Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tři body proti Třinci vystřelil Mrsić

 
neděle, 15. října 2017, 10:15

Třetího domácího vítězství v této sezoně se dočkali druholigoví fotbalisté FC MAS Táborsko, kteří porazili za krásného podzimního počasí Třinec 1:0 ještě krásnější brankou Mrsiće v 73. minutě. Chorvatský záložník dostal povedenou křižnou přihrávku od Nešického do pravé strany hřiště, čile si navedl míče před velké vápno a prudce zatočil míč k pravé tyči Palečkovy brány. Jeho gól rozhodl, že tři body zůstaly u Jordánu.

Táborsko díky nim okupuje 11. příčku tabulky a odpoutává se od spodku tabulky.

Zápas s Třincem byl pro Jihočechy poměrně klíčový, další bodovou ztrátu si nemohli dovolit. První poločas viděli diváci neuspořádaný fotbal z obou stran a také se mohli přesvědčit, že fotbalisté nejsou žádné panenky. Po tvrdé hlavičkové srážce Hella s Reintamem byli oba hráči ošetřováni. Hellovi lékař domácího týmu za brankovou čárou zašil roztrženou hlavu a po deseti minutách se vrátil na hřiště, otřesený Reintam musel střídat.

Táborsko bylo v utkání srdnatějším týmem a ve druhém poločase to potvrdilo. Jeho hráči nechali na hřišti všechny síly, aby bodovali. Důležitou roli v útočných aktivitách sehrál právě střelec Mrsić. Ten už v první půli převedl nepříjemný kop od pravé lajny, ale Paleček ve skluzu míč vykopl vedle brány. Hosté zahrozili několika střelami Kateřiňáka a Ilka, ale domácí brankář Toma byl pozorný a připsal si druhou vychytanou nulu v sezoně.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Věděli jsme, že nás čeká obrovsky těžký zápas. Zaměřili jsme se na bránění standardních situací, což se nám v minulých zápasech nedařilo. S Třincem je to o to těžší, že má pět hráčů vysokých kolem 190 centimetrů. Připravili jsme se také na třinecké specifické rozestavení na tři obránce, které jsme dobře přečetli, dobře jsme soupeři zavírali prostory Součkem a sílu Třince jsme tím eliminovali. Dnes můj tým skvěle pracoval směrem dozadu a vydržel v tom celý zápas. Zápas po ošetření a sešití roztržené hlavy dohrál stoper Hell, který už byl šitý ve Znojmě. V obou případech utrpěl sedmicentimetrové rány. V utkání jsme předvedli dvě až tři pěkné akce po ose Nešický – Mrsić, který dal krásný gól. Dnes jsme nutně tři body potřebovali, abychom si mohli trošku oddechnout. Takže jsem spokojený.“


FC MAS Táborsko – FK Fotbal Třinec 1:0 (0:0)

Branka: 73. Mrsić. Rozhodčí: Slabý – Melichar, Vitner. ŽK: 36. Janoščín. Diváci: 592.

Táborsko: Toma – Prošek, Navrátil, Hell, Klusák – Kučera – Mrsić, Štohanzl (83. Kopřiva), Nešický (90. Kostka), Souček (79. Blecha) – Musiol. Trenér Roman Nádvorník.

Třinec: Paleček – Ilko, Čelůstka, Reintam (28. Janošík), Bedecs, Janoščín – Ižvolt (79. Joukl), Vaněk, Kateřiňák, Šumbera – Juřena (61. Dedič). Trenér Jiří Neček.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Jan Škrle