Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav klesá tabulkou. Prohrála počtvrté za sebou

 
sobota, 4. listopadu 2017, 16:55

Divizní nováček ze Soběslavi hodlal ukončit sérii tří porážek v domácím střetnutí s týmem Mariánských Lázní. Vypracoval si celou řadu šancí, ale Západočeši jim udělili lekci z produktivity.

Domácí vlítli na hosty s obvyklou chutí, ale tentokrát ji nedokázali přetavit v góly. A příležitosti nepatřily k těm nejmenším. Po akci Dvořáka zamířil Janoušek nad Šmejkalovu branku. Sám Dvořák potom pálil jenom do gólmana a za chvilku vedle. Ale nezaháleli ani hosté a Kuník také nebyl bez práce.

Západočeši přesto byli ve využívání svých šancí efektivnější. Po rohu tečoval jeden z hostů míč hlavičkou a akci dokončil Kafka – 0:1. Gólem zakončili i jednu z dalších akcí. Po úniku ze středu hřiště ji zakončil Kravar – 0:2. Do konce poločasu ještě stačili Jihočeši rozsvítit lampičku naděje. Těsně před jeho koncem zaznamenal kontaktní gól Vaněk. Asistoval mu při tom Nohava – 1:2.

Do dalšího pokračování duelu vstoupili domácí s úmyslem skóre srovnat. Jejich tužby mohl naplnit Dvořák, ale neproměnil další ze svých příležitostí. A daň za to byla krutá a okamžitá. Prakticky z protiútoku se nekavalírsky zachoval sám Kavalír – 1:3. A protože domácí pokračovali i nadále v zahazování příležitostí, skóre se už nezměnilo.

Vít Hromada, vedoucí mužstva: „Řekl bych, že jsme promarnili příležitost k zisku alespoň jednoho bodu. Šancí jsme na to měli dost. K naší škodě byl soupeř v téhle disciplíně daleko úspěšnější.“


FK Spartak Soběslav - FC Viktoria Mariánské Lázně 1:3 (1:2)

Branky: 45. Vaněk – 28. Kafka, 33. Kravar, 50. Kavalír. Rozhodčí: Šlajs - Mudra, Pastyřík. Delegát: Kabyl. ŽK: 3:3 (Suchan, Vaněk, Dvořák – Kavalír, Holub, Kabelák).  Diváků: 150.

Soběslav: Kuník – Chotovinský, Suchan, Boháč, M. Hromada – Vaněk, Podráský, M. Mazouch (65. Šmídmajer), Janoušek, Nohava – Dvořák (71. T. Mazouch). Trenér Radek Hajič.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák