Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo si k přípravě pozvalo Žižkov. Viktoriány zdolalo 3:1

 
pátek, 10. listopadu 2017, 18:21

Svěřenci trenéra Davida Horejše si po dvou bezgólových zápasech v Táboře a s Pardubicemi napravili střeleckou reputaci v pátečním přípravném střetnutí na Střeleckém ostrově s Viktorií Žižkov a před šlágrem na stadionu prvního Třince zvítězili 3:1.

Dynamu chyběli obránce Řezáč a brankář Staněk, reprezentanti „jedenadvacítky“, která hraje v sobotu kvalifikaci v Ústí nad Labem se San Marinem. Mezi tyčemi stál Křížek, na postu krajního beka zaskočil první půli Kadula.

Začátek patřil Žižkovu, Bazal nastřelil břevno, ale pak převzali otěže Budějovičtí. Ve 25. minutě po Peškově centru otevřel skóre dorážející Ivo Táborský. Za dvě minuty se po dlouhé době dočkal i Elvis Sukisa Mashike a z malého vápna překonal Řeháka. Další dvě velké šance Peška a Mashikeho skončily mimo.

Do druhé půle Dynamo šestkrát prostřídalo. V záloze nastoupil testovaný Rus Stepan Burlutskij. Kvalita hry upadla, na obou stranách byla řada nepřesností. Šancí bylo jen minimálně a skóre se měnilo až čtvrt hodiny před koncem, kdy Pražané snížili. Hurkův centr si srazil za záda vlastního brankáře Helešic. Dvougólový náskok vrátil domácím Lukáš Havel, jenž hlavou po trestném kopu Poučka završil vítězství černobílých.  


SK Dynamo Č. Budějovice – FK Viktoria Žižkov 3:1 (2:0)

Branky: 25. Táborský, 27. Mashike, 80. Havel - 74. vlastní Helešic. Rozhodčí: Rejžek - Pečenka, Kotalík. ŽK: 1:0 (Hála). Diváků: 100

SK Dynamo: Křížek – Kadula (46. Řehoř), Novák, Kladrubský (46. Havel), Pouček – Wermke (46. Burlutskij), Javorek (46. Hála), Čavoš, Pešek (46. Helešic) – Mashike, Táborský (46. Benát).

Žižkov: Řehák – Hašek (46. Šandera), Švejdík, Toml, Pardubský – Jelínek (46. Kodeš), Podrazký (75. Jelínek), Čermák, Hurka – Bazal, Engelmann (46. Volek).

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle