Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Záchranářský souboj Chvalšin s Kaplicí ovládli po přestávce spartakovci

 
pondělí, 30. října 2017, 16:55

V minulém kole si přivezli Chvalšinští cenný bod z českokrumlovské Nové Vsi. Naproti tomu spartakovci prohráli vysoko v Klikově. Ve vzájemném duelu se hrálo takříkajíc o šest bodů. Domácí trenérské duo muselo udělat změny v sestavě, když oproti zápasu v Nové Vsi chyběl Holas, Nymsa, Michal Postl a Babinský. Změny v základní jedenáctce musel udělat i hostující lodivod. Do branky znovu musel Kuchař. Do základu se naopak vrátil záložník Kebl a obránce Holý.

Kapličtí vstoupili do zápasu velice aktivně. Hned v první minutě vyslal táhlou střelu Kebl, Kothánek jeho pokus kryl. V minutě čtvrté Micák kolmicí oslovil nabíhajícího Řepu, který sice zakončil kolem vybíhajícího domácího brankáře, ale zakončení bylo slabé a obránci jej do branky nepustili. Hned v následující minutě pak Urazil přihrávkou zprava našel před brankou Micáka, ten tísněný mířil nad branku Chvalšin.

Další příležitost měli hosté v sedmé minutě. Kebl průnikovou přihrávkou našel do vápna nabíhajícího Urazila, ten však na dlouho nohu zakončil mimo. A přišel trest. Na levé straně se uvolnil Fučík, jeho přihrávka prošla až na hranici velkého vápna, kde se jí ujal Petr Cába, který se dokázal uvolnit a křížnou střelou k tyči poslal Chvalšiny do vedení – 1:0.

První gól zápasu obraz hry nezměnil. Dále útočili především hosté. Díky tomu se jim podařilo záhy skóre vyrovnat. Po trestném kopu ze strany se za vápnem dostal k odraženému míči Micák, proti jeho tečované střele vytáhl Kothánek zákrok roku a míč k údivu všech přítomných vytěsnil na rohový kop. Po následném centru od rohového praporku domácí sice míč odvrátili, akce však pokračovala, na levé straně se uvolnil Gondek, přesným centrem, na který Kothánek nedosáhl, našel na zadní tyči zcela volného Jana Štrbačku, který zblízka odkrytou branku hlavou bez problémů trefil – 1:1.

Poté se hra na pár minut uklidnila. Ve 22. minutě poslal z levé strany míč do vápna Kebl, Janura v dobré pozici se k zakončení neodhodlal. Na druhé straně měli domácí výhodu trestného kopu. Centr do vápna poslal Fučík, Sluka hlavičkoval mimo branku.

V dalším průběhu prvního poločasu brankové příležitosti přibývaly jen na straně spartakovců. Po spolupráci Janury s Gondekem byl v šanci Řepa, mířil jen do připravené Kothánkovy náruče. Ve 26. minutě brejk hostů, Urazil našel na levé straně Januru, který před brankou našel právě Urazila, který v krkolomné situaci míč poslal směrem do branky, ale obránci stačili balón z čáry odkopnout. Nedlouho poté další povedená kombinace hostů. Urazil na levé straně našel Řepu, ten zpětnou přihrávkou našel na hranici velkého vápna nepokrytého Januru, ten zakončoval z první, střela po zemi minula těsně levou tyč. V té samé minutě Kebl další skvělou přihrávkou našel v gólové pozici Řepu, ten však vyběhnutého Kothánka prostřelit nedokázal.

Kapličtí se zaslouženého vedení dočkali v minutě čtyřicáté. Po pěkné kombinační akci Kebl ve vápně míč připravil Josefu Gondekovi, který střelou na bližší tyč poslal Kaplici do vedení – 1:2. Poločas však nakonec skončil nerozhodně. V samotném závěru první půle hosté předvedli v obranné fázi nedůraz, když několikrát mohli balón upálit do bezpečí, to se jim však nepodařilo, k balónu se dostal Pavel Postl, jenž poslal míč do levého horního rohu Kuchařovy svatyně – 2:2.

Na Janurův gól už neodpověděli

Úvod druhého dějství byl oboustranně hodně neurovnaný s řadou nepřesností, přesto bylo před brankami rušno. Ve 48. minutě mířil mimo zpoza vápna hostující Micák. V padesáté minutě na levé straně zakombinovali Janura s Urazilem, následoval centr na zadní tyč na zcela volného Marka, který však branku ve stoprocentní příležitosti vysoko přestřelil. V 58. minutě se k zakončení dostali i domácí. Po trestném kopu se vlevo ve vápně dostal k míči Cába, střelu na bližší tyč si Kuchař pohlídal. Poté se neujala na straně jedné střela Janury a na té druhé zakončení Hynšta. Po hodině hry se hostům podařilo vedení strhnout znovu na svou stranu. Štrbačka poslal míč Petru Janurovi, který byl v zakončení pohotový a chytrý, Kothánka elegantně přehodil – 2:3.

V polovině druhé půle pálil mimo kaplický Marek. V 78. minutě byl po akci z pravé strany v gólové pozici Micák, ale skóre se neměnilo. Hosté sice kontrovali vývoj střetnutí, ale jejich náskok byl stále pouze jednogólový. V 81. minutě ovšem Kapličtí přece jenom gólovou pojistku přidali. Po faulu na střídajícího Pála dostali výhodu přímého kopu. K jeho provedení se postavil Josef Gondek a na přesnou povedenou střelu k tyči byl Kothánek krátký – 2:4. O pár minut později hosté své vedení ještě navýšili. Kebl přesnou přihrávkou vyslal do sólového úniku Patrika Micáka, který vybíhajícího brankáře obešel a pohodlně skóroval – 2:5.

Nedlouho poté napřáhl k ráně výborně hrající Kebl, Kothánek konečky prstů míč vyškrábl na břevno. V samotném závěru pokoušel střelecké štěstí i domácí kapitán Motz, ale přízemní křížná střela se mezi tři tyče nevešla. Kapličtí zcela po zásluze vysoko zvítězili, při lepší koncovce by bylo o výsledku rozhodnuto daleko dříve.


TJ Sokol Chvalšiny – FK Spartak Kaplice 2:5 (2:2)

Branky: 8. Cába, 45. P. Postl – 40. a 81. Gondek, 10. Štrbačka, 60. Janura, 85. Micák. Rozhodčí: Křížek – Hladík, Petroušek. ŽK: 0:2 (Řepa, Micák). Diváků: 100.

Chvalšiny: Kothánek – P. Postl, Motz, Kliner, Lamač – Zwifelhofer, Sluka, Hynšt, Fic (86. M. Matoulek) – Fučík, Cába.

Kaplice: Kuchař – Štrbačka, Holý, Čutka, Gondek – F. Marek, Kebl, Micák (85. Vaniš), Řepa (79. Pál) – Janura, Urazil (60. Daniel).

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec