Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtyři Dvory podržel Patrik Sobolík. Bernartice se musely spokojit s bodem

 
neděle, 22. října 2017, 20:55

K zápasu 11. kola krajské I. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté v sobotu dopoledne k soupeři, kterému se v letošním ročníku soutěže také daří. Třetí mužstvo tabulky ze Čtyř Dvorů bylo lídrovi v domácím prostředí zcela vyrovnaným soupeřem, hrál se fotbal nahoru dolů a divákům se musel líbit. Při vyrovnanosti herního projevu měli ale víc brankových příležitostí hosté, avšak zcela mimořádný výkon čtyřdvorského gólmana nakonec udělal zápas bezbrankovým. Bylo to rozhodně nadprůměrné utkání a ukázalo, že obě mužstva nejsou na čelních pozicích ve výsledkové tabulce náhodou.

Hosté byli od počátku zápasu herně aktivnější, hlavně co se týká vytváření brankových příležitostí, střel a šancí před soupeřovou bránou. Ve 4. minutě krásnou Kukrálovu střelu z velké vzdálenosti vytáhl Sobolík na roh. O dvě minuty později trestný kop Trantiny skončil jen na dobře postavené zdi domácích. V 8. minutě domácí Maruška zakončoval akci a míč skončil vedle bližší tyče Fučíkovy brány.

Po kvalitní kombinaci hostů nasměroval ve 13. minutě Kloboučník přihrávku přesně na Ťupu, jehož střelu Sobolík vyrazil do pole. V 17. minutě se objevil Maruška osamocen před bernartickým gólmanem, ten však zachoval klid a střelu vyrazil do bezpečí. V 19. minutě dostal nabito od Smrčiny bernartický šutér Rakovan, jeho zakončení však nebylo přesné a míč skončil vedle brankové tyče. O dvě minuty později zakončoval zase na druhé straně čtyřdvorský kanonýr Raab hlavou také pouze vedle tyče bernartické svatyně.

Ve 29. minutě po akci Kloboučníka se snažil o zakončení z těžké pozice Rakovan, míč však skončil opět jen vedle vzdálenější tyče Sobolíkovy brány. Ve 32. minutě byli hosté gólu velmi blízko. Míč zatáhl z levé strany Rakovan a jeho přihrávku před bránu špatně trefil z první osamocený agilní Kloboučník, protože mu míč od terénu jinak odskočil než by si přál a tak jeho střela směřovala nad bránu. Ve 40. minutě zakončoval Raab vedle brány. Tak se diváci brankového efektu v první půli nedočkali a mužstva odcházela do kabin v zajímavém vyrovnaném zápasu, ve kterém měli více brankových příležitostí hosté, za bezbrankového stavu.

Na Sobolíka si nepřišli  

Druhou část utkání začali aktivněji domácí. Ve 49. minutě střelu Raaba bernartický brankář Tomáš Fučík chytil. Podobně jako jeho hodně nepovedený střelecký pokus v 52. minutě. V 66. minutě po rohovém kopu Raaba zakončoval v dobré pozici Janeček jen vedle brány. Pak přišli ke slovu hosté, kteří měli v rozmezí 70. - 75. minuty tři dobré brankové příležitosti a jen skvělý gólman Patrik Sobolík jim je všechny téměř zázračně vychytal. V 73. vyrazil výbornou Kovářovu střelu na roh. Po přihrávce od Kloboučníka vypálil přesně a prudce Smrčina a jeho projektil vytáhl skvělým zákrokem opět na roh. Po jeho zahrání Kovářem z levé strany hlavičkoval na zadní tyči přesně Trantina a většina diváků již viděla míč v síti, avšak Sobolík vytáhl jeden ze svých neuvěřitelných zákroků a míč vytěsnil od tyče na roh. Obrovský tlak tak nakonec gólovým efektem neskončil.

Poslední střelecký pokus Janečka skončil v 81. minutě vedle pravé tyče bernartické svatyně. Do konce utkání se již nic podstatného, co by stálo za zmínění, nestalo. Obě mužstva se nakonec spokojila s remízou. Do rámce utkání zapadlo i citlivé rozhodování hlavního rozhodčího, včetně jeho asistentů a odehrávalo se v přátelské atmosféře.

U domácího mužstva je nutno vyzdvihnout výborný výkon gólmana Patrik Sobolíka, který se nejvíce zasloužil o nulu na kontě domácích borců a byl domácími pořadateli zcela právem vyhlášen nejlepším hráčem utkání. U hostů svým výborným výkonem oslavil stoper Karel Trantina páteční narození syna Lukáše a byl zcela jasně nejlepším bernartickým hráčem na hřišti. Utkání velmi dobré úrovně tedy skončilo zaslouženou remízou.

Příští utkání odehrají Bernartice v domácím prostředí a dalším soupeřem jim bude další mužstvo z čela výsledkové tabulky SK Nemanice. Je očekáván dramatický a kvalitní zápas. Hraje se v neděli 29. října již od 14:30 hodin.


SK Čtyři Dvory – Sokol Bernartice 0:0

Rozhodčí: Martin Havlík – Vojtěch Havlík, Jan Svoboda. ŽK: 1:3 (50. Raab – 62. Kloboučník, 82. Stan. Češka, 85. Novák). Diváků: 80.

Čtyři Dvory: Patrik Sobolík – Matušek, Král, Tomáš Vajo (K), Pecha – Váňa, Raab, Dominik Sobolík, Rachač (72. Tengl) – David Maruška (89. Valenta), Janeček. Trenér Martin Wohlgemuth.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka – Smrčina, Kukrál – Růžek (64. Sláma), Kloboučník, Ťupa (54. Stan. Češka) – Rakovan (89. Václav Homola). Trenér Petr Vašíček.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák