Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šlágr u Malého jezu přinesl vyrovnaný a důrazný fotbal. Body se dělily

 
středa, 1. listopadu 2017, 11:56

S napětím očekávaný přímý souboj o prvenství v tabulce skupiny přinesl spíše bojovný než technický a oku lahodící fotbal. Ale i tak se bylo na co koukat, protože se hrálo ve vysokém tempu, padaly branky a fanoušci uviděli i pár ekvilibristických kousků od borců na ploše.

Škoda, že se nastavené úrovni hry více nepřizpůsobili arbitři. Po čtvrthodině šli hosté do vedení vlastencem, a přestože měli míč častěji na kopačkách, domácí dokázali do přestávky skóre otočit bývalými bavorovickými plejery. I po půli pokračovala u Malého jezu fotbalová podívaná se zřejmou snahou hostujícího týmu o změnu stavu. Dvacet minut před koncem se dočkali, když přesně zahraný volný kop z třiceti metrů doplachtil přesně k zadní tyči. Vyrovnaný závěr poznamenalo vyloučení Smékala.

Vše načal „vlastenec“

Od začátku se střídaly akce na obou stranách, až na konci první čtvrthodinky pronikl po křídle Blažek, jenž přenesl hru přes velké vápno na Hurného, jehož zpětnou přihrávku si srazil do vlastní sítě Hasenöhrl. Ve dvacáté minutě udeřili i domácí, když se za hranicí šestnáctky krásně trefil do šibenice Slípka. O dvě minuty později tečoval Smékal Babkův centr o chlup vedle Gottfriedovy klece. Vysoké tempo přece jenom trochu polevilo a hra se zklidnila a těsně před odchodem do kabin otočil stav utkání Novosad ukázkovou střelou hlavou po rohovém kopu.

Hned po návratu na plac spálil stoprocentní šanci slávistický P. Kindermann, když z deseti metrů vysoko přestřelil. V 68. min. zahrával zleva z úctyhodné distance Blažek přímý kop a míč prolétl bez sebemenší teče až do sítě. Hosté opět navýšili otáčky, ale v největší šanci Blažek nastřelil gólmana a Hurný nedokázal z dorážky ze tří metrů trefit do černého.

Další snahu hostů otupilo přísné vyloučení Smékala po druhé žluté kartě. Byl správně napomenut za nedovolený atak, ale sám utržil během zápasu nespočet kopnutí a vražení bez jakékoliv odezvy hlavního rozhodčího. Domácí ještě zahrozili Slípkou a mač dospěl k zasloužené remíze.


SK Slavia České Budějovice - FC Mariner Bavorovice 2:2 (2:1)

Branky: 20. Slípka, 44. Novosad – 15. Hasenöhrl vlastní, 68. Blažek. Rozhodčí: Kroutl - Izugrafov, Škuthan st. Delegát: Pečenka. ŽK: 65. Slípka, 71. Vranovský, 76. Hasenöhrl – 8. a 83. Smékal, 61. Řehák, 71. Jakeš. ČK: 83. Smékal. Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16. Diváků: 130.

Slavia: Gottfried – Hasenöhrl, Bohůnek, O. Kindermann, Boček (80. Dvořák) – Vranovský, Slípka, Wegenkittl, Mizera – P. Kindermann (77. Dychtl), Nevosad. Trenér Karel Kladenský.

Bavorovice: Sýkora – Řehák, Hanousek, Rottenborn, Koranda – Štěpánek (46. Jakeš), Šafránek, Blažek, Hurný (90. Klíma) – Babka (72. Kučera), Smékal. Trenér Karel Franěk.

 
 
Napsal(a) (bv) | Foto Ján Honza