupovali jenom na dva beky. Dobře zakombinovali a přečíslení úspěšně zakončil Pavel Hájek – 0:2. Hluboká svůj náskok velice pozorně hlídala, jejich obrana nechybovala. Na rozdíl od té rudolfovské, která ještě těsně před koncem dovolila Tomáši Tauberovi, aby svým čtrnáctým gólem znovu překonal Teringla. A to se nedá říci, že by hosté měli ve vzduchu při téhle situaci převahu – 0:3.

Rudolfov ani ve druhém domácím střetnutí po sobě nebodoval. Velkou měrou se na tom podepsala i marodka. „Co se dá k tomu říct. Chyběli Novotný a Kuna, kteří jsou po operaci. Dále scházeli Dvořák, Gerstner a Baščevan byl jenom na lavičce. Zastoupit by ale měli ostatní, jenže celkově jde ke konci podzimu dolů tréninková morálka a na hře to je znát. Musím i proto poděkovat Jirkovi Hrbáčovi, že nám v téhle situaci pomohl, stejně jako hráči béčka Tyrpák nebo Sládek. Hluboká si svoje vítězství zasloužila,“ uznal Petr Hlubocký, manažer Rudolfova.


Sokol Sezimovo Ústí – TJ Nová Včelnice 2:0 (2:0)

Branky: 15. (pen.) a 27. Kutner. Rozhodčí: P. Šafránek - Žemlička, Sebera. Delegát: Šnajder. ŽK: 2:4 (Podroužek, Šmíd – Průša, Mareš, Berounský, Didek). Diváků: 100.

S. Ústí: Plachý – Brůžek, Vilímek, Sazma, Podroužek – Bartáček (73. Nuhlíček), Šmíd, Hoffmann, Novotný (74. Hladík) – Kutner (89. Žilinčík), Sokolt (82. Nikl). Hrající trenér Michal Sokolt.

N. Včelnice: Holický – Vokuš (46. Vaš), Blažek, L. Šlapanský (O. Šlapanský), Průša – Petráš (46. Berounský), Tuček, Hornát, Mareš – Pacholík (46. Didek), Nebeský (61. Hornát). Trenér Radek Vajda.

Nejlepší hráči: Kutner, Plachý - Nebeský, Pacholík

Souboj dvou nováčků krajského přeboru zahájili lépe domácí. Překonávali hostující defenzivu kombinační hrou a často se dostávali před Holického branku. Po čtvrthodině hry donutili novovčelnickou obranu k faulu v pokutovém území a Kutner zajistil proměněnou penaltou svému týmu vedení – 1:0.

Tlak sokolů pokračoval i nadále, ale přesto hosty pustili do veliké šance. Zapomněli na Pacholíka, který postupoval k brance sám. Těsně před Plachým si ale balon ukopl a bylo po příležitosti. Skóre prvního poločasu ukončil Aleš Kutner, který zaznamenal svůj druhý zásah. Proměnil jednu z kombinačních akcí a nedal Holickému šanci – 2:0.

Po pauze domácí nějak ztratili koncentraci a nezopakovali svůj výkon z předchozích pětačtyřiceti minut. Polevili ve svém úsilí a Holický už tolik práce neměl. To, co sezimoústecké hráče zdobilo, tedy kombinace, se z jejich hry vytratila. Spokojili s dvoubrankovým náskokem, a ten i uhlídali.

„V prvním poločase to byla celkem hra podle našich představ, měli jsme převahu. Po přestávce už to nebylo ani zdaleka to samé. Trochu jsme dovolili soupeři, aby si odfrknul. Prostě jsme zbytečně polevili, to by se stávat nemělo. Někdy příště na to můžeme doplatit,“ poznamenal Michal Sokolt, hráč a trenér Sokola S. Ústí.


Nedělní program

12.11. 10:30 Jiskra Třeboň – Centropen Dačice
12.11. 13:30 FC ZVVZ Milevsko – Sokol Želeč

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach, Jan Škrle