Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Velešín sahal s Planou po bodech

 
středa, 25. října 2017, 08:24

Poslední Velešín měl blízko k tomu, aby po dlouhé době rozšířil své tříbodové konto. „Jak hodnotit zápas s Planou? Těžko, měli jsme proměnit šance a vyhrát. Dneska bylo na vítězství, to mi nikdo nevymluví,“ posteskl si trenér Velešína Miroslav Lenčéš.

Do utkání vstoupili Velešínští dobře a šance z 8. a 11.min. zakončovali ještě vedle hostující branky, ale v 18.min. po průniku Zimka do vápna a jeho prudké nahrávky před branku si hostující obránce srazil míč před dobíhajícím Šálkem do vlastní sítě - 1:0. Ve 20.min. mohl Velešín zvýšit vedení, ale hlavička Pomijeho po zahraném rohu šla těsně vedle.

Ve 24.min. stála nekoncentrovanost domácích na půlce vyrovnání, aktivní Řehoř dal dlouhý centr za obranu, kam si naběhl rychlonohý Balogh a po přehození brankáře Ottenschlägera vyrovnal na 1:1.

Ve 32.min. utekl plánské obraně Mikeš, ale ve vápně otálel se zakončením, až ho dobíhající obránce rozhodil a míč si ukopl za brankovou čáru. Minutu nato se na hranici šestnáctky uvolnil Falc, ale jeho střelu brankář hostí J. Hotový vyrazil do břevna a následně na roh. Ve 44.min. se opět Falc probil zleva po brankové čáře až k brance, ale místo přihrávky před branku mířil pouze do boční sítě.

V 52.min. opět utekl hostující obraně Mikeš, ale na hranici šestnáctky si šlápl na míč a bylo po šanci. To bylo z velešínské strany na dlouho všechno, hru převzali hosté z Plané. V 72.min. se dostal ke střele hostující dirigent hry Řehoř, ale jeho projektil mířící do šibenice vyrazil bravurní robinzonádou brankář Ottenschläger na roh. Při vší smůle domácích ihned z rozehraného rohu a následné trmy vrmy před brankou dostali rozhodující gól od O. Hotového na 1:2.

„Druhý poločas byl z naší strany slabší, ale nakonec jsme mohli v 92. minutě alespoň vyrovnat. Po průniku Zimka do vápna hostí byl brankářem při vzájemné srážce podražen, ale k mému překvapení to rozhodčí posoudil obráceně. Tím pro nás zápas s příchutí pelyňku skončil,“ věděl Miroslav Lenčéš, že k bodům bylo tentokrát hodně blízko. 


FC Velešín – SK Planá 1:2 (1:1)

Góly: 18. Zimek - 24. Balogh, 72. O. Hotový.

Velešín: Ottenschläger – Šváb (50. Vránek), Pomije, Biňovský, Severa – Zimek, Šálek, Falc, Kysela (80. Čulík) -  Mikeš, Trestr. Trenér Miroslav Lenčéš.    

Napsal(a) Redakce | Foto Zdeněk Formánek