Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Béčko Táborska zúročilo přesilovku s Olešníkem Essombou a Kostkou

 
neděle, 5. listopadu 2017, 20:41

V nedělní dohrávce 13. kola krajského přeboru hostila táborská rezerva na Soukeníku Olešník. Hosté hráli více než sedmdesát minut o desíti po vyloučení obránce Nygmeta. Početní výhodu Táborští využili v závěru první půle, kdy se během čtyř minut prosadili Kamerunec Jean Claude Essomba Ondoua (25) s Vojtěchem Kostkou. Oba útočníci se po obrátce prosadili ještě jednou a zařídili svému týmu vítězství 4:0.

Běžela 18. minuta utkání krajského přeboru mezi FC MAS Táborsko B a FK Olešník. Domácí kamerunský útočník Essomba se řítil do gólové šance, byl faulován kazašským hráčem Nygmetem. Následovala červená karta pro fotbalistu hostů a začalo více než 70 minut přesilovky pro Táborsko. Domácí ji využili dvěma brankami do poločasu a dvěma po obrátce. Podělili se o ně útočníci Essomba a Kostka. Mladíci Táborska se díky vítězství posunuli na třetí místo tabulky právě před Olešník a příští víkend pojedou do Jindřichova Hradce.

Hodnocení Trenéra FCT Martina Šticy: „Přijel k nám Olešník, který v sezoně hraje dobrý fotbal. My jsme se na něho dobře připravili. V úvodu se hrál vyrovnaný souboj. Pak byl v brankové příležitosti Jean Claude Essomba stažen zezadu, hráč soupeře byl vyloučen a my jsme přesilovku využili postupně čtyřmi góly, a to jsme ještě další šance neproměnili. Měli jsme v utkání navrch, ale musím pochválit Olešník, že ani v deseti nic nezabalil. Myslím si, že se hrálo hodně fotbalové utkání bez tvrdých zákroků, fotbal se musel divákům líbit. Velmi dobrý výkon podal Vozihnoj a také oba útočníci, kteří vstřelili po dvou brankách.“


FC MAS Táborsko B – FK Olešník 4:0 (2:0)

Branky: 38. a 56. Essomba, 42. a 69. Kostka. Rozhodčí: Žemlička - Šafránek, Kaštánek. Delegát: Eibl. ŽK: 2:0 (Škarda, Bong). ČK: 0:1 (18. Nygmet). Diváků: 50. 

Táborsko B: Zadražil – Víteček, Zavadil, Bong, Škarda – Peterka – Vozihnoj, Mácha, Drs – Essomba, Kostka. Trenér Martin Štica.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Nygmet, Heller, Šahajda – Šíma, Pomeje, Červenka, Vařák (69. Dráb) – Votava (75. Fořter), Dudek. Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: Essomba, Kostka, Vozihnoj, Zavadil – Šíma, Červenka, Jirkal


PSALI JSME V SOBOTU
KP: První polovinu sezony vyhrála Želeč, šťastné výhry Protivína a Čimelic

 


Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař