Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Šlágr se hrál v jasné režii Želče. Dačice doma schytaly nevídaný debakl

sobota, 21. října 2017, 19:12

Krajský přebor nabízí v sobotu všech osm zápasů 11. kola. V utkání podzimu kralovala si vedoucí Želeč, s druhým Hradce zadělala na pohodový náskok 4:1 už do 26. minuty! Třemi góly se zaskvěl Radek Novotný. O záchranu se bojovalo pod hlubockým zámkem. Domácí zásluhou hattricku Tomáše Taubera ukončili vítěznou sérii sezimoústeckého Sokola. Béčko Táborska přehrálo Protivín, který vyšel střelecky naprázdno. V odpoledních zápasech překvapila dvouciferná domácí porážka posledních Dačic s Dražicemi, Osek zastavil šňůru katovických výher, když v derby otočil skóre.

VÝSLEDKY 11. KOLA KRAJSKÉHO PŘEBORU


TJ Hluboká nad Vltavou - Sokol Sezimovo Ústí 6:3 (3:2)

Branky: 7. a 54. Hájek, 22. Legdan, 27., 47. a 62. Tauber – 14. Mrúz, 31. Kutner, 69. Hoffmann. Rozhodčí: Jarolím - Herzog, Reisner. Delegát: Pečenka. ŽK: 3:3 (Čermín, Hájek, Rubick – Podroužek, Šmíd, Irsa). Diváků: 80.

Hluboká: Vachuta – Turek, Antoš, Legdan, Čermín – Jonáš (69. Křiváček), Stráský (54. Rubick), Říha (64. Valenta), Němec (79. L. Adam) – Tauber, Hájek. Trenér František Cipro.

S. Ústí: Sedloň – Bartáček, Vilímek, Hladík (57. Neruda), Podroužek – Mrúz (57. Nuhlíček), Šmíd, Hoffmann, D. Novotný – Nikl (46. Irsa), Kutner. Trenér Michal Sokolt.

Nejlepší hráči: Legdan, Tauber, Hájek - Šmíd

Sezimovo Ústí se rozhodlo, že na Hluboké bude hrát otevřenou partii, jenže to se mu zle vymstilo. Nováčkovi soutěže vůbec nefungovala defenziva a domácí útočníci si s ní dělali, co chtěli. Ciprovo mužstvo nakonec dalo šest branek, ale další mraky šancí zahodilo a Pavel Hájek navíc nedal v prvním poločase penaltu.

Byl to právě Hájek, kdo otevřel bohatý zápasový účet už v 7. minutě. Hosté našli brzkou odpověď Mrúzovým gólem, ale obránce Legdan ve 22. minutě znovu vrátil Hluboké vedení. Hájek sice pohrdl pokutovým kopem, který mu chytil sezimoústecký gólman Sedloň, ale díky dnes třígólovému Tomáši Tauberovi přidala Hluboká do poločasu ještě třetí gól. Po Kutnerově snížení na 3:2 to bylo v zápase naposledy, co se hosté dostali domácímu týmu na dostřel.

Po dvou rychlých brankách Hájka a Taubera během devíti minut druhého dějství bylo o osudu zápasu jasno – 5:2. Tomáš Tauber završil hattrick po samostatném úniku a přesné ráně k tyči Sedloňovy branky – 6:2. A rozhodně nemusel skončit „jen“ u třech gólů, obrovskou šanci například spálil, když hlavičkoval z malého vápna jen vedle levé tyče. Poslední slovo v zápase měli po hezké kombinační akci Sezimoústečtí, zakončil ji po samostatném nájezdu ranou k tyči kapitán Hoffmann – 6:3.

„Hosté zkraje zápasu zlobili. Vedli jsme rychle 1:0, oni srovnali, ale směrem dopředu jsme toho předvedli mnohem víc. Dařilo se nám po stranách hřiště, kluci hráli míče do šestnáctky, kde byli často úplně sami. Tomáš Tauber dokonce jednou dával úplně do prázdné branky,“ okomentoval duel, ve kterém se ani jednomu z mužstev moc bránit nechtělo, vedoucí Hluboké František Šůna.


Sokol Želeč - FK Jindřichův Hradec 6:2 (4:1)

Branky: 8., 27. a 77. Novotný, 3. Völfel (vlastní), 16. Rabiňák, 54. Brůžek - 24. Toman, 71. Votava. Rozhodčí: Tupý - Macko, Peterka. Delegát: Albrecht. Bez karet. Diváků: 80.

Želeč: Blažek – Škrábek, Kosobud, Pavličko – Šváb (32. Barteska), Holub, Fiala (82. Stránský), Kukučka, Rabiňák (71. Kloc) – Brůžek (63. Bosnyak) – Novotný (87. Froněk). Trenér Roman Lukáč.

J. Hradec: Rešl – Šmíd (86. Králíček), Völfel, Beránek, Šenkýř – Kučera (90. Nováček), Princ (64. Mareš), Koutný, Votava – Chalupský, Toman. Trenér Marek Černoch.

Nejlepší hráči: celý tým, Novotný, Kukučka, Holub - nikdo

Oba celky šly do zápasu o první příčku v kompletních sestavách, jen u Hradce chyběl dlouhodobě zraněný brankář Hejníček. Bilance vzájemných duelů jasně vyznívala pro hradecké hosty, kteří třikrát vyhráli a jednou remizovali. Tuhle nepříjemnou statistiku chtěli Želečtí změnit a od prvních minut to bylo vidět i na trávníku.

První čtvrthodina se odehrála za výrazné převahy domácích, kteří si za tu dobu vytvořili třígólový náskok. Stav se měnil již po třech minutách. Želeč měla výhodu trestného kopu, kapitán Brůžek napálil míč podél zdi, střelu smolně tečoval hlavou hradecký obránce Völfel a ta zaplachtila do vlastní branky.

Za pět minut oklamal Brůžek tři obránce, přihrál volnému Novotnému a ten překonal Rešla. V 16. minutě zvýšil krásnou střelou Rabiňák na 3:0. Hosté potom sice snížili po nedorozumění obrany Želče Tomanem, ale domácí to nerozhodilo. Nadále hráli důrazný fotbal s napadáním a rychlými přihrávkami a hosté často jen přihlíželi.

Do poločasu navýšil stav opět Novotný po akci Švába. Když v úvodu druhého dějství zvýšil na 5:1 Brůžek, bylo definitivně rozhodnuto. Hosté sice snížili Votavou, ale na to odpověděl domácí kanonýr Radek Novotný, který zkompletoval hattrick. Domácí převýšili soupeře ve všech směrech a potvrdili, že jsou na čele tabulky plným právem.


FC MAS Táborsko B - FK Protivín 4:0 (2:0)

Branky: 30. Veselý, 43. Kostka, 57. Hála (vlastní), 64. Drs. Rozhodčí: Hoch – Dunovský, Šafránek. Delegát: Brož. ŽK: 1:2 (Škarda – Uhlík, Rothbauer). Diváků: 80.

Táborsko B: Zadražil – Víteček, Mácha, Bong, Škarda – Kubín (85. L. Novák) – Vozihnoj, Peterka, Veselý, Drs (64. Varačka) – Kostka (62. Bouchal). Trenér Martin Štica.

Protivín: Hanus – Rothbauer, Hála, Uhlík, Vojík (71. Kinkor) – R. Vojta – Zach, Z. Vorel, J. Vorel, Růžička (85. Sládek) – J. Vojta (68. Fiala). Trenér Juraj Kobetič.

Nejlepší hráči: Veselý, Vozihnoj – Z. Vorel

Táborská mužská rezerva začíná být specialistou na divoké výsledky. Buď vysoko prohraje, nebo vysoko zvítězí. Tentokráte si táborští mladíci na Soukeníku poradili se zkušeným Protivínem 4:0, když branky rozdělili rovnoměrně do obou poločasů. Konečný výsledek ale neodpovídá spíše vyrovnanému utkání, které se hrálo hlavně první poločas. Pravdou je, že domácí, kteří nastoupili netradičně v červených dresech, měli kromě vstřelených branek řadu šancí, s nimiž naložili prachmizerně. Zejména Lukáš Veselý, autor prvního gólu, se klidně mohl ozdobit hattrickem.

Táborsku trvalo půl hodiny, než zdolalo protivínskou obranu. Vozihnoj potáhl míč a klasickou českou uličkou vyzval ke skórování Veselého, který ještě stačil udělat kličku brankáři – 1:0. To už měli hosté na svém kontě nadějnou střelu Z. Vorla, který protáhl brankáře Zadražila a právě Vorel s číslem 11 byl zřejmě nejnebezpečnějším hráčem hostů. Po přihrávce Růžičky měl tento středopolař na noze vyrovnání, ale ve skluzu či v pádu netrefil. Pak zazdil na druhé straně šanci Peterka a druhý gól FCT dal minutu před poločasem Kostka z dorážky po vyražené penaltě. Faulovaným stažením byl sám Kostka, ale pokutový kop neprovedl dobře. Zmíněná dorážka už Hanuse překonala – 2:0.

Hosté si po změně stran vybrali i smůlu. Po trestném kopu do vápna v 57. minutě Hanus napálil míč do zad spoluhráče a od něho padl gól – 3:0. V 64. minutě se zprava prosmýkl před bránu šikovný Vozihnoj a Drs měl snadnou práci 4:0. Branku dal i Vozihnoj po předchozí šanci Kostky a centru Drse, ale asistent rozhodčího zvrátil odpískaný gól tvrzením, že si střelec zpracoval míč rukou. Pak už se zápas jen dohrával, kýžená pátá branka do sítě Protivína nedoputovala.

„Podali jsme soustředěný výkon. Pro tři body jsme si zaslouženě došli. První poločas byl vyrovnaný. Proměnili jsme jednu šanci a na druhý pokus také penaltu. Nadto jsme měli ještě dvě gólovky. Soupeř podle mého názoru také nehrál špatně. Diváci viděli docela solidní fotbal krajské úrovně. To, co jsme si řekli v šatně před zápasem nebo o poločase, jsme splnili a zápas jsme zvládli. Soupeře jsme moc do šancí nepouštěli. Protivín je ale kvalitní tým, výsledek neodpovídá hře. My jsme proměnili svoje šance plus jsme dali pátý gól, který nebyl uznán. To ale nebudeme řešit. Byli jsme ve hře trpěliví, byli jsme pozorní vzadu. Škoda, že jsme takto trpělivě nehráli minulý týden v Katovicích,“ zhodnotil táborský kouč Martin Štica.


SK SIKO Čimelice - Jiskra Třeboň 1:3 (0:1)

Branky: 61. Káš – 15. Holzepl, 54. a 80. Průcha. Rozhodčí: Sebera - Kaštánek, Žemlička. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Slavík, Němec, Káš - Skála, Cahyna, Průcha, Kodras). ČK: 1:0 (86. Káš). Diváků: 50.

Čimelice: Slavík – Pšenička, Němec (54. Varhan), Bednařík, Řezáč – Převrátil, Zelenka (32. Rambous), Káš, Nekl – Suchan, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Třeboň: Skála – Kodras, Cahyna, Pučejdl, P. Tůma – Franěk (83. Matoušek), Cimerhanzl, Divoký (72. Hami), Pancíř – Průcha (82. Přibyl), Holzepl (89. T. Tůma). Trenér Zdeněk Procházka.

Nejlepší hráči: nikdo – Průcha, Holzepl, Pučejdl

Čimelice domácí zápas s Třeboní vůbec nezvládly. Mají ohromný problém střílet branky, navíc zbytečně přišly o vyloučeného Káše, svého dnes jediného střelce, který neudržel nervy na uzdě a chvíli před koncem duelu šlápl na třeboňského Matouška.

Navíc ani v obraně to od domácích nebylo ono, v 15. minutě nevyšla Čimelicím rozehrávka a Karel Holzepl mohl dostat hosty do vedení – 0:1. „Potom se hra vyrovnala, dostali jsme se do hry, ale dát gól je obrovská potíž,“ zhodnotil duel domácí zpravodaj Josef Ťupa. Jeho Čimelice šly do kabin s jednobrankovou ztrátou i díky dobře postavené tyčce, která za Slavíkem zazvonila v 45. minutě po přímém kopu Holzepla.

Aktivita domácího týmu šla po obrátce přece jenom nahoru, ale efektivita byla nulová. Třeboň naopak z ojedinělého brejku Průchou zvýšila na 0:2. To běžela 54. minuta. Po Řezáčově pasu pak sice snížil Káš na 1:2, ale hra vabank se v závěru Čimelicím nevyplatila. Martin Průcha mohl po rychlém kontru přidat svůj druhý gól v zápase a pojistil Třeboni možná trochu nečekané body z venku - 1:3


SK Rudolfov - FC ZVVZ Milevsko 1:1 (1:1)

Branky: 12. Kovačičín – 6. Petr. Rozhodčí: Reisner - Herzog, Krauskopf. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Ryneš, Šindelář – Vakoč, Petr). Diváků: 150.

Rudolfov: Teringl – V. Dvořák (50. Tyrpák), Prokeš, O. Hajný, Ryneš (57. Sládek) – Pouzar, Kovačičín, Šindelář, Janák – Vejvar (90. Kotek), Baščevan. Trenér Otakar Matouš.

Milevsko: Šmitmajer - P. Novotný, Vakoč, Kosobud, Málek – Sedlák (90. Paták), Komárek, Petr, Barda (80. Petr Dvořák) – Koutník, Marvan. Trenér Miroslav Strnad.

Nejlepší hráči: Teringl, Hajný, Kovačičín, Vejvar – Barda, Sedlák

Rudolfov neprožívá dobré období a nemůžou za to jen poslední dvě porážky s Třeboní a Sez. Ústím. „Tréninková morálka je špatná. Chtěli jsme se na Milevsko pořádně připravit, ale v týdnu jsme se pořádně nesešli. Ve druhém poločase se to naplno projevilo. Ubojovali jsme šťastný bod,“ stěžoval si rudolfovský zpravodaj Petr Hlubocký. Jeho tým navíc trápí citelné absence v obraně – kapitán Novotný a také Zdeněk Kuna musejí v týdnu na operaci kolena, Rudolfovu tak budou delší dobu chybět.

Domácí mužstvo působilo v úvodu nervózně, v 6. minutě nabídlo Milevsku standardní situaci, kterou Martin Petr vyřešil přesnou hlavičkou a poslal svůj tým do vedení – 0:1. Kovačičín odpověděl o dalších šest minut později, kdy po rohovém kopu a vyraženém míči brankářem Šmitmajerem propálil hradbu těl před sebou – 1:1. Od této chvíle až do poločasového hvizdu byli mírně lepší domácí, to totiž Matoušova družina ještě měla síly.

Rudolfov ale dnes bere bod hlavně za bojovnost, protože především ve druhém dějství bylo pánem na hřišti Milevsko a nebýt Teringla v bráně, vezlo by si z Perštátu všechny body. Nebezpečný Martin Petr navíc znovu nebezpečně hlavičkoval a ve 49. minutě trefil tyč domácí brány.

Rudolfov se jen horko těžko dostával z milevského tlaku, jedním z mála světlých momentů byla v 77. minutě krásná střela Vejvara z nějakých pětadvaceti metrů, Šmitmajer ale dokázal míč vyboxovat na rohový kop. Rudolfov tak remízu určitě bere, Milevsko ve druhé půli mohlo vytěžit víc.


TJ Nová Včelnice - FK Olešník 0:4 (0:2)

Branky: 10., 20. a 68. Dudek, 89. Dráb. Rozhodčí: Kotalík - Přibyl, Jarolím. Delegát: Šafránek. ŽK: 4:2 (Jaroš, Průša, Pacholík, Blažek – Šíma, Nygmet). Diváků: 120.

N. Včelnice: Holický – Vaš, Jaroš, Blažek, O. Šlapanský (46. Berounský) – Průša, Tuček, Didek (46. L. Šlapanský), Mareš – Pacholík, Nebeský (46. Hornát). Trenér Radek Vajda.

Olešník: Jirkal – Nýdl, Heller, M. Studnička (86. Vařák), Šahajda (77. Dráb) – Šíma, M. Rabiňák (8. Fořter), Červenka, Nygmet – Pomeje, Dudek (82. Votava). Trenér Ladislav Táborský.

Nejlepší hráči: nikdo - Pomeje

Domácí trenér Radek Vajda po zápase přiznal, že proti jeho týmu stál vyspělý soupeř, na kterého Nová Včelnice dnes jednoduše recept nenašla. Olešník byl ve všech ohledech lepší a z půdy nováčka soutěže si veze zasloužené body po výhře 0:4.

Pohotový forvard Lukáš Dudek dal tři ze čtyř olešnických branek, tu první v 10. minutě po domácí ztrátě míče ve středu hřiště a vyvedené střele z dvaceti metrů. Míč zapadl parádně k levé tyči Holického brány – 0:1.

Srovnat mohl po Tučkově výzvě Vaš, který se snažil přelobovat brankáře Jirkala, ale jeho oblouček šel nad bránu. „To byl v 18. minutě možná klíčový moment zápasu. Mohli jsme srovnat na 1:1, ale místo toho jsme vzápětí dostali druhý gól,“ narážel Vajda na Dudkovu druhou branku z 20. minuty. Olešnický útočník dostal přihrávku na vápno a přes hráče dokázal míč procedit pod Holickým – 0:2. Po půlhodině hry vymyslel nesmyslnou malou domů domácí Průša a vybídl hosty k dalšímu gólu, stoprocentní šance ale skončila jen střelou mimo.

Další podobnou situaci už ale v 68. minutě Olešník využil. Mareš laxně nahrával zpátky na stopery, k míči se dostal Červenka a našel úplně volného Dudka. Ten ranou pod břevno dokonal hattrick – 0:3.

„V předposlední minutě nám dal gól ještě Dráb. Nutno přiznat, že hosté nás přejeli, my jsme bojovali, ale byly tam chyby v obraně a dopředu jsme působili dost bezzubě,“ shrnul snažení svých svěřenců Vajda.


Centropen Dačice - TJ Dražice 2:12 (1:6)

Branky: 42. a 66. Hric - 4. Horka, 16., 35. a 82. Stuchlík, 17. Novotný, 37., 50., 62. a 71. J. Štecher, 44., 58. a 80. D. Štecher. Rozhodčí: Polák - Krčín, Mach. Delegát: Kureš. ŽK: 1:0 (Celý). Diváků: 50.

Dačice: Zejda – Máša (70. Vacek), Celý, Nosek (26. Křivánek), Mašát – Vacuška, Jelínek (60. Pudil), Benda, Jindra (40. Svoboda), Šimánek –  Hric. Trenér Roman Bujdák.

Dražice: Baka – Valášek, Horka, Kouřil (77. Kos), Bareš (60. Vlašin) – P. Novotný, Hořejší (60. M. Stuchlík), D. Štecher, Veselý – J. Štecher, L. Stuchlík. Hrající trenér Marian Horka.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým, J. Štecher, D. Štecher, Stuchlík

Dačice se zmítají v obrovské krizi, ze které se nutně potřebují vymanit, pokud chtějí pomýšlet na setrvání v soutěži. Naposledy dokázaly bodovat 2. září doma proti Hluboké díky remíze 4:4. Od té doby nula. Roman Bujdák má navíc velké problémy se skládáním kádru, dnes měl v základní sestavě nebo na lavičce celkem šest fotbalistů ročníku 1999 a mladších.

„Přišlo mi, že Dačice do toho zápasu šly s dorostenci. Zejména v obraně hráči působili hodně naivně, proto je to skóre takové, jaké je,“ popsal redakci rekordní vítězství dražický zpravodaj Lubomír Kolář.

Dražice soupeře devastovaly od prvních minut, jako první se za hosty trefil ve 4. minutě jejich hrající trenér Marian Horka. Ten už sice až do závěrečného hvizdu gólově mlčel, zato ofenzivní hráči se činili. Jiří Štecher dal čtyři branky, jeho kolega z útoku Lukáš Stuchlík se trefil třikrát stejně jako druhý ze Štecherů Daniel.

Dražice už v 17. minutě vedly o tři góly, poločasový výsledek 1:6 napovídal, že druhá pětačtyřicetiminutovka se dohraje jen z povinnosti. „Chodili jsme často sami na brankáře. Dali jsme dvanáct branek, ale hlavně na začátku jsme ještě některé možnosti neproměnili. Po třetím zásahu Dačice odpadly. Zápas dospěl až do takového stádia, že si každý z kluků chtěl dát gól, takže jsme trošku pootevřeli obranu. A právě z brejků nás Hric dvakrát potrestal.“ doplnil Kolář. Jeho Dražice si tak připsaly hodně snadné vítězství, které krajský přebor dlouho nepamatuje.  


TJ Osek – SK Otava Katovice 2:1 (0:0)

Branky: 64. Říský, 81. Hosnedl - 62. Miklas. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Klátil. Delegát: J. Urban. ŽK: 1:1 (Kuneš – Horejš). Diváků: 380.

Osek: Hulínko – Baloušek, Krejčí, Kroupa, Kuneš – Hosnedl, Brož, Hoch (73. Hájek), Benda (89. Lízal) – Říský, Carda (80. Brabec). Trenér Jaroslav Voříšek.

Katovice: Švehla – Horejš, Hajdušek, Schánělec, Rejšek – Miklas, Kagui, Cibulka, Repa – Blatský, Požárek (46. Váchal). Trenér Roman Malý.

Nejlepší hráči: celý tým, Hosnedl, Říský - Miklas

Okresní derby dvou strakonických zástupců sledovalo 380 diváků. Většina jich byla z Katovic a její hráči také v prvním dějství ovládli hřiště a vypracovali si několik příležitostí. Nastoupil i Požárek, ale svalové zranění chtělo ještě delší čas na vyléčení, takže nejlepší šutér soutěže musel o přestávce střídat. A od začátku chyběl Uher, který by se na svůj bývalý klub chtěl jistě vytáhnout.

„V první půli byli hosté lepší, potvrzovali svou kvalitu a měli řadu šancí. Kdybychom prohrávali 0:4, nemohli bychom se ani divit,“ poznamenal k první 45minutovce kouč Oseka Jaroslav Voříšek. Katovičtí se poprvé radovali pět minut po přestávce, kdy odražený míč napálil do břevna Rejšek a Blatský dorážel zblízka hlavou. Radost byla předčasná, neboť asistent rozhodčího Vican mával ofsajd. Po zhlédnutí videa musíme uznat, že chybně. 

Po hodině hry se hosté dočkali. Jakub Miklas po krásné individuální akci prošel středem půl hřiště a ranou od tyče nedal Hulínkovi šanci zasáhnout. Osek ale inkasovaný gól nenalomil, naopak. Za necelé dvě minuty odpověděl zásahem Jakuba Říského, jemuž přihrával Hosnedl. Rozuzlení přišlo devět minut před koncem. Po dlouhém Hulínkově výkopu se zmocnil míče Sebastian Hosnedl, proběhl s ním před vápno a na vydařenou střelu pravačkou brankář Švehla ani nereagoval. Domácí obrana už Katovice před Hulínka nepustila, v nastavení mohl pečetit v nájezdu na Švehlu Hosnedl, ale pálil vysoko nad. Vzápětí se ozval závěrečný hvizd.

„Pro nás bylo důležité, že jsme dokázali rychle vyrovnat. To už jsem začal věřit, že by to mohlo dobře dopadnout. Podařilo se pokrýt Repu, aby se nedostal do hry. A samozřejmě nám více přálo štěstí, ale kluky musím za výkon pochválit. Dali do toho srdíčko a bojovali až do konce,“ potěšilo Voříška, který svého času zachraňoval Katovice v I. A třídě.

 
 
Napsal(a) Martin Wipplinger, Michal Průcha, Luboš Dvořák | Foto Petr Vlasák, Miloslav Kusbach