Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve futsalovém poháru hostí Rudolfov ligistu z Teplic

 
neděle, 29. října 2017, 22:58

Na dalšího velice atraktivního soupeře se těší futsalisté PCO Rudolfov ve čtvrtfinále celostátního poháru. Po loňském souboji s Benagem Zruč nad Sázavou, který sledovala zaplněná hala, se utkají s prvoligovým Svarogem FC Teplice.

Severočechům patří po sedmi kolech nejvyšší futsalové soutěže šestá příčka a jako staronováček se chtějí především udržet. Trenérem je Kazach Aibek Mukanov. Prim hraje čtveřice brazilských profesionálů. Čerstvou posilou je 35letý Cardoso De Lima Jeferson, jemuž se přezdívá Ninho a plní roli pivota. Debutoval ve čtvrtečním televizním střetnutí s Chrudimí (0:7) a jeho kariéra je velmi pestrá. Hrál za brazilské týmy Rio Branco SC, Pato Futsal, AD Saudady, Araquari Futsal. Zkoušel to v Číně za Shenzhen Nanlihg, se kterým vyhrál titul, v maďarském ETO FC Györ, v jehož dresu si zahrál elitní část Ligy mistrů. Mužstvo naopak opustil Vladimír Jemeljanov, který si musí na Ukrajině vyřídit potřebné vízum a pak se vrátí.

Největší úspěchy sbíraly Teplice pod názvem FC Balticflora, kdy se v sezonách 2009/2010, 2010/2011 a 2013/2014 staly vicemistrem ligy a jednou vyhrály domácí pohár. Šok způsobily v roce 2015, pár dnů před startem soutěže vzdaly účast v první lize. Přihlásily se do krajského přeboru, aby se letos na palubovky nejvyšší soutěže vrátily. Nový název Svarog dal klubu jeho majitel Michail Žák podle slovanského boha nebes.

Teplice soupeře z jihu Čech rozhodně nepodceňují. „Do zápasu vstupujeme jako favorité my, soupeř je účastníkem krajského přeboru. Svou kvalitu však Rudolfov dokazuje nejen postupem do čtvrtfinále přes druholigový Jablonec, ale i vysokými výhrami ve své soutěži, kde má po dvou zápasech skóre 30:1,“ píší o pohárovém soupeři na klubovém webu Svarogu.

„Pro nás to bude velký svátek a chceme si to všichni užít. Favorit je jasný, ale budeme bojovat až do konce,“ říká opora a kapitán Rudolfova Radim Pouzar, který tímto zve diváky do vrbenské haly.

Čtvrtfinále celostátní části Poháru FAČR ve futsale PCO Rudolfov - Svarog FC Teplice se uskuteční v pondělí 30. října 2017 od 20,30 hodin v hale Lokomotivy Č. Budějovice.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach