Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští zvládli úlohu favorita, ale neměli to vůbec lehké

 
úterý, 31. října 2017, 20:12

Za velmi nepříjemného větru se hrálo v Chýnově zajímavé utkání, ve kterém se nakonec zaslouženě radovali domácí fotbalisté, avšak Dobrovodští tu nezanechali vůbec špatný dojem a favorita dvě třetiny zápasu hodně potrápili.

Chýnov vstoupil do utkání velice útočně a již v 1.min. měl vedoucí gól na noze Král, ale hostující brankář Šinko jeho dorážku z bezprostřední blízkosti vyrazil reflexivním zákrokem na rohový kop. V následujících minutách se hrál celkem vyrovnaný zápas s několika šancemi na obou stranách. V 19.min. se hosté dostali do brejku dva na jednoho, ale Hostek pokazil finální nahrávku. Ve 25.min. se řítil sám na brankáře Chýnova Průšu bleskurychlý Šteyer, ale ten jej napoprvé ještě vychytal a hned o minutu později nastřelil z otočky Arnold břevno domácí branky za již překonaným Průšou. Ve 32.min. se však hosté již dočkali zaslouženého vedení, kdy znovu Šteyer pláchnul domácí obraně, když nechal domácí dva obránce daleko za sebo a chladnokrevně otevřel skóre (0:1).

Ve 33.min. již domácí hráči zvedali ruce z vyrovnávacího gólu, ale střelu kapitána Mládka vyhlavičkoval z brankové čáry jeden z hostujících obránců a v následující minutě střílel znovu Mládek z výborné pozice, ale Šinko si s jeho pokusem nadvakrát poradil. Již se zdálo, že hosté půjdou do šaten s jednobrankovým náskokem, avšak ve 43.min. byl proti domácí středopolař Václav Hruška, který svým nenapodobitelným způsobem zatáhl míč do pokutového území hostů, předložil míč jako na podnose nabíhajícímu Královi a ten v pádu vyrovnal na 1:1.

Druhý poločas začal opět náporem domácích a Vl. Hruška měl na noze v 52. a v 56.min. vedoucí gól, ale ve dvou vyložených šancích vždy ztroskotal na dobře chytajícím Šinkovi. Napotřetí to však již Vlastimilu Hruškovi v 60.min. vyšlo, ale lví podíl na jeho gólu měl opět výborně hrající Václav Hruška, který si udělal ze dvou hostujících obránců slalomové tyče, zdálo se, že bude sám zakončovat, ale naservíroval míč před úplně odkrytou branku právě Vl. Hruškovi, který již měl snadný úkol (2:1). Domácí střídačka a diváci se ještě radovali z vedoucí branky domácích, když hned v 61.min. vybojoval míč neúnavný Mládek, poslal chytrou přihrávkou do brejku Zítka a ten chladnokrevně již zvyšoval na 3:1. To byl pro dobrovodské hráče pořádný šok, ze kterého se do konce zápasu již nevzpamatovali.

V 69.min. měl na hlavě svůj druhý gól agilní Vl. Hruška, ještě však sklepával míč na svého spoluhráče v útoku Krále, avšak hosté stačili na poslední chvíli nebezpečí zažehnat. V 76.min. běžel Zítek sám z úhlu na Šinka, ale špatně vyřešil finální přihrávku na zcela volného F. Zadražila. V 83.min. se ale již domácí dočkali čtvrté branky, když střídající F. Zadražil vypíchl míč váhajícímu Chobodovi, posunul míč na Zítka a ten našel před odkrytou brankou Krále (4:1). To již hosté v závěru zápasu evidentně fyzicky nestačili, přesto se jim podařilo v 89.min. ještě výsledek zkorigovat, když se střela Arnolda po nešťastné teči Mládka odrazila do protipohybu Průši a skončila u vzdálenější tyče (4:2). Závěr zápasu se již jen dohrával a domácí se tak mohli po závěrečném hvizdu rozhodčího Píska radovat ze všech bodů.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Jsem rád, že jsme utkání za velmi silného větru zvládli. V úvodu zápasu jsme si vypracovali několik šancí, ale nevyužili jsme je a naopak jsme inkasovali po rychlém brejku po půlhodině hry. V závěru poločasu se nám podařilo vyrovnat a to byl důležitý moment zápasu. O přestávce jsem nabádal hráče, aby hráli dále zodpovědně a koncentrovaně, věřil jsem, že těžké utkání otočíme, což se nám nakonec podařilo. Byl to poslední podzimní domácí zápas, nyní nás čekají dvě náročná utkání venku, ze kterých bychom chtěli vytěžit ještě nějaké body.“


FC Chýnov – SK Dobrá Voda 4:2 (1:1)

Góly: 43. a 83. Král, 60. Vl. Hruška, 61. Zítek - 32. Šteyer, 89. Mládek (vlastní). Rozhodčí: Písek - Komzák, Ovčáček. ŽK: 0:2 (Lašák, Arnold). Rohy: 8:3, 60 diváků.

Chýnov: Průša – J. Hruška, Doubrava, Petrů, Mareš – Hladík (64. F. Zadražil), Zítek (86. Sedlatý), Mládek, Václ. Hruška - Vl. Hruška (78. Štiller), Král. Trenér Petr Holota.

Dobrá Voda: Šinko – Humenský, Lašák, Choboda, Šulista (87. Musil) – Remiáš, Arnold, Rosa, Justin – Hostek, Šteyer. Trenér Roman Švec.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer