Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve šlágru kola Dynamo přehrálo Opavu a je první!

 
sobota, 21. října 2017, 18:40

Necelých dva a půl tisíce fanoušků, atraktivní podívaná a posun na první místo. Dynamo zvládlo dokonale televizní šlágr s Opavou a díky dvěma brankám Iva Táborského si připsalo tři body a vyhouplo se tak do čela tabulky. Opava dohrávala v deseti, jelikož Jan Schaffartzik obdržel červenou kartu. V dalším kole jedou černobílí na derby do Táborska.

Na šlágr podzimu dorazilo na Střelecký ostrov 2413 diváků, z dalekého Slezska přijela i početná základna opavských příznivců. Domácím chyběla jedna z opor Jakub Pešek, který nemohl nastoupit kvůli čtyřem žlutým kartám a červené kartě z minulého zápasu ve Znojmě. Za Opavu zůstal pouze na lavičce po zranění vracející se Pavel Zavadil. Už ve druhé minutě musel zasahovat hostující brankář Fendrich. Do sraženého zakončení se dostal Mashike a opavský brankář zachytil míč.

V prvních dvaceti minutách měla Opava jedinou šanci a to po rohovém kopu. Při odkopu uklouzl Lukáš Pouček a prostor se otevřel pro Tomáše Smolu, který zamířil nepřesně. Přesně ve třicáté minutě šlo Dynamo do vedení. Dlouhý aut Wermkeho prodloužil Mashike hlavou na úplně volného Iva Táborského, který trefil odkrytou branku – 1:0. Druhou branku černobílých málem přinesla situace o pět minut později. Za vápnem dostal prostor Mashike, po chvilce zvolil střelu a Fendrich konečky prstů vyrazil míč na rohový kop. Do kabin se šlo za hubeného vedení domácího týmu.

Na začátku druhé půle udělal hostující Smola gesto fair play a odepřel tak svému týmu rohový kop. Od té doby začala být Opava o dost aktivnějším týmem. O dvě minuty později dokázali Slezané dostat míč do branky, avšak sudí ho kvůli útočnému faulu Tomáše Smoly neuznal. Ještě před tím předvedl Jindřich Staněk reflexivní zákrok proti hlavičkujícímu soupeři. V 56. minutě už se slezský klub radoval z vyrovnávací branky. Míč se ve vápně odrazil k Joel Ngandu Kayambovi, který prostřelil vše před sebou – 1:1.

Vedení se Jihočechům vrátilo v 65. minutě. Ivo Táborský si udělal prostor, navedl si míč na silnější nohu a krásnou střelou na zadní tyč pokořil Fendricha podruhé v zápase – 2:1. Patnáct minut před koncem utkání šli Opavští do oslabení. Unikajícího Mashikeho zastavil Jan Schaffartzik a sudí Franěk poslal hostujícího fotbalistu pod sprchy. Zbytek utkání už si Dynamo pohlídalo a díky výhře nad úhlavním konkurentem na postup se vyhouplo do čela tabulky.

Ohlasy trenérů

David Horejš (SK Dynamo): „V první řadě musím říct, že se hrál kvalitní fotbal, mělo to ligové parametry. Do zápasu jsme dobře vstoupili, dobře jsme kombinovali, připravili jsme si nějaké akce. Zaslouženě jsme šli do vedení. Na začátku druhé půle nás Opava zatlačila, vyrovnala. V době, kdy měla územní převahu, se krásně prosadil Ivo Táborský a rozhodl o naší výhře. Soupeř ještě dostal červenou kartu, která nám značně pomohla v závěru zápasu.“

Roman Skuhravý (SFC Opava): „Mám takový pocit, že se utkání podobalo tomu, které jsme tu odehráli loni. První poločas jsme hráli jako staří páni. Sice jsme opticky drželi více míč, ale k ničemu jsme se nedostali. Dostali jsme branku ze situace, kterou podle mého musíme ubránit. Na začátku druhé půle jsme zaslouženě vyrovnali, byli jsme jasně lepším týmem. Udělali jsme ale znovu individuální chybu, která nás nakonec stála všechny body. Následně přišla červená karta, která nás úplně položila. Musíme zvednout hlavy a jít dál.“


SK Dynamo Č. Budějovice – SFC Opava 2:1 (1:0)

Góly: 30. a 65. Táborský - 56. Kayamba. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Novák. ŽK: 2:0 (Čavoš, Javorek). ČK: 0:1 (74. Schaffartzik). Diváků: 2413.

SK Dynamo: Staněk – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský (62. Benát) – Wermke (90. Moravec), Čavoš, Javorek, Pouček – Mashike Sukisa, Táborský (90. Kadula).

 
 
Napsal(a) Filip Kortus/SK Dynamo ČB | Foto Miloslav Kusbach