Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav ztratila vedení s Rakovníkem, pod výhru Jankova se podepsal hattrickem Šebelka

 
neděle, 15. října 2017, 18:58

V nedělní divizi cestovala Soběslav k souboji nováčků do Rakovníka, kde nebyla bez šancí. Jankov hostil Březovou, která výhradně těží ze hry na domácím trávníku.

SK Jankov – FK Olympie Březová 4:1 (2:0)

Branky: 13., 45. a 64. Šebelka, 86. Sedlic – 61. Martinec. Rozhodčí: Dobrý – Musil, Hurych. Delegát: Havránek. ŽK: 2:1 (Komárek, Maršán - Kašpar). Diváků: 228.

Jankov: Komárek – Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc (85. Jirkovský) – Bürger, Kollár, Maršán, Rytíř (59. Fajtl) – Mensah (81. Armah), Šebelka (75. Sedlic). Trenér Ivo Čech.

Až z dalekého Karlovarska dorazil na jih Čech nováček z Březové. Ten doposud naháněl strach divizním soupeřům především v domácím prostředí. Na venkovních stadionech zatím nikterak neoslňoval a přání jihočeských fanoušků, především těch jankovských bylo, aby to platilo i po dnešním, historicky prvním vzájemném souboji na hřišti Jankova. Právě ani svěřencům Ivo Čecha se zatím venku bodovat nedaří, o to více nutnější je sbírat body před vlastními fanoušky!

Domácí začali aktivně a v 13.minutě šli do vedení. Po centru Zajíce se prosadil tečovanou střelou Jan Šebelka - 1:0. Březová byla ale v útočné fázi velmi nebezpečná a gólman Komárek, který dostal přednost před Pavelcem, musel být v neustálé permanenci. Zasahovat musel proti dvěma hezkým a nebezpečným střelám Vůjtěcha, v obou případech si vedl skvěle. Toho jeho spoluhráči využili v poslední minutě první půle, kdy Kollár dlouhým pasem vyslal Rytíře, jeho střelu Štrunc vyrazil pouze k Janu Šebelkovi a ten se mohl radovat ze své druhé branky v utkání - 2:0.

Po změně stran se hrálo v podobném ofenzivním duchu. Obrovskou komplikaci si domácí způsobili v 61.minutě sami, kdy trestuhodně přišli před vlastní šestnáctkou o míč a Dan Martinec toho využil ke snížení výsledku. Naštěstí pro Jankov v 64.minutě zkompletoval Jan Šebelka hattrick a Jihočechy zase uklidnil. Poslední gól utkání si po akci dvou střídajících hráčů vzali na starost Armah s Patrikem Sedlicem. První přihrával, druhý střelou na zadní tyč pečetil domácí vítězství. Nutno podotknout, že Olympie měla během utkání své šance, které vesměs pochytal mladý Komárek v brance.

„V domácím prostředí opět bereme tři body! K těm nás nasměroval v první půli dvěma góly Honza Šebelka. Především druhá branka v 45. minutě měla velkou váhu. Nesmyslnou chybou jsme soupeři dovolili snížit, avšak v 64. minutě zkompletoval Jan Šebelka hattrick a vrátil nám dvoubrankové vedení. Výhru v závěru pečetil Patrik Sedlic. Březová měla také své šance, tříbranková prohra je pro tým z Karlovarska možná až příliš krutá,“ shrnuli nedělní výhru na své klubovém facebooku Jankovští.


SK Rakovník – FK Spartak Soběslav 2:1 (1:1)

Branky: 43. (pen.) a 59. Schwendt – 34. Dvořák. Rozhodčí: Hodek – Duda, Pálek. Delegát: Míka. ŽK: 3:3 (Besta, Spal, Nwogu – Vaněk, Žalda, Dvořák). Diváků: 213.

Soběslav: Kuník – M. Hromada, Suchan, Boháč, Vaněk – Žalda (81. Chotovinský), Podráský, Nohava, Janoušek (72. T. Mazouch) – Šmídmajer, Dvořák. Trenér Radek Hajič.

V soutěži dvou sousedních týmů ze špice tabulky se utkaly čtvrtý Rakovník a třetí Soběslav. Střetnutí nakonec dopadlo lépe pro domácí, kteří se díky němu vyšvihli na druhou příčku. Spartakovci si o jeden post pohoršili. Jako první zahrozili Rakovničtí. Červený přehodil Kuníka, ale míč zároveň zamířil mezi tři tyče. Poté se vyrovnaný zápas odehrával většinou mezi pokutovými územími a díky tomu nebyly k vidění ani žádné větší příležitosti. A když už míč zamířil směrem k brance, byl většinou zablokován.

Teprve po půlhodině hry se skóre utkání měnilo. Podráský centroval do vápna a jeden z rakovnických beků balon nadzvedl, aby ho poslal svému gólmanovi. Jenže ten podklouzl a míč se dostal až k Martinu Dvořákovi, který zařídil Jihočechům vedení – 0:1.

Ti dlouho drželi šanci na poločasové vedení, leč domácí měli v plánu jejich záměry zhatit. Zvýšili intenzitu svých ataků a nutili hosty k chybám. Byli častěji před Kuníkovou brankou, který ale odolával. Už se rychle blížil konec úvodní pětačtyřicetiminutovky, když přišel moment, který Soběslavské nepotěšil. V rohu velkého vápna si pohrál jeden z domácích s obranou a následovalo Podráského stažení za dres. To znamenalo, že se bude kopat penalta. Tu proměnil Matěj Schwendt – 1:1.

Jak první poločas skončil, tak ten druhý začal. Opět byli úspěšnější domácí. V 59. minutě centroval zprava Červený a Matěj Schwendt se zapsal do listiny střelců podruhé – 2:1. Jenže to paradoxně povzbudilo Jihočechy, kteří se začali dostávat do nadějných příležitostí. Pohříchu pokusy Podráského, Dvořáka ani Šmídmajera gólem neskončily. Trenér Radek Hajič vyslal na plac čerstvé síly a změnil rozestavení týmu. Nastoupili Chotovinský s T. Mazouchem a Vaněk se vysunul dopředu. Bohužel ani tyto změny vyrovnání nepřinesly, takže Soběslav vyšla v Rakovníku naprázdno.

„Myslím si, že rozhodl gól těsně před přestávkou. Kdybychom udrželi jednobrankové vedení, hrálo by se nám po přestávce daleko líp. Navíc jsme inkasovali i podruhé. Přes veškerou naši snahu jsme už nedokázali zareagovat. Na bod jsme měli, i když domácí asi byli o trochu lepší," řekl Jihočeskému fotbalu Vít Hromada, vedoucí mužstva Soběslavi.

Napsal(a) Milan Šíma, SK Jankov