Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová u posledního Nymburka jen remizovala. Penalty jí napodruhé nevyšly

 
neděle, 15. října 2017, 20:48

V duelu dvou celků z chvostu ČFL získala Čížová jen bod. Podruhé za sebou uhrál Sokol remízu 1:1. Zatímco posledně s Pískem byla úspěchem a měla svou váhu, u osmnáctého Nymburka to bylo vzhledem k jeho postavení málo.

Duel dvou posledních týmů tabulky začali lépe domácí, jimž patřil první poločas. Obrana Čížové musela čelit jejich nájezdům, jenže při brankáři Satrapovi stálo štěstí. Polabané totiž trefili tyč a břevno Satrapovy branky. Jenže přišla 16. minuta a skóre se měnilo ve prospěch Nymburka. Po úniku z pravé strany se obrana hostů nestačila správně zformovat, a toho využil Lukáš  Nepovím – 1:0. Jihočeši odpověděli velice rychle a rázně. Vyrovnání šel naproti Petr Janda, který stál tam, kde měl a odražený míč skončil za zády gólmana Jungra – 1:1.

Po pauze převzali taktovku hry hráči Čížové. Domácí mírně odpadli a měli se před svým gólmanem co otáčet. Bohužel těžký hrbolatý terén neumožňoval plynulejší kombinaci, přesto se šance rodily. I hosté měli smůlu, když jednu z jejich střel zastavilo břevno.

Dále jim rozhodčí neuznali regulérní gól, když gólman Jungr nezkrotil balon, ale dorážku posoudil arbitr jako faul na brankáře. A poslední obrovskou šanci na vyrovnání měl v poslední minutě střetnutí Polodna, který postupoval na branku zcela osamocen. Jenže v rozhodujícím momentu ho míč neposlechl a zamotal se mu mezi nohy.

A na řadu přišly penalty. Ve druhé sérii trefili Čížovští jen tyč, ale ani domácí exekutor neuspěl. Ve čtvrté brankář Jungr chytil pokus Stojkovi a Bodlák nezaváhal. V poslední sérii hosté s pomocí tyče vyrovnali, ale nymburský Chlapec rozhodl o výhře Polabanu po penaltách 2:1.

Aleš Jindra, trenér Čížové: „Je to škoda, mohli jsme se od Nymburka odtrhnout. Takhle nás předběhl. I když je to bod zvenku, mohlo jich být víc. Nedá se nic dělat, tohle už je za námi. Musíme to uhrát s někým jiným. Jedeme dál.“


SK Polaban Nymburk – Sokol Čížová 1:1 (1:1), penalty 4:3

Branky: 16. Nepovím – 18. Janda. Rozhodčí: Langmajer – Cihlář, Szikszay.  Delegát: Langer. ŽK: 3:2 (Svoboda, Houžvička, Hájek – Janda, Polodna). Diváků: 428.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Rozhoň, Held – Vávra (72. Stojka), Janda (83. Tomášek), Dvořák, Nečas (80. Chytrý) – Bálek – Polodna. Trenér Aleš Jindra.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle