Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Omlazený strakonický Junior doma podlehl Vimperku

 
úterý, 24. října 2017, 11:10

Vimperk se na Křemelce prezentoval typickým „šumavským“ fotbalem, založeným na rychlosti a především důrazu. Již v 9. min. napřáhl ze 20 metrů Ketzer a Reiser se musel hodně natahovat, aby dostal míč na roh. Za další čtyři minuty si autor první střely ošklivě poranil koleno a sanitka ho odvezla rovnou na operační sál.

 Junior, v jehož sestavě nastoupilo trio dorostenců, hledal cestu k šancím obtížně, až ve 25. min. se nerozpakoval Baloušek a ze 30 metrů prověřil pozornost hostujícího gólmana Hrubého. Ve 32. min. poslal trestný kop Kostka do vápna a Baloušek z obtížné pozice hlavičkoval do břevna.

Gólové zahřmění ovšem přišlo na druhé straně. Rozhodčí nechal bez povšimnutí ve vápně zraněného Kratochvíla a hosté útočné manévry zakončili umístěnou střelou Jakuba Pospíchala, kterou Reiser nedokázal zkrotit - 0:1.

 Ve druhé půli vystřídal zraněného tvůrce hry Kostku další dorostenec Suchý a žádný úprk za vyrovnáním se tak nekonal. Naopak v 58. min. Čechovu hlavičku vykopával Čapek z prázdné branky kuriózně s pomocí břevna a tyče. V 73. min hosté předvedli rychlý kontr a po centru z levé strany předskočil Jan Čech obránce – 0:2.

Teprve pak přišel na řadu Junior. V 78. min. po centru Tůmy hlavičkoval z malého vápna Zušťák, ale Hrubý si věděl rady. Vzápětí mu pomohlo po střele agilního Tůmy břevno a dorážku Čapka rovněž zlikvidoval.

Když už se zdálo, že domácím není souzená branka, přišla penalta za ruku, z níž Jan Zušťák sedm minut před koncem snížil – 1:2. Hned za minutu ovšem opět z brejku pečetil výsledek hostující kapitán Petr Vondrášek – 1:3. Přes veškeré zklamání z porážky potěšil výkon všech dorostenců v domácí sestavě.

Michal Uhlík, trenér Vimperka: „Do Strakonic jsme jeli s respektem, ale s pocitem, že bychom mohli bodovat. Domácí měli asi problémy se sestavou a v jejich sestavě se objevilo několik nových tváří. Od počátku utkání jsme byli mírně aktivnější a snažili se mít zápas pod kontrolou. Bohužel asi ve 13. minutě se nám zranil Radek Ketzer, kterému se při střele podvrtlo koleno, a musel střídat. Místo něj nastoupil narychlo Honza Psutka a své role se zhostil dobře. Ujali jsme se vedení gólem Pospíchala a na druhé straně nás při šanci Balouška podržel výborně chytající brankář Hrubý.
Do kabin se šlo tedy za stavu 1:0 pro nás a do druhého poločasu jsme šli s cílem neudělat zbytečnou chybu a nejlépe zápas rozhodnout druhým gólem. Byli jsme opět o trochu aktivnější než domácí a druhý gól přidal Honza Čech. Poté ale měli domácí dvě šance střídajícím Zušťákem a při těch si náš brankář Hrubý vedl opět bravurně, a tak se skóre neměnilo. Bohužel jsme ale inkasovali z penalty, kterou proměnil Zušťák po ruce V. Blahouta. Po rozehrání se ale krásně trefil náš kapitán Vondrášek, který přehodil domácího brankáře V. Reisera.
Utkání se již dohrávalo a ještě došlo v našem vápně ke vzdušnému střetu gólmana Hrubého a domácího kanonýra Zušťáka. Tento střet bohužel oba odnesli tržnými ranami na hlavě. Utkání se ale jinak hrálo ve velmi slušné atmosféře a zranění byla nechtěná. Tímto přeji všem zraněným co nejbližší návrat na zelené trávníky a především Radku Ketzerovi, ať je co nejdříve zdravý a fit. Za náš tým zaslouží pochvalu Čech a brankář Hrubý.“


FK Junior Strakonice – TJ Šumavan Vimperk 1:3 (0:1)

Branky 83. Zušťák (pen.) – 38. Pospíchal, 73. Čech, 84. Vondrášek. Rozhodčí Formánek - Brych, Klimeš. Diváků: 200.

Junior Strakonice: V. Reiser – Kalianko, Cibulka, Gondek, Čapek – P. Tůma, Kratochvíl (76. Ouška), T. Kostka (46. Suchý), Bálek (81. Boukalík) – Baloušek, Maršala (62. Zušťák).

 
 
Napsal(a) Rostislav Hrubý | Foto Jan Škrle