Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vimperk slavil výhru s Prachaticemi. Pankratz skóroval v úvodu derby

 
středa, 1. listopadu 2017, 16:42

V I. A třídě, skupině A, bylo na pořadu několik derby zápasů. Ve velmi důležitém střetnutí se utkali Šumavan Vimperk a Tatran Prachatice.

Do okresního derby vstupoval Vimperk s cílem bodovat. „V sestavě nám chyběl zraněný Ketzer a Pospíchal, který měl rodinné povinnosti, do základu nastoupil nemocný Venca Blahout, kterého jsme moc potřebovali a tímto mu děkuji, že nás podržel a ukázal, že chce za Šumavan bojovat a není mu lhostejné, jak hrajeme,“ potěšilo trenéra Michala Uhlíka.

Úvodní střetnutí nemohl pro domácí začít lépe. Sotva časomíra ukázala druhou minutu, ujali se vedení vydařenou trefou Václava Pankratze. „Gól samozřejmě trošku změnil hru a my jsme spíše vyčkávali, co náš soupeř vymyslí. Prachatice mají ve svém kádru šikovné fotbalisty, kteří jsou dobří na míči. My jsme ale také nezůstali pozadu a hráli jsme, co jsme potřebovali. Nedělali jsme vzadu zbytečné chyby a náš soupeř měl za celý zápas jedinou větší šanci Fischerem, který už posílal míč do odkryté branky, ale náš stoper Sedláček byl proti a skluzem míč stačil vykopnout,“ popsal Uhlík největší příležitost Tatranu, která stav 1:0 nezměnila.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako první, jen s tím rozdílem, že Prachatičtí museli častěji otevírat svoji obranu a riskovat. „Z toho jsme si vytvořili dvě velké šance, které jsme ale bohužel neproměnili. Zápas skončil nejtěsnějším rozdílem a my jsme si připsali krásné tři body za výhru nad dobrým soupeřem. Výborně zahrálo celé mužstvo, podržel nás opět jistý brankář Hrubý a Čech dělal svou aktivitou a rychlostí hostům velké problémy,“ vyzdvihl výkony jedinců.

V dalším zápase cestuje Vimperk do Blatné, kde to nebude míz vůbec jednoduché. „Budeme ale za Vimperk bojovat a snad si zase nějaký ten bodík přivezeme,“ řekl odhodlaně Michal Uhlík. 

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Zdeněk Formánek