Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovský Slavoj vyloupil Klatovy. Debutant Kříž uhájil čisté konto

 
sobota, 14. října 2017, 19:05

Výborný výsledek uhráli slavojáci v 10. kole divize A v Klatovech. Navázali na předchozí výkon s Aritmou a na západě Čech vyhráli gólem Františka Persána 1:0.

Slavojáci se na těžkého protivníka dobře připravili. Dá se říct, že je ničím nepřekvapil. „Věděli jsme, že Klatovy doma předvádějí běhavý a agresivní fotbal. Napadali jsme jejich rozehrávku a tím musely hrát na dlouhé nakopávané míče, s nimiž si naše obrana poradila,“ uvedl při zpáteční cestě domů krumlovský kouč Václav Domin.

První poločas skončil bez gólů a na obou stranách si oba týmy vypracovaly po jedné příležitosti. Západočeši stříleli po zpětné přihrávce nad, hosté šli zase sami na branku, ale nedali. „Čekali jsme, že nás budou domácí druhou půlku tlačit, my jsme vsadili na brejky a jeden z nich nám vyšel,“ poznamenal Domin. Také před oběma brankami se toho odehrálo daleko více než v prvním dějství.

Velkou oporou Slavoje byl debutující brankář Matěj Kříž (24), který přišel v létě z Hluboké oklikou přes Rakousko. A svou první příležitost mezi tyčemi chytil za pačesy. „Včasným vyběhnutím si poradil s nebezpečným únikem domácích a celkově měl vydařenou premiéru. Pochválit ale musím všechny kluky, dali do toho srdíčko. I když jsme jednou vykopávali míč z prázdné branky, tak domácí pro změnu dvakrát, o tu jedno šanci jsme měli víc,“ vylíčil Domin.

V 55. minutě přišla velká krumlovská chvíle.  Kapitán Václav Novák vybojoval na vlastní polovině míč, ideální pasem za obránce vyslal do brejku Františka Persána a ten střelou o tyč vstřelil jediný a vítězný gól zápasu v Klatovech. „Míč šel od tyče do branky, sami jsme to tam tlačili očima,“ smál se Domin. „Teď ty body musíme potvrdit doma s nebezpečným Rakovníkem. Nám se lépe hraje proti fotbalovějším týmům, tak uvidíme,“ uzavřel trenér Václav Domin.


SK Klatovy 1898 – FK Slavoj Č. Krumlov 0:1 (0:0)

Gól: 55. Persán. Rozhodčí: Matoušek - Vnuk, Cichra. Delegát: Sádovský. ŽK: 5:3. ČK: 1:0 (86. Lukeš po 2 ŽK). Diváků: 200.

Č. Krumlov: Kříž – Švec, Dudák, Kabele, Zatloukal – Wagner, Novák, Kroupa, Persán (68. Babka) – Sláma (80. Beránek), Klivanda (90. Neckář). Trenér Václav Domin.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle